Zorg ten onder aan Ab Klink

Om de gevolgen van de kredietcrisis aan te pakken, is Ab Klink driftig op zoek naar bezuinigingen. En komt in al zijn waanzin met het volgende ‘lumineuze’ idee:

Een andere mogelijkheid is de specialisten meer bij het ziekenhuis te betrekken door hen aandeelhouder te maken. In de visie van Klink biedt dat inderdaad uitzicht op winstuitkering, maar dient het ook het belang om doelmatig te produceren én hoge zorgkwaliteit te leveren.

Jahaa, want als we iets van de kredietcrisis geleerd hebben, is het hoe maatschappelijk verantwoord aandeelhouders handelen nietwaar. Of hoe geweldig het systeem van winstuitkeringen werkt. En werd onlangs niet bekend dat Sinterklaas echt bestaat?

Het wordt nog erger. Want waarom moet de specialist aandeelhouder worden? Nou omdat deze zelfde specialist momenteel een loopje neemt met het tariefysteem, de Diagnose Behandeling Combinaties. Kort gezegd komt het er op neer dat specialisten die kunnen kiezen tussen twee diagnoses, neigen de diagnose te geven die het meest oplevert. Zo krikken zij hun salaris op, volgens zeggen soms tot een miljoen per jaar. En om dat gegraai terug te dringen, is het volgens Ab Klink een idee om deze specialist aandeelhouder te maken en zodoende de eigen licht frauduleuze handelingen in de smiezen te kunnen houden.  Want het is toch logisch dat de nu graaiende specialist heus echt geen graaiende aandeelhouder wordt!

Afsluitend wenst Klink nog wat meer concurrentie tussen ziekenhuizen dan nu al het geval, want er kan geen marktwerking genoeg zijn.

Dacht u dat bankiers en speculanten weinig hebben opgestoken van de kredietcrisis, vrees dat Ab Klink onovertroffen zal blijken ..

Comments (4)Previous

Economische crisis .. zorgcrisis

Next

Big Brother is een USB-stick

4 Comments

 1. ton

  Ik heb het artikel ook met grote verbazing gelezen. Klink kan wat mij betreft het best terugkeren naar een functie, die bij zijn naam past en iedereen een hand geven.

 2. desiree

  Ik val pardoes van mijn stoel van ongeloof als ik dit lees, on-ge-loof-lijk.
  :((

 3. Uh, dan is dus niet alleen meer zijn persoonlijk inkomen van zo hoog mogelijke diagnoses afhankelijk maar ook zijn winstuitkering. Ja, dat zal vast een verbetering geven 😮 Zoiets als iemand die uit de kas jat de sleutel van de kluis geven zodat hij voortaan van de kas afblijft.

 4. citrientje

  je moet es rekening opvragen, hebben wij gedaan, je betaald voor elke kamer waar je langsloopt. En voor de mortuarium ook. Ga zo maar door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft