Zorg voor de elite

Ja kijk, nu gaan mensen alleen met spoedeisende klachten rechtstreeks naar een eerste hulp post. Maar als Ab Klink straks wonderbaarlijk enkele miljarden moet bezuinigen, dan gaan patienten plotseling natuurlijk voor elk wissewasje naar de eerste hulp rennen. Nou en om dát te voorkomen, moeten mensen die rechtstreeks naar de eerste hulp gaan zonder doorverwijzing van een huisartsenpost, een eigen bijdrage van ettelijke tientjes gaan betalen. Logisch toch? Zulk tovenarij van de moderne medicijnman mag wel wat kralen kosten. 

Ging van Hoogervorst de haardos al overeind staan, na vier jaar Ab Klink is de zorg echt compleet gesloopt…

Comments (10)



Previous

De Balk toch een legaal rookcafé

Next

Denken over dood

10 Comments

 1. Ab Klink moet stop met roken én met bemoederen. Hij weet het altijd beter die Ab Klink. Het Kankerinstituut beweert het ene maar Ab Klink beweert het andere en heeft DUS gelijk. Bijvoorbeeld. Nee, ik ben zeker geen fan van die man.

 2. Ik schreef net op een ander blog al een hele reactie op Ab Klink, maar kort samen gevat vind ik hem veel weg hebben van een Nazi Beul.

 3. En dan hadden ze ook nog plannen om de premies in vijf jaar te ver-dub-be-len!

 4. Ik zou er last van maagzuur van krijgen, maar dat wordt ook te duur als die tabletten uit het pakket gaan. Misschien moeten we Klink eens bij een psycholoog langs sturen (híj kan dat nog wel betalen na zijn actie om de vergoeding te beperken)

 5. desiree

  Wanneer krijgt de politiek het door dat ze een woestijn kweken van het inmiddels fors uitgedunde bos waar straks geen bomen meer zijn om te kappen?
  😕

 6. @Terrebel: van mij hoeft hij niet te stoppen met roken en zou hij eens moeten starten met bemoederen. Van de patient bijvoorbeeld.

  @Laurent: ja ik zag het, alsof het niks is. En kregen we e rnou nog iets voor terug, maar dat wordt ook niks.

  @frans: ja ik zit al jaren aan de maagzuurremmers, een van de goedkoopste omdat de rest niet meer vegroed wordt. Straks zou ik z enog vergoed kunnen krijgen als ik als chronisch ziek bestempeld wordt maar heel gek, volgens het CAK ben ik dat niet.

  @desiree: als het veel en veel en veel te laat is? 🙁

 7. MeisjeMeisje

  Ik kan, door een lekkere maagbreuk niet zonder maagzuurremmers, ik hoop toch echt niet dat Nexium straks niet meer vergoed gaat worden. Dan is de nachtmerrie compleet.

 8. citrientje

  Dat dacht ik nou ook gelijk, een wachtkamer vol met rijke mensen.

 9. Ze zijn gek…
  Een waar gebeurd verhaal: een vrouw had pijn op de borst. Ze belde naar een ziekenhuis maar kreeg te horen dat ze eerst naar de huisarts moest. Op zaterdagmorgen zat ze bij de dienstdoende huisarts in de wachtkamer te wachten op de dokter die zich kennelijk nog aan het scheren was. Toen de huisarts eindelijk kwam was ze dood.

  Het niet meteen melden bij een SEH gaat op jaar basis vele levens kosten. Het is te zot voor woorden.

  Mijn huisarts doet geen huisbezoeken meer. Hoe ziek je ook bent, op de fiets naar de dokter.

  De telefoon van de huisartsenpost is vaak lang in gesprek. Je zult maar met een spoedgeval zitten. Absurd.

 10. @MerisjeMeisje: de maagzuurremmers staan al lang op de nominatielijst om wegbezuinigd te raken. Denk dat wij wel aangemerkt zullen worden als chronisch. Dat hoop ik dan maar.

  @citrientje: misschien hoopt Klink meteen de vergrijzing ‘op te lossen’.

  @Pascal: ik hoop maar dat mensen toch naar de eerste hulp gaan en de bijdrage later maar eens gaan bekijken. Dat is toch wat ik zou doen. Maar ik vrees ook wat anders.

  Geen huisbezoeken, is die man dat niet wettelijk verplicht om te doen? Bij ons is de huisartsenpost ook altijd in gesprek. Een afspraak maken voor mijn vriend onlangs koste me drie uur proberen te bellen en toen ben ik er maar heen gereden. Toen ik aangaf dat ze altijd in gesprek zijn wees de assistente naar een telefoon vol knipperende lichtjes en verklaarde slechts ‘het is druk’. Voor zes huisartsen, en verschillende soorten assistentes zit een telefoniste en niemand is van plan daar iets ana te veranderen blijkbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft