Uw ziekenhuisgegevens op straat

Voor wie bang is dat vreemden zomaar met uw electronisch patient dossier aan de haal kunnen gaan, wees gerust. Dat kan nu ook met het grootste gemak. En alsof dat niet al schandalig genoeg is, besloot het LUMC (Leiden) er een schepje bovenop te doen:

Het LUMC noemde de werkwijze van Omroep West schandalig. ‘Wij ziekenhuizen werken in vertrouwen met elkaar. Als mensen valse voorwendselen gebruiken om vertrouwelijke informatie los te krijgen, dan is daar niet tegen op te werken.’ Verder..

Tja, ze zouden natuurlijk kunnen proberen de wet- en regelgeving te volgen en een toestemmingsformulier van de patient kunnen vragen.

Ik zeg maar wat geks hoor ..

Comments (5)Previous

Christen en feminist zelfde seksuele moraal

Next

EPD verworpen door onzingedachte?

5 Comments

 1. Ik heb door deze kwestie alsnog besloten bezwaar te maken tegen het EPD. Ik neig er naar al die deskundigen te geloven dat het (ook) bij het EPD (nog) niet goed geregeld is met de privacy.

  Overigens is het gek dat ik in levende lijve aan de balie van mijn arts – met paspoort en rijbewijs – vorig jaar mijn eigen dossier niet meekreeg, ‘beleid van het ziekenhuis’, aldus de dame achter de balie. Je moet weten dat mijn ziekenhuis één van de ziekenhuizen is genoemd in dit onderzoek die de journalist gewoon een dossier stuurde. Hij wel :-s

 2. Nou Cinner, nu roep je wel hele gekke dingen hoor ;);))

 3. Octave

  Hier word ik zooooo ziek van. En dat mogen ze van mij allemaal best weten. :d

 4. @Ingrid: dat begrijp ik niet eigenlijk, wat het is niet het epd wat maakt dat ziekenhuizen of artsen je gegevens op straat gooien, dat doen zij geheel zelf. Blijkbaar zien die artsen al in dat zij zelf niet goed met het systeem om zullen gaan omdat ze dat nu ook al niet doen?

  @SillyCrazyYou: 😀

  @Octave: wie weet komt er nog eens een ziekenhuismedewerker lezen 😉

 5. Toegegeven: enorme symboolpolitiek mijnerzijds.

  Maar: ik wil een pas op de plaats. Eerst maar eens iedereen die ermee te maken heeft de basisbeginselen van privacy en zorgvuldigheid bijbrengen en dan gaan we wel alles centraal opslaan en delen.

  <a href=”hier“> word ik ook zenuwachtig van. Wie gaat hier – al dan niet perongeluk – allemaal inzage in krijgen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft