De Stivoro-rekenmethode

Meer rokers hebben dit jaar de sigaretten afgezworen dan vorige jaar. Dat blijkt uit cijfers die antirokersclub Stivoro zondag [14 december 2008] bekend heeft gemaakt.

Stivoro danste eind 2008 regelmatig door de media van geluk. Zoveel mensen waren gestopt! Ok, dat kwam deels door het ingevoerde rookverbod in de horeca maar toch zeker ook door hun eigenste retegoede campagne hé. Dat we het even wisten. En dat de slampamper die nog doorrookte zich wel als paria in een hoekje zou gaan staan schamen.

Wonderlijk dan toch dat vandaag bekend werd dat de Nederlander welliswaar niet ongezonder maar ook geen sikkepit gezonder is geworden. En dat 2008 net zoveel rokers kende als 2007. Iets meer dan voorgaande jaren zelfs.

Voor de verwarden onder ons, wees gerust, stiefmama Stivoro heeft een ‘gedegen’ verklaring. Tel je rokers onder de vijtien jaar niet mee en hanteer je even een andere vraagstelling, dán is het aantal rokers met één procent afgenomen.

Zeker bang subsidie kwijt te raken wegens totaal ineffectieve campagnes …

Comments (4)Previous

'Oorlog' om vaccinatie baarmoederhalskanker

Next

Zo is het maar net

4 Comments

  1. Doet een beetje denken aan de werkloosheidscijfers. Op gegeven moment werden werklozen van onder de 23 en van boven de 57 niet meer meegeteld. Ook mensen die in een jaar een paar dagen hadden gewerkt via een uitzendbureau telden dat jaar niet mee. Da’s makkelijk!

  2. ton

    Waarom zou je rokers beneden de 15 jaar meetellen, die mogen immers nog niet roken?

  3. Ze rekenen zichzelf rijk…

  4. @Terrebel: ja, het is vaker een beproefde rekenmethode gebleken.

    @ton: omdat als zij roken, zij toch rokende mensen zijn nietwaar 🙂 Van de jongeren die comazuipen mogen de meesten ook niet drinken, die tellen we toch juist extra hard mee om dit fenomeen in beeld te houden.

    @Pascal: en kennelijk effectief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft