Leonardo 'Big Brother' Geluk

,,Wiet blijft drie dagen in je bloed, het beïnvloedt de leerprestaties. Wij accepteren niet dat leerlingen onder invloed naar school gaan.’’ 

En Big Brother kan niet vér genoeg gaan tegenwoordig, dus testen inmiddels vier Rotterdamse middelbare scholen hun leerlingen op drugs, waarvan een school zelfs stelselmatig álle leerlingen als delinquent in een afkickkliniek behandeld. Wethouder van onderwijs Leonardo Geluk kan zijn achternaam niet op, als het aan hem ligt is binnenkort elke leerling bij voorbaat verdacht van een doodzonde. Ongetwijfeld bij elkaar bedacht onder het genot van de vrijdagmiddelborrel…

Hoe lang zal de burger dit nog pikken eigenlijk?

Comments (11)Previous

Dure baan

Next

VVD wil WAO verder slopen

11 Comments

 1. desiree

  Hoezo werkverschaffing…
  Iemand die werkelijk af wil kicken krijgt straks te horen dat er nog een wachtlijst is van 100 kindertjes voor hem :-l

 2. Drie dagen? Djeeeezzz…

 3. Lennard

  Leren ze die kinderen ook dat ze helemaal niet verplicht zijn aan dit soort onzin mee te werken? Hebben de ouders toestemming gegeven? En zo nog een paar vragen die me even te binnen schieten.

  Dit soort malloten zouden zelf eens vaker een jointje moeten opsteken. Is beter voor hun gemoedsrust. Of ze worden helemaal paranoia, kan ook nog natuurlijk….

 4. Heb Job Cohen gevraag waarom het scholen is toegestaan onze kinderen van harddrugs te voorzien door alcohol te schenken op schoolfeesten.

  http://vragen.blogspot.com

  (Tweede stukje)

 5. Dit past natuurlijk prima in het Rotterdam politiestaat beleid. Meer dan 25.000 ongevraagde huisbezoeken per jaar, niet roken achter de gele streep in de open lucht, de hele stad vergeven met stadswachten, camera’s, mosquito’s en dat allemaal omdat als je niks te vrezen hebt er niks aan de hand is. In Amsterdam wordt het ook steeds erger. Groepjes agenten die op het CS mensen eruit pikken om te fouilleren. Afgelopen weekend moest ik werken op de wallen, ging ik alleen over straat. Spreekt een stadswacht mij aan.
  ‘Wat bent u hier aan het doen meneer?’
  ‘Wat gaat jou dat aan?’
  ‘U kunt mogelijk verdacht zijn.’
  ‘Jij bent een helder licht! Iedereen die alleen over de wallen loopt is verdacht. Er gaan mensen vreemd, weet je wel? En dat doen ze alleen, weet dat wijf van hen het niet. Dat heet hoerenloper. IDIOOT.’

  Vrijheid is iets dat allang niet meer bestaat in Nederland. De burger heeft het veel te druk met zichzelf en laat zich als lamme schapen naar de stal leiden.

  Ik zou het mijn kind verbieden en een stevig gesprek met de schoolleiding voeren. Dit is typisch een geval van zware overdrijving. Alsof elk kind stoned is. Alsof de meerderheid stoned.is. En omdat men een kleine niet kan aanpakken doet men het groot. Losers.

 6. Quote:
  Advocaat Frank van Ardenne is kritisch op de tests. ,,De lichamelijke integriteit van leerlingen wordt grof geschonden.

  Die houden we er in voor de volgende grootscheepse alcoholcontrole 😉

 7. @Desiree: en dan ga je er al vanuit dat er iets af te kicken valt. Voor een incidenteel jointje?

  @Pascal: 😉

  @Lennard: de school leert dat soort dingen allang niet meer maar de ouders blijkbaar ook niet. Althans, ik heb e rniets over kunnen vinden dusver.

  @Terrebel: krijg je ook wel eens antwoord op de vragen of hullen de meesten zich liever in stilte?

  @Robert: ach ja, in Amsterdam wordt ook ‘gedoogd’ dat je met een glas op het terras staat en dan zijn kroegbazen en burgers al redelijk gelukkig blijkbaar. het is toch niet te geloven gewoon,.

  @Henk: dat is wel een leuk punt. Toch, alcoholcontroles halen nog iets uit voor de verkeersveiligheid waar het mij een raadsel is waarom scholieren lastig gevallen moeten worden met structurele controles. En eerlijk is eerlijk, jij hoeft ook niet elke week naar het CBR te rijden om urine in te leveren ..

 8. @Cinner: Krijg toch wel regelmatig inhoudelijk antwoord. Die antwoorden publiceer ik ook op http://vragen.blogspot.com

  Snuffel maar’ns in de archieven als het zo uitkomt…:)

 9. Ja net gedaan al. Ziet er goed uit, zal eens vaker langskomen.

 10. @Henk vStS: bovendien hebben die alcoholcontroles een wettelijke basis, wat van die controles op die scholen beslist niet gezegd kan worden. (en nu hoop ik maar dat ik hiermee niet de een of andere partij op een idee heb gebracht)

 11. @Frans
  Komt nog wel!
  en…….:
  Scholieren moeten tegenwoordig zo hard werken, dat dit topsport is.
  En je weet het topsporters pissen de laboratoria zowat plat en besmeuren ze nog met bloed ook 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft