Links wonder: Vogelaar gewipt

Dachten we met Ella Vogelaar een links staaltje Rita Verdonk te krijgen, blijkt de Partij van de Arbeid (PvdA) toch ineens wat inzicht en daadkracht terug gevonden te hebben. De partijtop zegde het vertrouwen in Ella op en tee dee hee, de minister trad vanavond af.

Enig idee hoe lang geleden het is dat een politieke partij verantwoordelijkheid nam voor wanbeleid?!

Comments (12)Previous

EPD verworpen door onzingedachte?

Next

Waterschapsverkiezing blijkt nu al blunder

12 Comments

 1. desiree

  Ik las het in de mailbox, ben benieuwd wat er nu precies allemaal achter zit, want eerlijk gezegd heb ik heeeeel weinig gevolgd de laatste tijden…

 2. Ik begreep dat Vogelaar op de Antillen ineens eigenhandig aankondigde een bepaalde beleidslijn af te blazen en dat dat de druppel was die de PvdA-emmer liet overlopen. Maar goed, het zal de opstapeling aan stommiteiten en beroetd beleid geweest zijn neem ik aan.

 3. In wat voor wereld leven wij nou eigenlijk? Sinds wanneer moet een minister zich verantwoorden! Eh…

 4. ton

  Als deze politieke partij verantwoordelijkheid neemt voor wanbeleid, waarom moest Vogelaar dan gaan, terwijl andere zwakkeren mogen blijven?

 5. ton

  Overigens “Vogelaar gewipt”? “Genaaid” lijkt mij meer op zijn/haar plaats!

 6. @Ton: Vandaag werd bekend dat er met Vogelaar door de tijd heen al verschillende gespreken hierover geweest zijn, zo enaaid hoeft ze zich dus niet te voelen. En misschien ben je fan van Ella, maar is er ook maar een gedegen beleidspunt uitgekomen of uitgevoerd? We hebben alleen gebakken lucht en stapels emdiablunders mogen aanschouwen en dat is dat. Van mij mag Jet Bussemaker de volgende zijn maar Vogelaar was toch wel de zwakste in de gelederen als je het mij vraagt.

 7. Vogelaar is gevlogen… en terecht.

 8. ton

  @ Cinner: Vandaag werd nog veel meer bekend. Zoveel dat ik de uitdrukking “genaaid” handhaaf. Dat ik een fan van Ella ben, is wat overdreven, maar ze is wèl aan een enorm zware klus begonnen, die je niet n anderhalf jaar klaart. Zelf vind ik de dames Cramer en Dijksma heel wat zwakker.

 9. Wat werd er dan bekend, zo weet ik nog niets. En dat ze aan een zware klus is begonnen die niet in x tijd af is, prima. Maar bij haar kwam er werkelijk niets uit voort, er zat nog geen schot in. Buiten dat ze totaal afwijkt van de partij. Iets wat ze zelf aangeeft om als het zo uitkomt te ontkennen in een en hetzelfde gesprek.

  Moet nageven, Cramer is zeker net zo zwak. Dijksma is in mijn ogen niet zwakker hoewel ik tegenwoordig niet een erg hoge pet op heb van d’r verder.

 10. Tedje

  Ah, vandaag is het dus wel PvdA en Vogelaartje bashen op Cinner.nl! Ik moet bekennen dat ik net nu niet zoveel inspiratie heb. Vogelaar maakte op mij (via de media) niet bepaald een sterke indruk, nog afgezien van de volstrekt onrealistische beleidspogingen. Een Woutertje heeft laten zien dat het gekonkel in de achterkamertjes nog steeds springlevend is. De kamaraden van de Partij konkelen vrolijk verder en werken hard aan het imago van ‘betrouwbaar’ zodoende het juiste voorbeeld gevend aan het proletariaat.
  *geeft toe dat dit niet zo’n sterke rant is, want eigenlijk op het grootste deel van de politiek van toepassing*

 11. @Tedje: Valt mee met dat bashen, ik vind dat de PvdA juist een goede beslissing genomen heeft met het wippen van Ella Vogelaar 🙂

  En dat het meevalt met het gekonkel in achterkamertjes. Frappant was dat Vogelaar overal aangegeven heeft te weten dat er een rotgesprek zou zijn maar ze dacht ‘een gele kaart te krijgen’ en dan weer verder te kunnen. Eerder waren al dat soort gesprekken geweest. Blijkbaar heeft Vogelaar gewoon het idee gehad dat ze gerust een puinzooi kon maken maar als ze alles maar van d’r af zou laten glijden, telkens wel weer door kon. Ook frappant, dat ze telkens in hetzelfde intervieuw uitspreekt een andere, zachtere lijn te willen aanhouden om daarna naar Wouter Bos te wijzen dat precies dat niet waar zou zijn maar beeldvorming vanuit hem over haar.

  PvdA had het waarschijnlijk nooit goed kunnen doen in deze. Haar laten zitten was een beroerde optie, haar openlijk een periode afvallen voor ze had moeten opstappen was als uitzonderlijk lullig gezien, geen opvolger hebben waren ze beschuldigd onnadenkend gehandeld te heben en nu is het achterkamertjes gekonkel. Voor het imago hadden ze wellicht de opvolger drie dagen in de ijskast kunnen laten staan maar was dat niet veel hypocrieter geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft