Protest werkt, RAD van de baan

In september heeft u wellicht ook de petitie getekend tegen ‘De Regeling Agressieve Dieren (RAD)’ van Gerda Verburg, waarin honden min of meer vogelvrij verklaard zouden worden. Het heeft mede geholpen, de regeling is van de baan!

Met nog meer goed nieuws, voorloper en daardoor eerste slachtoffer van de RAD Boran, is weer thuis. Zijn verhaal vanavond in 1Vandaag.

Comments (13)Previous

CiNNeR wordt zes

Next

Herstelwerkzaamheden

13 Comments

 1. Ik denk dat protesteren zeker helpt. Als we niets doen gebeurt er zeker niks.

 2. Yay! Protesteren werkt gelukkig nog!

 3. Goeie regelingen (zoals deze) worden doorgaans genekt door een bezopen uitvoering (ook al zoals deze)…

 4. Ik ga mij even inlezen, want ik weet helemaal van niks !:-?

 5. En nu maar hopen dat de volgende oplossing die ze verzinnen voor honden die fout opgevoed zijn (maar weinig honden zijn van zichzelf uit aggressief) net net zo krom of krommer is.

 6. Wat een schertsvertoning dat de kamer zich hier überhaupt mee bezig houdt…

 7. De kamer houdt zich het liefst bezig met zaken die er niet toe doen. Je moet voor de gein eens naar besluitenlijsten van de kamer kijken, het vragenuurtje op dinsdag zien of de redenen van de spoeddebatten beschouwen. Snel blijkt dat emigreren naar heel ver weg het enige is dat rest. En check mijn verbodenlijst. Voornamelijk Kamerwerk.

 8. @Suffie: wat was er goed aan de regeling dan?

  @frans54: hoorde vanochtend dat ze de pitbull regeling ook opheffen maar dat in plaats daarvan gemeenten zelf beleid mogen gaan bepalen. Dat is niet te hopen, dan krijgen we waarschijnlijk een absurde variatie in maatregelen.

  @Huub: waarom, honden zijn niet belangrijk?

  @Robert: vind ik dit onderwerp dan weer niet onder vallen eerlijk gezegd.

 9. Ja wel. Want het is toch ook door boven ons gestelden in het leven geroepen?

 10. Cin, het is goed om agressieve honden uit de maatschappij te weren. Ik heb zelf te vaak gezien wat een valse kind bij een andere hond of een kind kan aanrichten en daar word je niet vrolijk van. Waar ik vraagtekens bij zet is hoe je kan voorspellen of een hond agressief zou kunnen worden. Deze test deugde niet, maar wil dat zeggen dat we het er maar bij moeten laten??

  @Frans54: “maar weinig honden zijn van zichzelf uit aggressief”. Karakter is een deels erfelijke factor en kan met een zekere marge dus voorspeld worden. En voor wat betreft de baasjes: zijn het niet vaak juist de mensen die hun pitje in de boom hangen die het zo onrechtvaardig vinden als hun hond na een incident wordt meegenomen??

 11. Valse kin= valse hond (natuurlijk. Hoewel, vlak sommige blagen ook niet uit!)

 12. @Robert: ah, dat is waar. vergeef mij, ik loop al vier dagen met niersteen-achtige pijn rond (maar er is zojuist onwaarschijnlijk gemaakt dat het nierstenen zijn overigens), dus ik ben niet erg bij.

  @Suffie: gelukkig lag ik in een deuk om je typo. Maar euh, denk dat je wat betreft de honden zwaar overdrijft. Dat wil zeggen, de rol die het karakter van de hond zou spelen. Niet voor niets heeft het werkelijk niets geholpen een totaal verbod op zekere rassen in te voeren. Agressiviteit van de hond ligt in de meeste gevallen aan de baas. (of in geval van kinderen, de ouders 😉 ) Zou je al iets in willen voeren, dan eerder een puppycursus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft