Zorgverzekeraar wil uw geluk zien

Verzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) gaat samen met de Erasmus Universiteit uit Rotterdam proberen om Nederlanders gelukkiger te maken. (…) Uitgangspunt is dat gelukkige mensen minder gezondheidsklachten hebben en dus minder beroep hoeven te doen op de verzekeraars. Verder ..

Dat de zorgverzekeraars plaats hebben genomen op de stoel van de arts, wisten we al een tijdje. Nu wil deze echter ook plaats nemen in uw huiskamer, slaapkamer of toilet. Eerst om een flink aantal jaren te gaan wroeten in uw leven, op zoek naar open deuren wat u gelukkig of ongelukkig maakt. Om vervolgens zich te gaan bemoeien met uw keuzes in het leven, via ‘algemene geluksadviezen’. U weet wel, trouwen, kinderen, scheiden, vervroegd pensioen of een gebrek aan goede vriendschappen, dat soort dingen. En wat u dan wel of niet moet doen natuurlijk. Dat het VGZ zeker weet dat u komend jaar beter intens verliefd kan worden dan carriere te maken, want een stressvolle baan levert vast en zeker minimaal twee bezoekjes aan de huisarts op wegens slecht slapen, hoofdpijn of wellicht zelfs een burn-out.

Geniaal als u er even over nadenkt. Denkende mee te doen aan een onderzoek van een gerenomeerde universiteit, financieert u het stiekem zelf met de verzekeringspremie en verstrekt u bakken met gegevens aan uw zorgverzekeraar. Om vervolgens verplicht – u mag immers niet onverzekerd los rond hobbelen – opgescheept te zitten met een Big Brother waar Rouwvoet en Hirsch Ballin alleen nat van kunnen dromen.

Iemand nog plannen van verzekeraar te wisselen eind dit jaar?

Comments (11)Previous

Twaboe

Next

De brutaliteit

11 Comments

 1. ‘n gebroken hart
  kan de zorgverzekeraar
  anders ook aardig wat gaan kosten…

 2. MeisjeMeisje

  -off topic- Cin heb je mijn mail van een week geleden wel gekregen? Ik had iets voor je uitgezocht.

 3. Wisselen van verzekeraar? Heeft dat nut dan? Behalve misschien 1 of 2 euro per maand voordeel?

 4. Luuk

  A, kijk. Alles wordt ingegeven door geld. Ging daar nou net niet de kredietcrisis over, dat we daar vanaf willen?

 5. @Anders: ‘Orwell zorgverzekeraars, voorkomt een gebroken hart ..’

  @Meisje: jawel, en ik zou zweren dat ik wat heb terug gestuurd maar ik vergis me wel vaker de laatste tijd. Zal het even nazoeken.

  @Richard: na dit bericht zou ik niet graag aangesloten zijn bij UVIT, de wereld bestaat meer dan uit d ecenten (tenminste, dat hoop ik).

  @Luuk: daarom richt men zich op geluk, dat oogt wat beter.

 6. ()Geweldig initiatief. Ik wacht vol spanning op het moment dat TNT met een doos met de ideale vrouw voor mij op de stoep staat. Tenslotte is voor een gescheiden 55+-er de spoeling best dun, vooral als je (na 23 jaar met een zware borderliner) zo kritisch bent geworden als ik. Nee echt geweldig dus want elders zijn mijn kansen nihil dus laat mijn verzekeraar in haar database maar gaan zoeken. Waar kan ik mijn profiel en wensen opgeven? ()

 7. desiree

  ‘Zorgverzekeraar wil uw centen zien’
  Is het enige waar het hier op neer komt, ongeachte welke indirecte wegen gebruikt worden als bv ‘geluk’.
  Maar volgens mij is geluk kostbaarder dan welke centen bij elkaar dan ook…
  :)>-

 8. De zorgverzekeraars kunnen mij gelukkiger maken door minder zorgpremie te rekenen, en meer te vergoeden. Of denk ik nou weer te simpel?

 9. Er bestaat een uitdrukking dat je een paard wel naar het water kunt brengen maar niet kunt dwingen om te drinken. Lijkt mij hierop ook we van toepassing, dus wat schieten ze op met die wetenschap?

 10. Zoals Frans al aangeeft, ze kunnen je moeilijk dwingen we of niet te trouwen bijvoorbeeld. Nog los van het feit dat geluk wel heel persoonlijk is, dat wat jou gelukkig maakt is bij mij misschien wel een garantie voor onvrede en andersom.

  Dus verder dan wat adviezen en korting op de Efteling ofzo zal het niet gaan gok ik.

 11. @Freek: aanmelden bij het VGZ is een eerste stap. Hoewel je geluksadviezen krijgt, dus ik vermoed het advies om op zoek te gaan anar een postorderbruid dan 😉

  @Desiree: voor ons wel, al maakt gebrek aan centen behoorlijk ongelukkig.

  @Jack Random: simpel doch doeltreffend, het zou mij ook weer wat schelen in het geluksgevoel als ik naar mijn uitgaven kijk.

  @frans: dat vind ik het griezelige aan het geheel. Op het eerste gezicht niets, maar dat behoort zelden tot de mogelijkheden bij een commerciele organisatie. Dus wat zal het volgende zijn? Niet opvolgen van advies levert een hoger eigen risico?

  Daarnaast maakt het voor d eklant niet uit, die betaalt nog steeds voor die bak onzin.

  @SillyCrazyMe: laten we het hopen. Maar zoals hierboven ook gezegd, de premie wordt wel voor dat soort onderzoeken gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft