Twaboe

Zelden zal je de zin horen: “ik doe niet aan zweefvliegen/breien/punniken/wandelen/postzegels verzamelen/bungyjumpen/kroegentochten houden/noem maar een hobby, want ik heb een écht leven“. Dus vraag ik mij af, waarom is dat wél veel gehoord op het moment dat het gaat om internetactiviteiten als bloggen of twitteren? Is een artikel alleen geschreven als het op papier staat, bestaan hyvesvrienden slechts in een gezamenlijke virtuele fantasie of raken de hersens bij elke tweet even ontkoppeld? Lost de enthousiaste virtuele netwerker na verloop van tijd op in dunne lucht? Of rust er een taboe op internetbezigheden die mij per ongeluk ontgaan is?

Kan iemand me even bijpraten?

Comments (8)Previous

Zo is het maar net

Next

Zorgverzekeraar wil uw geluk zien

8 Comments

 1. In mijn ervaring en optiek kan een “virtueel” leven een mooie aanvulling zijn op het “echte” leven. Waardering via het net voelt net zo fijn als een schouderklopje van de baas bijvoorbeeld. Al kan de warmte van een fysieke aanraking natuurlijk nooit benaderd worden. Hoewel een of ander Japanner al een knuffelbeest heeft uitgevonden die bijv. door oma vanaf de andere kant van de wereld wordt bediend en het kleinkind aaitjes over de bol kan geven en zo. Eng maar ook wel geinig.

  Tot tweets! b-)

 2. Bijpraten?

  Tuurlijk.

  Ik stuur je wel even een tweet 😉

 3. De vraag is natuurlijk: wat is een echt leven? Vrijwel iedereen denkt dat ie leeft zoals ie zou moeten leven. Als iemand iets anders doet wordt er snel over geoordeeld. Iedereen moet z’n eigen ding doen. Ik heb mijn Twitter account gedelete. Ik vind het niks. De meeste borrelpraat in een kroeg vind ik ook niks.

 4. @Terrebel: denk dat de hele riedel onderdeel uit maakt van iemand’s leven, en dan vult het elkaar prima aan idd. Een robotje om door geaaid te worden zit ik dan weer niet op te wachten, ook niet van mijn oma trouwens 😉

  @SillyCrazyMe: prima 😉

  @Pascal: waarom is dat de vraag? Iemand’s leven is toch precies dat, iemand’s leven?

 5. Opa-Buiswater

  Uiteraard ga ik niets zeggen over het aanvullen van een virtueel en echt leven….dat moge duidelijk zijn. Alles een beetje op orde Cin??

 6. Luuk

  Jules Deelder zei ooit: laat alle mensen maar lekker rondhangen in de digitale wereld, dan is de echte wereld voor mij.
  Maar wat ie daar nu mee bedoelt? Denk dat het een variant is op jouw “ik doe niet aan…” zinnetje.

 7. @Opa: jawel, het moddert wel aan. Mail je binnenkort terug.

  @Luuk: Kan me er iets bij voorstellen als het gaat om second life, maar verder blijft het piekeren.

 8. Ik heb prachtige internetvriendschappen. Daar mag een ander niet eens naar kijken. Laat staan een oordeel over uitspreken 😉
  Bijzondere is ook dat er zelfs reallife vriendschappen uit zijn voortgekomen die al jaren duren.
  Dus die opmerking..? Ik snap er niks van. Zou me er ook maar niks van aantrekken als ik jou was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft