'Swordstone geeft Engel Kaakslag'

‘Swordstone geeft Engel kaakslag’ kopt Robert Engel op Lucas Was Hier. En inderdaad is het verhaal zo weinig gezelig als de kop doet vermoeden:

Om met de deur in huis te vallen. € 1.920,00 te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 23 mei 2008 tot aan de dag van algehele voldoening. Betaling van de proceskosten bestaande uit dagvaarding groot € 71,80, Vastrecht € 201,00 en salaris gemachtigde €1.1130,00. Om nog verder met de deur in huis te vallen. De vorderingen van Schuld en Swordstone inzake smadelijke uitlatingen en belediging worden doorverwezen naar de civiele rechter, zitting 17 december 2008. Bovendien vonnist de rechter een rectificatie inzake het plaatsen van een foto van Johan Cruijff die door Guus de Jong is gemaakt. Verder ..

Robert gaat in beroep, dat in elk geval. En er lijken ook aardig wat merkwaardigheden in het vonnis te zitten. Om te beginnen de manier waarop ‘schade’ is bepaald. Niet. Zonder enige onderbouwing wordt een honorarium plus verhoging billijk geacht, blijkbaar hoeft er nog geen schatting van geleden schade aan te pas te komen. Bovendien: “Over het niet vermelden van de naam van De Jong zegt de rechter dat hij mogelijkerwijs schade heeft geleden.” Mogelijkerwijs, en dat is goed voor 480 euro. Dat een van de twee foto’s onder citaatrecht gebruikt is, is zelfs helemaal uit het vonnis verdwenen.

En dan de rectificatie, wat is dat? De rechter zegt ‘foei, dat had u niet mogen doen’ dus of u zich even zelf aan een schandpaaltje wil nagelen? Zo gek hebben we het nog nooit gezien in een auteursrechtenzaak.

Komen we aan het laatste en in mijn ogen meest absurde punt: de proceskosten.  Want hoewel Robert Engel inzake de niet kloppende machtigingen inzake Swordstone en De Jong, de bewijsvoering en de foto in zijn recht stond en vond dat eisers te snel naar de rechtbank gingen, bleek dat de partijen te ver uit elkaar stonden zodat een rechterlijke uitspraak noodzakelijk was. Oftewel, dat hadden eisers niet moeten doen maar betaalt u toch de proceskosten inclusief honorarium van juridisch adviseur aan diezelfde eisers maar(?).

Enfin, zulk onderbouwing doet het rechtsgevoel geen goed meen ik ..

Comments (8)Previous

Het is 'oorlog'

Next

Dure baan

7 Comments

 1. We leven nu eenmaal in een recht-staat.

 2. De rechter kon weinig anders doen. Robert E. had immers zelf al gestelt dat de eisers in hun recht stonden. Dat is dan kat in bakkie voor de heren en de likkende dame van zwaardsteen.

 3. @sterrenslag: als je dan even wat andere vonissen doorploegt of gewoon logisch nadenkt realiseer je je dat zo’n foto rond de 150 euro afgedaan kan worden (de laatste schikkingen van Swordstone zitten op 120 euro) en ‘rectificatie’ vrijwel nooit voorkomt in dit soort civiele procedures. Plus dat de rechter het eens was dat te snel de gang naar de rechter gemaakt is, wat een hoop bedragen overbodig zou moeten maken.

 4. Dat bewijst alleen maar mijn gelijk. Het is gewoon de hele houding van engel die hem parten speelt.

 5. Zegt degene die reageert met penisinjester verwerkt in het mailadres. Maar kom, plezier ons en geef eens een onderbouwing waarom je zoveel gelijk zou hebben.

 6. sterrenslag

  Snap niet wat een email adres er mee te maken heeft, maar als discussie verloren is dan haalt men al snel andere zaken erbij. Het resultaat van roberts handelen lijkt me duidelijk. verdere onderbouwing lijkt me niet noodzakelijk. bovendien gaan jullie, zoals eerst, er alleen maar om lachen. zie het resultaat. een rekening van 3000 euro. Dat is pas echt slim.

 7. Buiten dat we nog niets inhoudelijk hebben gevoerd wat ook maar op een discussie lijkt, de houding van anderen bespreken terwijl je zo’n mailadres opgeeft, maakt het twijfelachtig hoe serieus je te nemen bent.

  Je verdere reactie doet daar een schepje bovenop. Blijkbaar wil je graag overal roepen dat Engel in jouw ogen een lul is maar een letter uitleg is teveel gevraagd. Moet ik je maar zien als trol dan?

  Overigens, wie is ‘jullie’? Ik zit hier toch echt in mijn eentje te loggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft