Waarom ik weinig log

Mijn vader was mijn grootste fan én kriticaster maar vooral mijn inspiratie hier veel te schrijven. Elke nacht belden we urenlang en bespraken alles wat maar toevallig opkwam. Hoe het ging, wat er die dag gebeurd was, hoe we ons voelden, wat we van plan waren maar ook heel veel nieuws, maatschappij en politiek. Gek. Al waren we het over vrijwel alles roerend met elkaar eens, konden we toch úren lang discussieren.

Die gesprekken waren erg met mijn log verweven. Of ik schreef naar aanleiding van een van onze discussies, of we discussieerden naar aanleiding van een van mijn logs. Hij las alles, gaf overal zijn mening op en wreef regelmatig lachend al mijn spelfouten in. Soms stuurde hij s’middags een artikel als tip om over te schrijven. Eigenlijk hadden we er gewoon beiden veel plezier in en dit weblog werd dan ook standaard mijn verjaardagskado.

Nu hij dood is en de nachten stil zijn geworden, vind ik het moeilijk dagelijks iets te schrijven. Ik ben het telkens weer van plan maar eenmaal achter mijn computer dwalen mijn gedachten af naar donkere beelden en intens verdriet. Dan mis ik onze gesprekken het meest. Dan mis ik mijn vader het meest.

Wil er bij zeggen dat het niet alleen maar slecht met me gaat. Vorige week heb ik bijvoorbeeld van mijn vriend een prachtige basgitaar gekregen. Ik kan er nog amper iets op spelen maar het oefenen en aanklungelen helpt me enorm wat stress los te laten en het geeft me iets leuks om te doen. En zo zijn er wel meer lichtpuntjes en leuke momenten in het leven. het zal alleen misschien nog even duren voor ze weer dagelijks op mijn log verschijnen …

Comments (15)Previous

Definitief

Next

Zon en vitamine D

15 Comments

 1. Je hebt een behoorlijke klap gekregen. Het is best logisch dat als de bron van inspiratie wegvalt, je minder gaat schrijven.
  Maar je kunt over dat gevoel schrijven, dat zwarte gat, het verdriet. Bescherm je postings, en schrijf het van je af.

  Sterkte

 2. ton

  Pak je tijd, doe wat je gevoel je ingeeft.

 3. @Redstar: Misschien ga ik dat in de nabije toekomst ook wel doen. Als ik het weer een beetje op mijn scherm weet te verwoorden zeg maar.

  @ton: als ik mijn gevoel volg, is het elk uur weer anders. Maar ook dat zal weggaan neem ik aan.

 4. ‘s Avonds komt van “des avonds” en dus komt het komma’tje voor de “s”…;-)
  Zelf haal ik veel inspiratie uit de gesprekken met m’n zoon. Zonder hem zou ik ook bijzonder stil worden.

  Leuk zo’n basgitaar en fijn dat je zo’n toffe vriend hebt die je wat afleiding bezorgt zodat je niet voortdurend loopt te piekeren. Maar ‘s nachts zijn wij allen alleen…

  Neem je tijd maar blijf alsjeblieft schrijven.

 5. Basgitaar spelen helpt, is mijn ervaring. 🙂

 6. Tja, het gaat nooit helemaal over, maar dat moet ook niet want dan ben je hem vergeten.

 7. Luuk

  Je vindt het moeilijk iets te schrijven, maar zelfs dan schrijf je prachtig. Het is maar dat je het weet.

 8. @Terrebel: ah, dat doe ik vrij structureel fout dan vrees ik, dankje voor het advies. Enne, mijn vriend is de beste idd 😡 Wees gerust, ik zal toch blijven schrijven, het komt vanzelf weer terug.

  @Poelekie: ah, jij kan er wel al wat van zo te horen?

  @Mack: nee inderdaad. Maar nu is er nog zoveel te verwerken rond zijn dood, ik heb het gevoel dat ik daar nu pas mee in de knoop kom.

  @Luuk: dankje voor het compliment 😡

 9. @ Cinner, 😉 Ik wens je iig veel sterkte en zo. Whatever je ook wel of niet schrijft.

 10. Ja, je bent zo te lezen je klankbord ineens kwijtgeraakt, dan is het moeilijk om opnieuw geluid te leren maken.

 11. @ Cinner: ik ben ook recentelijk begonnen met basgitaar spelen en ik vind het een constructieve manier van afleiding in moeilijke tijden: omdat je iets nieuws leert, ben je even “los” van alles, en het geeft je een veel beter gevoel dan een beetje suf op de bank voor de buis hangen. Althans, vind ik dan 😉

 12. Een hug en heel veel sterkte… ik lees een bijzondere liefde in je woorden. @};-

 13. @Poelekie: helemaal met je eens

  @Peet: dankjewel @};-

 14. citrientje

  ik begrijp dat het moeilijk is om te schrijven. Maar ik mis je wel.

 15. @citrientje: daar ga ik bijna van blozen. Toch weer meer gaan schrijven .. 😡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft