Big Brother is een USB-stick

Er is nog geen chip om de mens te volgen in zijn doen en laten, maar er zijn scholen die dat idee toch dicht gaan benaderen. Geen implantaat maar een usb-stick die van minuut tot minuut bij houdt waar een leerling rondhangt en of die zich wel op de juiste plaats bevind. Zo niet, spuugt de computer wat signalen uit en kunnen de ouders gebeld.

Big Brother verpakt in een usb-stick, ik hoop dat het om een 1 april grap gaat ..

Comments (6)Previous

Zorg ten onder aan Ab Klink

Next

Vandaag acht jaar geleden ..

6 Comments

 1. Het is vast zo’n grap als van die camera’s in de toiletten die moesten zien of jongetjes wel netjes zittend plassen. Hoop ik.

 2. @Terrebel: ik hoop het ook. Ondertussen geeft het wel iets aan, dat we daar allebei niet zo zeker van zijn :/

 3. HKH

  Dan weiger je de USB stick toch. Overigens kunnen heel veel scholen hun studenten al volgen via de (door hen zelf) uitgegeven laptop: ook eng.

 4. Ehr, vraag me af of je die ‘mag’ weigeren, denk dat je dan van school kunt vertrekken. Niet voor niets willen ze dat je er ook verslagen op bijhoudt en huiswerk er op kwakt.

  Inderdaad, gevolgd worden via de laptop klinkt niet veel beter 🙁

 5. Luuk

  Het is niet zomaar een usb-stick, lees ik. Het is een “handzame usb-stick”. Potjandorie, dat dat kan…

 6. Hahaha, en ik maar denken dat ik een grap maakte toen ik tegen mijn colleg’s zei dat we onze artsen (die soms op strategische momenten elders zijn) maar eens met GPS-trackers moesten gaan uitrusten!

  Maareh, als leerling raak je zo’n stick toch gewoon 5 keer per week kwijt? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft