Vandaag acht jaar geleden ..

Het bestaat nog zag ik: ICQ. Een van de eerste vormen van sociaal netwerken en het medium waar mijn vriend en ik elkaar leerden kennen die 31 maart 2001. Op een moment in mijn leven dat ik mannen niet kon uitstaan, kluisterde hij me die middag en avond uren lang aan mijn beeldscherm. 

Op 1 april deden we het nog eens over maar dan in ‘in real life’. Voor de seks moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen. Want wie gelooft nou dat een chat het echte leven weerspiegelt? Een wonder dat ons afspraakje doorging zelfs. Hij een uur te laat en vervolgens beiden lachend in de kift wiens schuld dat was – kon hij niet rijden of ik geen aanwijzigingen geven – om de eerste zenuwen te overwinnen. Naar een gaycafé waar hij onverhoopts onnoemelijk polulair bleek. Naar zijn stamkroeg waar zijn beste vriend me nog net niet de zaak uitkeek. De wereld kon vergaan, wij hadden nu eenmaal de grootste lol.

De volgende ochtend beweerden we niet verliefd te zijn, maar waren ook niet meer bij elkaar weg te slaan. Hij maakte het na zeven dagen nog even uit maar bleef vijftien keer per dag bellen dus ging het na drie dagen weer ‘aan’. Een maand later trok ik bij hem in. En inmiddels zijn we acht jaar verder en nog steeds gelukkig samen.

Dus mensen, verhalen dat daten via internet niet werkt of seks op de eerste date een relatie doemt te mislukken .. allemaal fabels.

Comments (23)Previous

Big Brother is een USB-stick

Next

De Balk toch een legaal rookcafé

23 Comments

 1. Haha, wat een leuk verhaal, vooral ook dat-ie vijftien keer per dag bleef bellen na het zelf uitgemaakt te hebben.

  ICQ, dat heb ik ook nog eens heel even gebruikt.
  Ik kreeg wel eens spontaan iemand aan de lijn via die ‘random chat’ optie, maar dat was dan nogal eens een buitenlandse man die mijn naam voor een vrouwelijke hield.

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

 3. desiree

  Hihi, thats funny 🙂
  Klinkt als echte soulmates voor het leven, gewoon fijn doorgaan.
  Er zijn zoveel redenen waarom een relatie niet zou kunnen slagen, dat als iedereen zich daaraan zou houden werkelijk iedereen alleen nog maar single zou zijn.
  :d 😡

 4. Wie is Frans54? Dat staat in mijn RSS reader… valt me nu pas op.
  Enne, voor alles is de bekende uitzondering. 😉

 5. ton

  Mijn vriendin en ik ontmoeten elkaar in maart 2002 via Love@Lycos maar wij hadden pas seks bij de tweede date. We zullen wel slow starters zijn 😉

 6. @Laurent: ja lief he. Eigenlijk waren we gewoon niet op zoek naar een relatie maar konden zo ontzettend goed praten en lachen met elkaar.

  Was trouwens niet via random chat maar via cu2, een ouderwets soort profielsite bij gebrek aan weblogs enzo 😉

  @Terrebel: tnx!

  @desiree: zijn we ook 😀 Enne, heb gek genoeg toch wel relaties zien mislukken voor ze gestart waren, omdat maatschappelijke does and don’ts blijkbaar belangrijk waren. Hoewel je je kan afvragen of het dan kans van slagen had gehad, wie vind de maatschappij nou belangrijker dan zijn of haar partner?.

  @Pascal: ah, mij nu ook. Frans54 is de reagluurder Frans54 van goinforbroke, die is ooit hier begonnen met (gast)loggen. Dat zijn naam onder mijn postings verscheen bleek een bug in wordpress. Is inmiddels verholpen, dankjewel voor de tip.

  @ton: *grinz* Jij ook gefeliciteerd trouwens, net een feestje achter de rug dus.

 7. Hahaha, van harte Cin en Steef! bewegende en ik weten ook wel beter natuurlijk. Wij zijn inmiddels al ruim vijf jaar een setje! Dankzij bicat 🙂
  Ik geloof dat wij na onze eerste ontmoeting wel een week of vier gewacht hebben met seks. O, daar zit nog een aardige anekdote aan vast bedenk ik nu… hehehe… die zal ik nog wel eens vertellen 😉

 8. Een prachtige mijlpaal, en nummer twee van de befabelde verhalen heeft mij ook het nodige mooie opgeleverd. Gefeliciteerd!

 9. Mooi verhaal en gefeliciteerd.

 10. Ehm, ik leerde Linda eind 2000 kennen, en Hans is van mei 2005, dus we hadden in juli 2004 pas voor het eerst sex.

 11. citrientje

  grin leuk verteld en gefeliciteerd. Gister was wel op t.v. dat internetdaten wel gevaarlijk kan zijn. Maar zoals blijkt kan het ook goed uitpakken.

 12. @Adriana: anekdote mag hier verteld hoor 😉

  @Jaco: niet een maar twee prachtmeiden 😉

  @christinA: tnx!

  @Mack: jij bent dan ook christelijk 🙂 (sorry, het doel stond zo open ;))

  @cirtientje: daarom had ik hem eerst meegenomen naar een gaycafe, al had dat weinig geholpen als hij getikt was gebleken waarschijnlijk 😀

 13. Wat leuk dat wordpress zelf verzint dat ik na de stilte tijdens de belastingaangiftes wel wat extra reclame kan gebruiken :d

  Bij mij zijn internet contacten tot nu toe (op een enkele weblogmeeting na) bij internetcontacten gebleven. Mooi dat het voor jullie zo gelopen is en gefeliciteerd met het volmaken van de acht jaar.

 14. @frans: Dankjewel enne, hopelijk heb je iets aan de reclame gehad 😉 (Het is egwoon plagiaat! LOL)

 15. Richard

  Ik was al verliefd toen het alleen nog maar internetcontact was.

 16. 1 april, hè? Maak je over de internetliefde nu grappen?

  Ik geloof wel in succesvol internetdaten. Er wordt wel eens beweerd dat die contacterij is toegenomen wegens overvolle agenda’s van mensen. Maar mij lijkt het eerder te liggen aan de toegenomen tijd die men achter de oc besteedt.

  Terzijde: hebben weblogs wel eens tot bloeiende relaties geleid? Daar heb ik nog van niemand iets over gelezen.

 17. Richard

  Hoi Peter. Ik heb een weblog liefde. Dat ging via weblogs. Daarna msn. Ging best goed. Samenwonen enzo. Het kan en het gebeurd.

 18. @Richard 🙂

  @Peter: ken nog drie stellen die elkaar ontmoet hebben op een weblog, waarvan twee via een eigen weblog.

 19. @Richard en @ CiNNeR
  Kijk eens aan. Het wordt tijd voor een onderzoekje. Welke webstekken, behalve datingssites en chatrooms, kennen ook zo hun romantische kanten?
  Zouden er ook mensen zijn die buh het online winkelen verliefd geworden zijn? Of zijn er relaties ontstaan aan de online helpdesk van allerelei bedrijven?
  Dat laatste zou helemaal mooi zijn. Je hebt ze meestal uit irritaite nodig, of er ontstaat irritatie over de tijd die het kost of de manier waarop je wordt geholpen. Maar wie weet….

 20. Luuk

  Vruchtbare bodem, dat ICQ :d

 21. leila

  Wat verschrikkelijk heerlijk voor jullie.
  Mij lukt het niet, al dertig jaar niet:)

 22. @Luuk: ships, zit ik gewoon reclame te maken 😉

  Leila: ICQ een idee dan?

 23. Ik heb al een vriendje. Maar ik heb in de afgelopen 10 jaar meer nieuwe vrienden gemaakt via internet dan in het hele leven daarvoor IRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft