Nare mensen!

Loop er inmiddels een woede aanval of twee per dag van op: de mens die lijkt te leven om tegen te werken en vooral maar zo vervelend mogelijk te doen. U kent ze vast ook wel, van die mensen die alles moeilijker maken dan het toch al is om redenen waar we alleen naar kunnen gissen.

Zoals de politie die alles juridisch ternauwernood correct afhandelde maar vooral liet blijken helemaal geen beste vriend te zijn voor de burger. De internist die van alles mis vond maar vervolgens de legendarische woorden sprak ‘ik weet natuurlijk niet hoe u zich voelt of welke klachten u heeft’ – op die manier kan ik net zo goed naar de buurvrouw stappen, die weet het ook niet maar is een stuk goedkoper – om me vervolgens mét behandeling maar zónder instructies terug los te laten bij de huisarts. De huisarts die dan ook claimt geen verstand te hebben van mijn problematiek of behandeling maar toch elke vier weken op de bonnefooi van mening wisselt, waardoor ik iedere keer weer in strijd moet om een 50 jaar oud wereldwijd bekend medisch protocol toegepast te krijgen (wat gewoon in het medisch kompas staat wat net zo gewoon achter hem op de plank staat). De notaris die ik dik betaald heb voor een verklaring van beneficaire aanvaarding maar die weigert die verklaring in mijn bezit te laten komen alsook elke andere informatie die ik nodig heb. De rechtbank die de verklaring heeft afgegeven maar simpelweg op het standpunt blijft staan dat ik ‘gewoon al moet wéten’ wat de wettelijke verplichtingen zijn waar ik aan moet voldoen. Een bank die weet dat zij iets moeten afhandelen maar zelf geen clue hebben wie dat dan eigenlijk moet gaan doen (je verzint het toch gewoon niet?!). En dan nog een stuk of wat bedrijven die hun servicedesk volstampen met onkundige mensen die geen enkele bevoegdheid hebben wat dan ook op te lossen. Mensen die daar blijkbaar veelal erg onbeschoft van worden en denken dat de klant niet koning maar vloermat is.

Op het moment hebben we met bijna al deze mensen tegelijk te maken en alleen dát is ruim voldoende om een steeds grotere behoefte te krijgen geheel overspannen iemand op zijn bek te willen slaan. Nee, ik geraak er zelf ook niet bepaald sympathieker op zo.

Klinkt bekend?

Om wat positiever te eindigen, internet is juist een bron van hulp en welwillendheid gebleken. Vooral Opa Buiswater en Frans54 hebben me bakken hulp gegeven en me een stuk wijzer kunnen maken. Voor mijn gezondheid puzzelen deelnemers van een patientforum mee. Heb ik het nog niet over lezers, vrienden en kennissen die me de ruimte geven eindeloos van me af te praten. En natuurlijk mijn vriend, mijn steun en toeverlaat die er allemaal net zo moe van wordt als ikzelf maar er altijd voor me is. We komen er wel, het duurt alleen even ..

Comments (10)



Previous

Gisteren

Next

Nog even ..

10 Comments

 1. DON JUAN

  De wereld is tegen jou!
  …..zie mijn laatste reactie………….

 2. Ik heb je nog een reactie op je mail gestuurd en daar staat het ook al in, maar die kreet “dat hoort U al te weten” (zoiets als “iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen”) vind ik dus nergens op slaan, iedereen weet dat dat een formele regel is maar dat niemand daadwerkelijk alle ins en outs kent. Dat je vraagt naar waar je je aan te houden hebt na beneficiaire aanvaarding toont m.i. afdoende aan dat je weet dát er regels zijn, om te ontdekken wat die vervolgens voor jou precies inhouden mogen ze best wel wat meer begrip en medewerking geven, maar zelfs een kopie van die regels of eventueel maar een link naar een instantie of site waar dat wel goed wordt/kan worden uitgelegd is kennelijk al te veel moeite.

 3. Sabine

  Lieverd je gaat er ook komen dat weet ik zeker!
  af en toe iemand op zijn bek slaan als die zich als een of andere idioot gedraagt is best terecht. Kan ook best opluchten. Volgens mij ken ik nog wel een paar mensen die wel als boksbal kunnen gebruikt worden 😉
  Mensen zijn gek, maar het is waar je kunt je misschien beter richten op de positieve mensen in je leven zoals je je log eindigde.

  @DON JUAN Laten we dan met zijn allen hopen dat de wereld zich vanaf nu tegen jou keert. Jij hebt echt geen idee en mag wel zeggen dat jij dan ook een van deze nare mensen bent zoals in cindy’s blog naar mijn mening. Waarom reageren/lezenals je alles zo negatief vind? Ga gewoon lekker iets anders lezen en iemand anders lastig vallen…

 4. desiree

  Begrijp ik nu goed dat je zo ongeveer een erfrecht advocaat moet gaan inhuren om te kunnen weten en voorgelicht te worden hoe het in elkaar zit?
  Men kan al bijna niet zonder rechtsbijstandsverzekering, maar moeten we straks er een erfrechtbijstandsverzekering er op na gaan houden?
  Als een dierbare overlijdt, dan mag het toch niet zo zijn dat iemand het eerste jaar meer bezig is met al dit soort sores dan aan rouw te mogen toekomen 🙁
  Is het geen optie om een eventuele rechtsbijstand verzekering te raadplegen mbt dit soort zaken? of zijn die alleen gericht op arbeidsconflicten en dergelijke?
  ‘Onze samenleving’, kort samengevat in een woord: Een Jungle.
  Lijkt me met alles bij elkaar beter van toepassing.
  Veel kracht toegewenst, want die heb je nu wel nodig op superman/vrouw sterkte…
  😡

 5. Volhouden! Geef niet toe aan dit frustratie-beleid, want dat is het. Zo zullen vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen een eerste aanvraag om uitbetaling afwijzen, tenzij het om een klein bedrag gaat. Pas als de klant bezwaar maakt wordt he dossier geopend. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de Toeslagenwet vanuit de WW: In ALLE gevallen wordt de eerst aanvraag afgewezen. Blijf daarom bezwaar maken ook al is dat soms uiterst vermoeiend. Ga dan letterlijk een paar dagen weg en vecht weer terug met hernieuwde energie. Sterkte! En PAK ZE! >:)

 6. @frans: mail gekregen! Ja ik blijf het ook verbijsterend vinden. Het is geen top secret waar ik om vraag, onbegrijpelijk dat een paar simpele antwoorden er niet af kunnen. Het verbaast me ook hoe weinig concreet er op internet te vinden is over dit onderwerp. Maar goed, ik heb door jou een goed idee wat te doen en daar ga/ben ik mee aan de slag.

  @Sabine: ja doe mijn best me te richten op de leukere mens (zoals jou :x:x ). Wij krijgen elkaar wel weer op de rails 🙂

  En mensen als Don Juan tja, die horen ook wel lichtelijk tot de doelgroep. Aan de andere kant, iemand die niet weet of begrijpt wat het is om verdriet te hebben om degene die je verloren hebt, heeft waarschijnlijk weinig liefdevolle relaties om zich heen. Hoe oppervlakkig zal zijn geluk zijn?

  @desiree: ja dat vat het wel goed samen begin ik te geloven. Een andere optie is nog meer kosten maken bij de notaris. Of in mijn geval een internetnerd zijn en veel hulpvaardige lezers hebben 😀 Heb geen rechtsbijstandsverzekering, een WAOer heeft daar erg weinig aan dus besloten die niet af te sluiten. Maar denk ook niet dat ze zoveel hadden kunnen helpen, het is geen juridisch geschil alleen maar een zoektocht naar een prutbeetje simpele informatie.

  Maar ik ben bepaald geen uitzondering, de maatschappij is er voor velen ene stuk minder gezellig op geworden. Tnx voor de goede wensen, er komt uiteindelijk een log dat ik deze hoofdstukken kan afsluiten.

  @Terrebel: Nog meer verbijsterend, de verzekeringsmaatschappij die moet uitkeren hebben me nog het beste geholpen van alle betrokken organisaties. Maar goed advies, af en toe even een paar dagen alles het raam uit gooien om bij te tanken.

 7. Adem in, adem uit….!!

  Een cliché als een koe, I know…! Maar vaak het enige dat helpt…

 8. HKH

  Het klinkt zo bekend maar (ik weet dit uit ervaring) je hebt alleen jezelf ermee… Ik ben blij voor je dat je troost hebt weten te vinden bij Frans54 en OpaBuiswater! Laat je niet kennen want (helaas) zij die willen kunnen kwaad doen.

 9. Renald

  People are often unreasonable, irrational, and self-centered.
  Forgive them anyway.
  If you are kind, people may accuse you of selfish, ulterior motives.
  Be kind anyway.
  If you are successful, you will win some unfaithful friends and some genuine enemies.
  Succeed anyway.
  If you are honest and sincere people may deceive you.
  Be honest and sincere anyway.
  What you spend years creating, others could destroy overnight.
  Create anyway.
  If you find serenity and happiness, some may be jealous.
  Be happy anyway.
  The good you do today, will often be forgotten.
  Do good anyway.
  Give the best you have, and it will never be enough.
  Give your best anyway.
  In the final analysis, it is between you and your ethics.
  It was never between you and de “nare mensen” anyway.

  Original Dr. Kent M. Keith, written on a wall in Calcutta by M. Teresa.
  :)>-

 10. heel veel sterkte! Soms zijn er van die dagen dat je alleen maar dit soort mensen lijkt tegen te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft