Paus wil wereld redden

De wereld redden van homofilie en transseksualiteit is minstens zo belangrijk als het behoud van het regenwoud, aldus Paus Benedictus XVI.

Altijd weer gezellig, de kerstdagen ..

Comments (20)Previous

Zondige Tour in zicht

Next

Kies bewust

20 Comments

 1. ton

  En zo wordt iedereen weer het bos ingestuurd.

 2. Richard

  De man mag van mij die mening hebben. Ik luister er niet naar en klik ook niet op de link.

 3. “De roomskatholieke kerk heeft de taak om “mannen te behoeden voor zelfvernietiging”, en na een woord over het belang van de bescherming van tropisch regenwoud: “Maar mannen, als natuurlijk schepsel, verdienen niets minder.” Typisch de Paus: vrouwen tellen in zijn kerk nog steeds niet helemaal mee dus die hoeven ook niet beschermt te worden (ik vind trouwens dat mannen én vrouwen inderdaad beschermt moeten worden: tegen hem)

 4. pfff…tot zover de positieve kerstboodschap…

 5. Tja, ik meen dat de katholieken er niet in geloven dat jezus terug komt op aarde om de boel te redden. Dat is dus het werk van de paus geworden
  Maar ik mis in zijn boodschap nog een te redden groep: kinderen. Redden van de honger, van gebrek aan onderwijs, van huiselijk geweld en natuurlijk ook van begerige katholieke mannetjes.

 6. Naar hitlers voorbeeld. Laten we niet vergeten dat deze paus ooit het diensknechtje van hitler was en onderdeel vormde van zijn elite jeugd. De hitler jugend.

 7. Wat hebben die ouwe Duitsers toch tegen homo’s: Hitler behandelde ze ook al zo apart >:)

 8. Een simpele keuze: de wereld redden van homofilie en transseksualiteit (waarmee niemand iemand wat aandoet, want uiteindelijk is dit een vorm van liefde of van zelfvertrouwen), of van een godsdienst die een recordaantal doden heeft veroorzaakt, nog dagelijks mensen de dood injaagt door condooms te verbieden en miljoenen kinderen een valse start in het leven geeft omdat ze weliswaar geboren zijn, maar niet gewenst in hun gezin. Even denken….

 9. desiree

  Pauselijk gebral :-@
  Welk land of wereldorganisatie pakt nu een dergelijke uitspraken aan vraag ik me af.
  Gewoon moreel ter discussie stellen als men zulke uitspraken doet.
  Ongeacht paus of imam of Rouwvoet.
  Ik vraag me af of dit soort mensen al overeind kunnen lopen, dit is echt net uit het water gekropen lijkt het wel aan evolutionaire ontwikkeling, nog een hele weg te gaan voor een beetje helderder verstand in aantocht is…
  🙁

 10. Elke kerst word ik steeds radicaler ten op zichten van religie en geloof. Vooral als ik dan weer die Harry Nak uit Vaticaanstad hoor.

 11. @Desiree: dat gaat nog lastig worden, hij gelooft niets van evolutie en zal daar dus zeker niet aan mee willen werken. Hij werkt trouwens helemaal niet mee, wat dan als voordeel heeft dat hij zich ook niet vermenigvuldigt.

 12. @ton: of de kast in ..

  @Richard: toch is het wat discutabel, de man heeft helaas meer invloed dan wenselijk en daarmee zijn achterlijke uitspraken net zo goed.

  @frans: vrouwen zijn toch al van het zwakke geslacht of iets dergelijks. Joost mag weten wat er in zo iemand omgaat.

  @GobboE: De kerstboodschappen van Bea zijn ook altijd al zo gezellig 😉

  @Peter: hij gaat natuurlijk niet zijn eigen ramen in gooien hee. Rampspoed betekent meer zieltjes te winnen (al verbaas ik me altijd over dat principe, je zou denken dat mensen eerder van hun geloof af vallen).

  @sterrenslag, Henk: bij het zesde en zevende commentaar al 😉

  @Jaco: helaas, hele volksstammen mensen vinden het ook een simpele keuze, maar dan even anders dan de onze ..

  @Desiree: dat is weer onhandig dat atheisme geen religieuze stroming is, het laat zich meteen slecht verenigen.

  @beeobee: ja ik bespeur bij mijzelf ook een steeds grotere weerstand tegen religie.

 13. desiree

  Ik vind al die heilige geschriften/boeken van verschillende wereldgodsdiensten zelf erg waardevol, betekenisvol en een enorme diepte hebben.
  Maar het circus eromheen wat mensen er van maken…
  De geschriften/boeken zijn voor mij het begin van kwaliteit en de vorm en cultuur die men eromheen heeft gegoten kwantiteit.
  Een ieder die het interpreteert, zegt meer over degeen die het interpreteert dan wat er in die geschriften/boeken nu precies staat.
  En atheisme, tja, mij maakt het niet uit, beiden bestaan uit ergens overtuigd van zijn/geloven in, de een met en de ander zonder God.
  Vroeger ‘geloofde’ ik ook in sinterklaas, die kwam tenslotte met echte cadeautjes aan.
  En toen bleek dat de man niet was wat ik dacht dat het was toen ik er nog echt in geloofde, wilde ik iedere keer in de daarop volgende jaren rond de sinterklaas toch nog wel even erin geloven. Het was tenslotte altijd zo leuk en lekker om cadeautjes te krijgen.
  Maar uiteindelijk geeft de omgeving toch wel duidelijk aan dat zij ook wel weten dat je het weet en het ‘feest’ toch echt over is.
  De paus is schijnbaar een sinterklaas voor volwassenen…maar wanneer en door wie wordt hun verteld dat het ‘feest’ nu echt over is en ze het zelf moeten gaan doen door hun gezonde verstand en gevoel te gaan gebruiken?

 14. Ik zou atheïsme niet verbinden met ‘ergens in geloven’. Een atheïst gelooft nergens in en dat wordt enkel gedefinieerd als overtuiging door bestaan van religie. Zou religie niet bestaan, had een atheïst geen naam en bestond atheïsme niet.

  Ik dacht trouwens dat god dan sinterklaas voor volwassenen zou zijn en de paus eerder zwarte piet of hulpsint? 😉

 15. Renald

  Geloof, overtuiging, geloven, overtuigen, allemaal labeltjes met een eigen inhoud, gebaseerd op door het individu geconstateerde verschijnsels, met daaraan verbonden betekenis en criteria. Ik ben het met Desiree eens, interpretatie kan een verhaal vertellen over degene die dat doet.
  De Paus hanteert een boek en concludeert dat het zo is. Vergeet gemakshalve dat de aangeleerde onderbouwing uit dezelfde bron komt. Een andere visie kan andere waarden, motieven en criteria meebrengen. Als je niet bereid bent te begrijpen wat een ander beweegt, eigenlijk vindt dat je zijn wereldbeeld nagenoeg onvoorwaardelijk moet aannemen en anderen van de juistheid van deze zienswijze innig wenst te overtuigen, ben je naar mijn mening voor de enorme verscheidenheid van menselijke motieven geloofsblind geworden. Onnodig afsluiten voor de rijkheid waar wij allemaal mee verbonden zijn. Dat maakt voor mij de genoemde standpunten van Paus en gelijkdenkenden verwerpelijk.

 16. desiree

  @Cin; LOL =)) de pauspiet!
  En overtuiging: net als iemand die zegt dat hij/zij er geen filosofie op na houdt of wil filosoferen, is per definitie een filosofisch standpunt 😉
  Zo ook is het bij overtuiging een aan of afwezigheid van weten, ervaring, kennis of geloven. Kip of ei kwestie?
  De definitie van atheisme is op vele manieren te definieren daardoor…
  Die van jou is dan een van de vele juiste :d
  ~o)

 17. Toen ik begon te tikken stond er nog niets over A.H.
  Maar ja krijg je bezoek en bevestig je later zonder verversen, krijg je dit soort slordigheden.
  Maar het moge duidelijk zijn dat ik die Paus een ontiegelijke, ……….,….. enz. vind. 😉

 18. correctie:
  Bovenstaande moest zijn:
  @ Cinner [12] betreffende 7 en 6

 19. @Henk: je doelt dan niet op de Albert Heyn neem ik aan? 😉

 20. Haha

  Ja daar is ie al wat laat mee!
  Hier bij ons in België staan er al meer en meer kerken leeg.
  Vorige week was er een vuurspuwersgroep in een leegstaande kerk.
  Enerzijds jammer want de kudde in het Westen is haar herder kwijt!
  En dat zal ons duur te staan kosten.
  Want zonder herder viert decadentie hoogtij en bestaan er geen normen meer.
  Dan komt het beest in de mensen los.
  Maar of die oude Paus daar iets zal tegen kunnen beginnen…
  Ik hoop het

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft