Wat er historisch is aan het sociaal akkoord

Met het sociaal akkoord ligt er een nationaal reddingsplan op tafel om de economie er bovenop te helpen en de staatsuitgaven in toom te houden. Verder ..

Joh, echt? Ik dacht toch te zien dat de parlementaire democratie ongezien is afgeschaft, de Tweede Kamer een sociale werkplaats is geworden, de vakbonden (zonder aanhang) onderdeel van het kabinet verworden zijn en er een plan is neergelegd wat ons hooguit langer dan nodig in een recessie zal houden. Ok, ook dat is aan te merken als ‘historisch’. Maar of we er blij van moeten worden ..

Comments (5)Previous

De WMO in Almelo, dat gaat zó

Next

Anti-horecawetgeving

5 Comments

 1. Blijkbaar is het goed voor de economie om de koopkracht van een paar miljoen mensen te verlagen. Wouter Bos en ik hadden duidelijk niet dezelfde docent voor het vak economie want ik snap hier geen bal van.

 2. Geloof dat geen enkele econoom of wie dan ook dezelfde docent economie heeft gehad. Begrijp er zelf in elk geval ook niets van. Had er al weinig van verwacht, was al bang voor bezuinigingen maar dit akkoord deed me toch versteld staan. Het stelt amper iets voor, gaat de economie eerder afremmen en de zwakste schouders mogen er het hardst voor opdraaien.

 3. desiree

  Ik twijfel over mijn conclusie:
  ‘ik snap er helemaal niets meer van maar de rest gelukkig wel’
  of
  ‘ik snap het juist allemaal te goed maar de rest niet’…
  Waarschijnlijk een mix van allebei of zo
  :((

 4. Ik vermoed dat het historische betrekking heeft op de incompetentie van deze groep mensen die het tot onze leiders geschopt hebben. Het is denk ik nog niet eerder in de Nederlandse geschiedenis voor gekomen dat er een kabinet is geweest dat zo erg op de verkeerde plek en op de verkeerde tijd zat. Het is een uitstekende boekhoudersploeg voor een middelgroot bedrijf in diervoeder-producten. Maar om een land in een crisis als deze een andere, nieuwe richting op te stuwen… Het is het failliet van de democratie en het poldermodel. Ze hebben alleen oog gehad voor de partijpolitieke belangen. Werkelijk alle grotere besluiten hebben ze vermeden, uit angst voor schade aan hun partij en hun achterban. Wat rest zijn wat symbolische kruimels voor nu, en makkelijk te vermijden toezeggingen voor 2011. Tijd voor een revolutie.

 5. @desiree: ik denk ‘iedereen begrijpt het behalve de overheid’ of ‘de overheid lijk t het te begrijpen maar heeft het toch niet begrepen’

  @Jack: ja revolutie. Alleen nog even zien te organiseren, want van de vakbonden hoeven we niets meer te verwachten sinds zij toegetreden zijn tot het kabinet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft