Zondige Tour in zicht

Gereformeerd Nederland ligt er nu al van wakker, de Tour de France in 2010. Want tja, wel leuk natuurlijk, zo’n werelds evenement door ons kikkerlandje. Maar toch niet op zondag zeg!  Dat is immers een rustdag, zo heeft een fictief sprookjesman met baard ooit uitgesproken. Of íe even omgeleid kan worden door de meer zondige gemeenten ..

Comments (12)Previous

ME bestaat niet, help ME-patienten!

Next

Paus wil wereld redden

12 Comments

 1. desiree

  Moehahaaa =))
  Oo, hemel
  over de tour nu al gezemel
  😉

 2. Degene die dat bepaalde was niet jouw sprookjesman maar een eerdere paus die kennelijk vond dat christenen een andere zevende dag aan dienden te houden dan joden (op wier geloof het christendom notabene gegrondvest is) en moslims.

 3. HKh

  LOL! Vrijdag zaterdag en zondag vrij van fietsen, werken en andere ‘verplichtingen.’
  Heerlijk toch, dat we de economische en sociale verplichtingen laten lijden – leiden door een ‘hogere’ macht.

 4. Renald

  Als je nu in een gearrangeerde rustdag gemeente woont, maar daar eigenlijk niets mee hebt, is het dan redelijk dat je dat van de gemeente uit toch druk ervaart om je vooral op de gearrangeerde rustdag zoals bijna iedereen aldaar aan te passen?

  De wens ligt daar om je als gemeente niet aan te passen aan omliggende, maar wel de druk op de ketel te houden als het gaat om het in het gareel houden van de inwoners. Een weergave van het onzinnige van een regelzuchtig dogma.

 5. Ik dacht dat je als rechtgeaard gelovige elke dag als dag des heren beleeft. Waarom wordt dan ook elke dag niet als rustdag opgeëist? Of is de mammon groter dan god?

 6. Opa-Buiswater

  Die verschrikkelijke arrogantie van die gasten: omdat God na zes dagen ff moest uitrusten, denken ze dat ook zij maar meteen een vrije dag kunnen nemen..!

 7. @frans: zit niets van mij bij hoor 😉

  @HKH: ja, de tourorganisatie zal ook wel gecharmeerd zijn van zoveel heerlijks 😉

  @Renald: mee eens, voorlopig blijft wegverhuizen toch het devies vrees ik.

  @Peter: normaal staat hard werken toch hoog in het vaandel dacht ik? vergeef me, ik ben e rniet al te best in thuis gelukkig.

  @Opa: LOL

 8. desiree

  Dan valt de Tour toch onder een ‘heidens karwei’…
  Ik heb ook persoonlijk met die God nog een appeltje te schillen.
  Geef het goede voorbeeld denk ik dan! Zes dagen rusten en een dagje werk, toch vele malen gezonder mijn inziens… 😉

 9. Ik zou zeggen door de weeks 6 rondjes om de kerk en op zondag er 7 dwars door heen de complete commerciële-caravan incluis >:)

 10. Zou het innemen van doping op een zondagstourdag gerechtvaardigd zijn? Het is tenslotte het ondermijnen van een satansevenement.

 11. Y

  Het gekke vind ik dat die gasten zich al decennia lang over dit soort stomme dingen blijven opwinden. Waar halen ze al die energie vandaan om zich overal zo druk om te maken?

 12. @Y: Waar halen ze al die energie vandaan om zich overal zo druk om te maken?”: daar is die rustdag nou juist voor.[-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft