De Balk toch een legaal rookcafé

De Voedsel en Waren Autoriteit haalde alles uit de kast om café de Balk – het café wat de bar in het rommelhok plaatste en de rest van het café tot rookruimte uitriep – gesloten te krijgen. Ab Klink bleek meer waardering op te kunnen brengen voor de creatieve ondernemer. En daarmee is de eerste legale manier om een rookcafé te behouden/starten een feit.

Toch wat lucht voor de kleine, natte horeca ..

Comments (14)Previous

Vandaag acht jaar geleden ..

Next

Zorg voor de elite

14 Comments

 1. Ik vind het altijd zo zielig als ik van die jongetjes bij de coffeeshop voor de deur zie staan blowen in de koud. Gelukkig voor Klink heeft hijzelf een aparte rookkamer op het departement. Als hij zelf ook in de koud moest staan roken zou hij zich wel bedenken.

 2. Dit is dan ook een goede oplossing, alhoewel ik zelf niet in zo’n rokerig café zou gaan zitten. Maar dat is dan mijn keus

 3. @terrebel: niet dat ik het voor Ab Klink wil opnemen, maar van hem is bekend dat hij in de tuin rookt 🙂

  @Redstar: precies! En het gaat alleen om de kleine café’s dus er blijft ruim voldoende rookvrij lijkt me.

 4. Ik vind het idee van een rookverbod wel goed, maar als daar al die kleine café’s aan failliet gaan is het toch wel erg schrijnend.

 5. @Laurent: persoonlijk vind ik het idee van een rookverbod in bruine cafe’s niet best. Het is altijd mogelijk geweest een niet-rokerscafe te openen maar dat kwam nergens van de grond, de behoefte was zo groot dus niet. De wet is ingesteld om personeel te beschermen wat overwegend zelf rookt, betutteling ten top. Bovendien ben ik van mening dat mensen naar een cafe gaan om genotsmiddelen te gebruiken. Waar het sociaal nogal geaccepteerd is om laveloos te worden, maar hysterie ten top als het om roken gaat. (Voor een niet drinker en wel roker als ik, blijft dat verbazingwekkend).

  Maar wie weet komt er hier wat goeds uit. Grand cafe’s rookrvij en kleine kroegjes kiezen zelf.

 6. HKH

  Doen ze in Groningen (de Stoker) toch iets niet goed…..binnenkort alle barren – groot en klein – in een rommelhok!

 7. Een kroeg met een drankautomaat i.p.v. personeel kan ook nog;)

 8. desiree

  Ik vind het allemaal zo dubbel, waar gaat het in hemelsnaam werkelijk om…
  De regering is bezig met allerlei debiele regeltjes zoals roken in cafe’s, maar vind het normaal een regeling door te drukken dat je straks je dood mag werken tot je 67e.
  Dat je niet mag roken in een cafe gaat iedereen de straat voor op tot het gerechtshof aan toe, maar dat er even een regeling als pensioensgerechtigde leeftijd omhoog getrokken wordt door diezelfde regering hoor je alleen wat gemompel en gemopper over uit het volk…
  De enige saamhorigheid komt nog voort uit rookholen begrijp ik hieruit, ik denk dat er pas een revolutie uit kan breken als iedereen weer gezellig bij elkaar mag zitten met en zonder roken, (en dan het liefst echt goede luchtafvoerkanalen of zo iets als nietroker zijnde…) en schijnbaar heeft de regering dat door…
  Conclusie, je krijgt het volk dus helemaal tam en mak door het roken overal te verbieden.
  Dat is toch een redelijke stunt!
  =)) >:)

 9. desiree

  Hee lieve Cin, ik hoop dat alles goed gaat.
  Zorg goed voor jezelf 😡
  @};- (%)

 10. ik hoop wel dat er toch ook kroegen blijven waarin een aparte rookruimte blijft, nu gaat mijn vriend (met astma) namelijk wel uit, terwijl dat eerder niet gebeurde, zou zonde zijn als hij weer thuis zou moeten blijven…

 11. Nu ben ik wel gewend dat het hier af en toe wat langer stil blijft, maar twee weken begint toch wat uitzonderlijk te worden. Hopelijk ben je niet niet fysiek of mentaal in een diepe dip getuimeld (wat op zich niet vreemd zou zijn na de afgelopen maanden, maar ik gun je beter)

 12. desiree

  Ik deel dezelfde gedachte en zelfs zorgen, hou je taai Cin 😡

 13. Frans en Desiree: dankjewel voor jullie bezorgdheid. Het gaat even niet al te erg hier. Mentaal en fysiek niet, alles is me deze keer echt boven het hoofd gegroeid. Zal misschien binnenkort wel een logje schrijven. Het komt wel weer goed ooit, alleen vandaag nog niet.

 14. desiree

  Neem de tijd
  Neem de ruimte
  Dikke knuffel toegewenst >:d<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft