Christen en feminist zelfde seksuele moraal

Seksuele vrijheid kent twee kanten: enerzijds kunnen vrouwen zich vrijer opstellen dan ooit. Met de pil en het condoom als bescherming en een vrije seksuele moraal, waarin seks voor één nacht, met meerdere partners tegelijk of met een andere vrouw allang geen taboe meer is. Bij het ochtendgloren kan zij de onenightstand zonder schuldgevoelens de straat opsturen.

‘Seks moet weer van de vrouw worden’, kopt de Volkskrant. Waar ik me afvraag of seks ooit écht van de vrouw geweest is dan. Ok, we hebben de pil, condoom en recht op abortus. Maar die vrije seksuele moraal is mij totaal ontgaan blijkbaar. Na bijna acht jaar samenwonen krijg ik nog steeds kritiek dat mijn relatie met seks begonnen is, want ‘met seks op de eerste date is je relatie gedoemd te mislukken’. Mijn gyneacoloog bleek me opperslecht geïnformeerd te hebben over seks na een operatie. Dat vond hij heel normaal want ‘de meeste vrouwen durven toch een tijd lang geen seks te hebben na zoiets’, waarna ik menig keer het wiel opnieuw mocht gaan uitvinden. Nog altijd hoor ik om me heen dat een vrouw die meerdere bedpartners blieft ‘een hoer’ is en de vrouw die best eens naar een gigolo wil, is ronduit een raar wijf. Bestellen de meeste vrouwen niet nog steeds speeltjes via postorder in plaats van een sekswinkel binnen te huppelen?

Ok, pleit wellicht des te meer voor het door de auteurs beoogde doel: ‘sex moet weer van de vrouw worden’.  Alleen verwonder ik me dan behoorlijk over de ‘oplossing’ die jonge feministen hierop geven:

Seks is zelden aan liefde en intimiteit gekoppeld. Laten we de ideeën over seks, die ingegeven zijn door de commercie, niet langer meer omarmen. Jongeren moeten uit dat keurslijf bevrijd worden. We moeten zorgen dat seks weer van ons wordt.’

Oftewel, laten we vooral voldoen aan het stereotype vrouw die geen seks zonder liefde wenst. Hoe dat moet leiden naar een vrije seksuele moraal voor vrouwen, is me een raadsel.

De ChristenUnie zal dan wel weer blij zijn met zulke feministen ..

Comments (9)Previous

Zo gaat het zonder coffeeshop

Next

Uw ziekenhuisgegevens op straat

9 Comments

 1. Applaus! :x^:)^

 2. desiree

  Altijd maar weer hoe het niet moet en nooit hoe het wel kan.
  Altijd maar weer goed en fout.
  Niet meer en niet minder, gewoon uitleggen wat het is, niet hoe en wat het zou moeten zijn.
  Wedden dat een puber heel anders met sex en liefde bezig is dan iemand van twintig, dertig of zestig enz.
  Mannen en vrouwen praten vaak, of uit frustratie omdat het voor hen niet werkte met een partner of meerdere partners, of uit euforie omdat ze een manier hebben gevonden die voor hen wel werkt en dat moet geprojecteerd worden op de rest van de samenleving die wat onzeker is over al die seks en liefde.
  Het is al moeilijk om te weten wat je zelf wil of wat je partner wil, nu moet je ook nog vanalles van die samenleving…
  Ik zou zeggen, zoek het lekker uit, en dat bedoel ik letterlijk en in positieve zin 😉
  En Cin, 8 jaar relatie is een behoorlijke basis, laat je niet van de wijs brengen door wie dan ook!
  😡 ~o)

 3. Als jonge Christelijke feministe ben ik het eigenlijk wel eens met de conclusie dat de media sex nog zelden in verband brengt met liefde en geborgenheid. Dus wat dat betreft ben ik het dan wel weer eens met het idee dat dit best meer gepromoot mag worden. Voor een heleboel vrouwen staan die zaken namelijk niet los van elkaar en dat wordt tegenwoordig wel snel vergeten.

  Alleen, net zoals ik het niet fijn vindt dat tv en internet mij een “seksmoraal” opdringen die niet overeenkomt met de mijne, zouden ze natuurlijk evengoed ook niet een moraal moeten opdringen aan andere mensen, alleen maar omdat dat toevallig wel met mijn wereldbeeld matcht.

  Dus wat dat betreft, moet sex niet persé weer van de vrouwen worden, maar veel meer, sex moet weer van onszelf worden. Zonder dat de media, of wie dan ook voor jou gaan bepalen wat goed en wat fout is. Want dat kunnen we over het algemeen prima zelf lijkt me zo :d

 4. @Angela: dankje

  @Desiree: het was maar ter voorbeeld hoe belachelijk mensen kunnen reageren, niet dat ik onzeker zou zijn over mijn relatie 😉

  @Silly Crazy You: Ben het wel met je eens dat we het prima zelf kunnen. Maar waar wordt dat sex in combinatie met liefde vergeten vraag ik mij af? Tegenover x videoclips vol lust staan weer evenzoveel romantische balades en zover ik weet verschijnen er meer films vol romantiek op tv dan ruige porno 🙂

 5. @Cinner: ;)) Vooruit, er zijn inderdaad nog genoeg kleffe romantiekfilms.

  Maar sex is de afgelopen jaren wel veel meer een losstaand iets geworden. De boodschap in de media is daarmee toch op zijn minst: Het kan in combinatie met liefde en geborgenheid, maar het hoeft niet. En ik ben zo’n meisje dat vindt dat het altijd in combinatie met liefde hoort :x;) (bij mij dus he, hoe het bij de rest van de wereld “hoort” gaat me nogmaals geen ene ** aan b-)

 6. @SillyCrazyYou: toch klinkt dat al veel genuanceerder dan dat de media alleen over vrije sex verhaalt 😉

 7. @Cinner: Yep, das waar :)>-

 8. Sabine

  Denk dat ik je niet eens hoef te zeggen hoe erg ik het met je eens ben!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft