Voedselbank werft extra klanten

Wat nog belangrijker is dat het taboe rond de voedselbanken is weggenomen. Mensen schamen zich minder dat ze een beroep op ons moeten doen. We hebben de laatste weken opvallend veel extra klanten gekregen.” Verder ..

Zo op de valreep toch een prachtig bericht om het oudjaar mee uit te gaan: Eureka, steeds meer mensen blijken afhankelijk van voedselbanken! En daar hoeft onze nederlandse overheid zich geheel niet voor te schamen hoor, ow nee… 

Sterker, die voedselbanken staan nu lekker verankerd in onze samenleving. Schitterend toch?

Comments (14)Previous

Rokerig nostalgie

Next

Oud en Nieuw

14 Comments

 1. ?

  Ik heb die Zijlstra wel eens op tv gezien. Kreeg een beetje de kriebels van hem. Maar goed, wat heeft dit te maken met de voedselbank?

  Ik ben het enorm met je eens Cinner. Het is een grof schandaal dat voedselbanken nodig zijn. En overheid/gemeenten zouden alles op alles moeten zetten om ze overbodig te maken.

  Het allerergste argument vóór de voedselbank was een gemeenteraadslid in mijn stadje die het zo fijn vond ‘dat met het bestaan van de voedselbank iets gedaan werd tegen de verspilling.’ …….. dat vond ik zo verbijsterend idioot. Mensen die het moeilijk hebben als bezemwagen tegen de verspilling en overconsumptie van mensen die het wel goed hebben? Mensen die arm zijn mogen de restjes van anderen opeten?

  Achterlijk.

 2. broekhoest

  – Optyfen –

 3. Stefan

  Ik genees achterlijke blogtrollen zoals broekhoest, kom maar een keer langs.

 4. christinA eijkhout

  Sterker, die voedselbanken staan nu lekker verankerd in onze samenleving. Schitterend toch?

  Net als in USA, het grote voorbeeld.

 5. @Ingrid: Broekhoest = Sterretje = spoort voor geen meter. Niet naar luisteren dus.

  En inderdaad, bizar argument! Van welke partij is dat mens?

  @Stefan: en die doet zoveel moeite om er een commentaar door te krijgen 😉

  @christinA: Inmiddels is de roep om sociale vangnetten in de USA groter dan hier, ‘wij’ lijken wel fan van blunders en misstanden.

 6. ronald

  Nog even en de voedselbanken worden ook genationaliseerd door Wouter B.

 7. christinA eijkhout schreef o.a.:
  “Net als in de USA, het grote voorbeeld”

  Balkenende + andere Christenen en de zich nog steeds (om mij onduidelijke redenen) sociaal noemende pvda onder leiding van Bos, zullen niet rusten voordat ook hier 10% van de bevolking afhankelijk is van de variant op de Amerikaanse “voedselbankcdreditkaart”

  Misschien wordt het langzamerhand eens tijd voor een hernieuwde Bestorming van de Bastille.
  Hoelang zal het “gepeupel” deze aso’s nog verdragen.
  N.B. Dat het kabinet maar snel moge vallen.

 8. christinA eijkhout

  Hoelang zal het “gepeupel” deze aso’s nog verdragen.

  Zolang als de verdeel en heerspolitiek stand houdt.

 9. Ik heb geen idee wie ‘sterretje’ is. Maar zal er niet naar luisteren 🙂

  Het was iemand van GroenLinks. Volgens mij niet representatief voor de hele partij in mijn stadje hoor, maar ik was bijzonder met mond vol tanden (gebeurt niet zo vaak 😉 van deze redenering. Ik kon alleen maar het woord achterlijk uitbrengen.

  Ik weet overigens niet of het idealistisch is van deze regering om de voedselbanken te omarmen. Maar zolang anderen de problemen oplossen hoeven ze het zelf niet te doen. Scheelt geld en inzet ofzo. Mijn stadje had een wachtlijst van 6 tot 12 weken voor het eerste voorschot op een uitkering. Sjezis, als je nog geen schulden hebt, krijg je ze dan wel. Ambtenaren verwezen mensen naar de voedselbank. Furieus kan ik daar van worden.

  Ik snap heel goed dat mensen opgelucht zijn dat er tenminste iemand is die voor wat eten zorgt. Ik snap ook heel goed dat er mensen zijn die met alle liefde anderen willen helpen. Maar het is toch absurd dat een voedselbank het tekort in systemen moet oplossen?

 10. @ronald: niet nodig, de voedselbank wordt toch door de burger rechtop gehouden x(

  @Henk van S.: lang, want hoeveel burgers vonden het niet schitterend, de Frogers en dan een leuk benefiet avondje er achteraan. n daarna met een gerust hart gaan slapen.

  @Ingrid: sterretje is een nogal gefrustreerde trol.

  Denk dat de omarming van de overheid weinig idealistisch te noemen is. Zoals je zegt, problemen hoeven wat minder best opgelost want men verwijst gewoon naar de voedselbank. Die hebben net 2,5 miljoen aan giften en goederen binnen gehaald, dus welke politicus wil zich nog branden ..

 11. FatBuster

  Vind je het gek dat je VET bent als je zo lui bent.
  Als ik de heledag op mijn vette reet zou zitten zou ik ook depri worden
  Ga naar dominee zijlstra. Hij kan je van je luiheid ( ME ) genezen
  Stop met profiteren en doe wat voor de samenleving…

 12. Broekhoest = sterretje = fatbuster?

 13. Ik bedoelde trouwens niet idealistisch, maar ideologisch…..

 14. Stefan

  Broekhoest = sterretje = fatbuster?

  Zou kunnen, heeft vooral een grote bek op internet, maar durft in het echte leven waarschijnlijk niks. Kan ook niet begrijpend lezen trouwens, anders zou hij/zij allang gezien hebben dat CiNNeR helemaal geen ME heeft.

  Steekt overigens erg veel tijd in het proberen te plaatsen van een reactie, die kant nog wal raakt. Zal dus zelf ook wel geen werk hebben, maar noemt een ander profiteur van de samenleving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft