Gisteren

Vier mei tegen een uur of een ‘s nachts betrapte ik mezelf er op. Stiekem had ik vanaf twaalf uur zitten wachten op het telefoontje van mijn vader om me zingend te feliciteren met mijn verjaardag. Zijn zelfmoord zo vers in mijn geheugen, verwachte ik het als bij een wonder toch. Al mijn plannen om te proberen er tegen alles in een leuke dag van te maken, verzopen in mijn tranen.

En ik weet het wel. Mijn leven eindigt niet omdat hij het zijne beëindigde. Hij zou ook willen dat ik gelukkig ben. Ik mag best genieten van leuke momenten. Uiteindelijk zal ik zelf weer wat van mijn leven moeten gaan maken. Maar gisteren was niet de dag waarop dat allemaal ging gebeuren.

Gelukkig is het vandaag ‘gewoon’ dinsdag. De gewone dagen zijn voorlopig wel moeilijk genoeg.

Ik schaam me bijna tegenover de tientallen mensen die hele leuke, vrolijke berichtjes hebben gestuurd om me een leuke dag te wensen. Een leuke dag was het niet, maar de lieve wensen vond ik erg fijn om te lezen.

Comments (15)Previous

Slachtofferhulp

Next

Nare mensen!

15 Comments

 1. Gefeliciteerd…

 2. Nou, zeg daar hoef je je toch niet over te schamen! Je gevoelens zijn nu eenmaal ff zo. Het lijkt me ook bizar moeilijk om te accepteren en dan zijn feestdagen toch altijd zwaar te behapstukken. Dat begrijpt iedereen hoor!=((

 3. citrientje

  Op feestdagen is het gemis altijd het grootst. En er zijn zoveel feestdagen. Maar wie weet lukt het in de toekomst weer om een beetje te genieten van zo’n dag.

  Je hoeft je niet te schamen over hoe je je voelt.

 4. HKH

  Sterkte!

 5. ton

  Het eerste jaar, waarin je alles een keer moet “zonder”…

 6. desiree

  Iets te moeten missen doet pijn, en je verdriet is oprecht.
  Als je verstand het een zegt maar je gevoel iets anders verteld, dan is het nauwelijks te bevatten dat wat zo dichtbij lijkt zo ver weg is.
  Het is alweer dinsdag, dus ik geef je een verlate verjaardagsgroet bij deze @};-
  Maar ik loop altijd achter de feiten aan 😉
  😡

 7. Ik twijfelde een beetje of ik je nu wel of niet moest feliciteren of een bemoedigende mail of reactie sturen. Mijn pc naam de beslissing voor me: krijg nu bijna helemaal geen pagina meer open en mailen lukt al helemaal niet.

  Eens zien of deze reactie wel doorkomt.

 8. Het gaat wel weer een keer goedkomen, maar die eerste keer dat je ouders je niet meer bellen met je verjaardag is moeilijk, en zeker als het zo dramatisch is gegaan als in dit geval.

 9. Kan me voorstellen dat je niet in een feeststemming was.
  Sterkte, met de ‘feestdagen’ en met de dag-dagelijkse dingen.
  En toch ook: gefeliciteerd met je verjaardag.
  Maak er een mooi jaar van (en naast uiteraard het rouwen) koester wat je hebt!

 10. @Terrebel: tnx

  @Angela: de meesten begrijpen het wel maar helaas niet iedereen heb ik gemerkt. Maar het is vooral dat mensen het lief bedoelen als ze me een mooie dag wensen, vond het toch wel rot om tien keer te vertellen dat het niet zo’n mooie dag was. Hoewel dat ook stom klinkt eigenlijk.

  @citrientje: merk dat het makkelijker is af en toe ergens van te genieten op normale dagen, daar kleven niet allerlei speciale herinneringen aan. De rest zal wel komen maar denk er nog helemaal niet over na.

  @HKH: tnx

  @ton: ja dat valt verschrikkelijk tegen, juist de specialere dagen wordt het gemis van hele specifieke dingen enorm.

  @desiree: had me bewust opgesloten op mijn verjaardag, dus je bent eigenlijk precies op tijd.

  @frans: hier is het gelukt, de mail wil nog niet neem ik aan. Dankjewel dat je aan me gedacht hebt.

  @Laurent: ja jij herkent het waarschijnlijk erg goed, al is het anders gegaan.

  @Kuikentje: dankjewel (Heb de smiley en je tweede berichtje aangepast en verwijderd).

 11. @Cin: Mail is inderdaad nog lastig: het ene moment lukt het even, het grootste deel van de dag is er niets mee te beginnen. Ook reageren gaat mondjesmaat (krijg vaak blank pages en kopieer de reactie momenteel dus maar voor het plaatsen), Nu kan ik wel zonder loggen en dergelijke leven, maar met is toch leuker. Het vervelendste is wat mij betreft dat ik niet kan internet bankieren. Maar het geeft me natuurlijk wel mooi de tijd om aan mensen met ergere problemen te denken :d

 12. het is dan ook niet niets…en ik kan helaas weinig anders dan je nogmaals heel veel sterkte wensen en al het goede voor de toekomst

 13. Volgens mij is het antwoord op je mail, na het inkorten door jouw oorspronkelijke bericht weg te knippen, nu goed verzonden.

 14. Heb in een tweede mail nog wat punten wat verder uitgewerkt/uitgelegd.

 15. @GobboE: dankjewel

  @frans: mailtjes gehad en heb er erg veel aan, heb je teruggemailt al.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft