'Stunten' met uw gezondheid

Zorg is commercie en met zicht op het nieuwe verzekeringsjaar, is het dus stunten geblazen. Zo zit elke burger opgescheept met het ‘verplichte eigen risico’ a la 155 euro. Behálve als u aangesloten bent bij Zilveren Kruis Achmea én richting ziekenhuis moet voor negen door hen aangegeven behandelingen. Wint u namelijk over deze behandelingen advies in welke ziekenhuis –  volgens Zilveren Kruis dan – de beste behandeling biedt en zij betalen het eigen risico ‘terug’. Het advies hoeft niet opgevolgd te worden en uiteraard meent Zilveren Kruis geheel idealistisch bezig te zijn.

Vanaf vandaag wordt het ook financieel aantrekkelijk orgaandonor te worden. Althans, als u aangesloten bent bij een van de vier grote verzekeraars: Ohra, Menzis, Fortis ASR en Avero Achmea.  Zij geven u 120 euro korting per jaar op de basisverzekering in ruil voor het donorschap. Vanzelfsprekend is ook dit iniatief uit hoogst idealistische motieven.

Dan zijn er nog de kleinere voordeeltjes die steeds merkwaardiger aandoen. Zo kan u bij VGZ een kilo appels en een aantal becelprodukten vergoed krijgen en brengt Ohra aankomend jaar de A. Vogel verzekering waar – wat een verassing –  homepathische middelen zeer uitgebreid vergoed worden. Om voor een collectieve verzekering met korting in aanmerking te komen, hoef je alleen FC Utrecht supporter te worden, maar ook een rekening bij de Rabobank voldoet. Ook hier geldt: idealisme ten top.

De politiek kijkt niet op of om maar ook de burger lijkt wat ziende blind te worden van dit prijzencircus. Met alleen nog oog voor kortingen en voordeeltjes, ziet men niet meer in dat die uit eigen portemonnee komen. En erger, lijkt men daarbij al helemaal te vergeten dat gezondheid inmiddels afhankelijk is van de financiële verzamelwoede van de zorgverzekeraar…

Comments (9)Previous

Niets recessie, enkel vooruitgang

Next

'Gestunt' met mijn gezondheid

9 Comments

 1. Lennard

  Bij Agis krijg je 50 Jippie condooms per jaar gratis. Dan weet je tenminste dat ze je veilig proberen te naaien.

 2. Je zou er bijna ziek voor willen zijn.

 3. Dit land is ziek.

 4. @Lennard: joh, dat dat nog niet verboden is door ons gristelijke kabinet 😉

  @Pascal: wees gerust, als je er ziek voor wilt zijn, is al zeker dat je ziek bent 😉

  @Terrebel: behoorlijk, maar ‘we’ doen er allemaal aan mee.

 5. Welnu, ik wil mijn schildklieren wel doneren aan een of ander hyper persoon… 😡

 6. De politiek is nu het om donorschap gaat ineens wel wakker geschoten en reageert nu wel ineens afkeurend. Korting omdat je deel neemt aan de postcodeloterij prima, maar je moet natuurlijk niet donorregeling in dit land komen.

 7. + aan (na niet)

 8. Ronald

  Ik zie het probleem niet zo hoor.

 9. Renald

  In Nederland wonen kun je op zich als een ‘stunt’ beschouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft