Mobiel poepen en piesen

De laatste tijd merk ik dat steeds meer mensen mij ‘meenemen’ naar het toilet. Dat je gezellig over de telefoon aan het kletsen bent en ineens het geluid van de stortbak, gerommel van de closetrolhouder of – iewww – geklater en gedruppel hoort. Sommigen vertellen er ook nog bij dat ze ‘even moeten afvegen hoor’ om vervolgens onder een hoop gezwoeg en gezucht af te vegen wat ik niet wil visualiseren. U begrijpt, onvermijdelijk doen de hersens dat toch.

Een tijd lang heb ik uitgesproken dat ik al dat gepoep en gepies onder het bellen niet zo kan waarderen. Maar helaas, sinds het snoer zelfs van de vaste lijn verdwenen is, lijkt er geen houden meer aan. Alsof bellen net zo’n levensbehoefte is als ademhalen, komt het bij enkelen niet meer op dat je een telefoon ook neer kan leggen of terugbellen heus een optie is.

Nog frappanter misschien is dat mijn oma de énige is die dan vervolgens wél de telefoon neerlegt om d’r handen te wassen. (Want ze kan kunstig behendig al bellend panty’s ophijzen maar een waterkraan bedienen is andere koek, al een raadsel op zich nietwaar). Anderen rennen blijkbaar gerust de deur uit om lustig handen te schudden of E-colie in hun oren te smeren.

Inmiddels hoor ik zo vaak oergeluiden dat ik me afvraag, ben ik nou de enige die al dat gepies en gepoep onder het bellen een smerige gewoonte vind?

Comments (18)Previous

Zijn mensen zo afgestompt

Next

Zo lost de nederlander problemen op

18 Comments

 1. ton

  Ik heb wel eens gehoord dat de meeste mobiele telefoons kapot gaan door wateroverlast. Dat zal dan wel niet op de WC zijn ontstaan. Zelf heb ik overigens geen last van die belpoepers, maar ik ben dan ook in het algemeen meer iemand van de korte gesprekken.

 2. “Maar hoe moeten wij zonder mobiele telefoon anders mensen laten weten dat wij in de trein zitten?” De behoeftes van mensen lijken veranderd…;)

 3. Ja, bellen is echt een levensnoodzaak geworden. Mensen lijken niet meer te beseffen dat een mobiel ook een uitknop heeft

 4. Ik ken het fenomeen al langer, mijn zwager had de gewoonte om zijn thuistelefoon aan dit gebruik te onderwerpen, al heb ik dat zelf nooit aan den lijve mogen ondergaan. Bereikbaarheid is de vloek van de huidige tijd. Er zijn mensen die beginnen te trillen en zenuwtrekjes krijgen als ze langer dan vijf minuten moeten doen zonder gsm, twitter, msn én hyves. Doe Maar blijft actueel met een kleine aanpassing: er zit een knop op die PC (en je mobiel).

 5. Luuk

  Het is fijn dat mensen zich zo op hun gemak voelen met mij aan de telefoon, dat de sluitspier er spontaan van ontspant.

 6. Nou ja, zolang het maar niet zo is dat mensen pas op de WC mij opbellen zo van “Ik zat op de WC en ik moest ineens aan jou denken…”

 7. gaar

  misschien eens wat minder lang bellen dan, zodat mensen ook de kans krijgen om naar de wc te gaan.

 8. Nog merkwaardiger: mensen die dit doen en als je bij ze thuis bent en iets roept terwijl ze op de wc zitten dat maar vreemd vinden want “dat doe je toch niet”

 9. @ton: je weet maar nooit, ken wel een aantal mensen die hun telefoon per ongeluk in het toilet lieten vallen 😉 Korte gesprekken zal wel schelen, niet mijn sterkste kant …

  @Terrebel: duidelijk. En voor w ehet weten ziten mensen op het toilet in de trein te bellen (tenminste, als het voornemen de toiletten terug in de trein te plaatsen doorgaat dan).

  @GobboE: het uitknopje is niet voor niets doorgaans pieterpeuterig klein gemaakt zeker 😀

  @Jaco: wat me af doet vragen hoeveel mensen een laptop mee naar het toilet slepen, in plaats van ouderwets de krant of de Donald Duck.

  @Luuk: Jij wordt echt dolenthousiast als mensen onder het bellen in slaap vallen zeker? 😉

  @Laurent: dat gaat gebeuren, wat ik u brom. Al is het maar omdat de traditionele verjaardagskalender veelal ook nog steeds op het toilet hangt of anders de PDA een seintje geeft.

  @gaar: daar zijn lange gesprekken voor nodig hoor, mensen nemen gerust op als ze op het toilet vertoeven.

  @frans: LOL Die mensen ken ik er weinig van geloof ik. Eerder mensen die vanaf de wc gewoon door praten als ze op visite zijn.

 10. Sabine

  HIHIHIHI!

  Heb jij even geluk dat ik mijn vaste telefoon gewoon een snoer heeft! 😉

 11. citrientje

  al we lang bellen kan er net zo goed onder het bellen een plaspauze ingelast worden. Vind het beetje genant om te bellen op de wc.

 12. Er zijn toch meer tot de verbeelding sprekende bezigheden voor tijdens het telefoneren te bedenken….. 😉

 13. Wim

  Je wilt het vast niet weten *toet* maar ik zit met mijn laptop op de WC dit berichtje te schrijven *klater* ;))

 14. Jemig, ik zou het gênant vinden om iemand ‘mee te nemen’ naar de wc! Ik zou ook de telefoon wegleggen of terugbellen. Nog beter: gewoon altijd sms’en in plaats van bellen :d Scheelt een hoop geld en ongemakkelijke geluiden 😉

 15. hmmm ik heb ook logjes gelezen van mensen die hun laptob meenemen…

 16. desiree

  Ik kijk elke keer tegen ‘Mobiel poepen en piesen’ aan als ik je website/weblog check, vind dat eigenlijk ook wel een beetje ongehoord :d
  =))
  hihi 😡

 17. @Sabine: daarom bellen we zo vaak zeker 😀

  @citrientje: ja, bij lange gesprekken doe ik dat ook ja.

  @Sffie: ja maar gek genoeg doen mensne dát dan weer niet, want dat is zo genant 😉 (Of ze doen het wel maar iets meer stiekem)

  @Wimmie!!!! Als ik jou mee zou nemen naar het toilet, belde je me nooit meer terug 😉

  @La Cloveur: als je dan maar niet typt dat je vanaf het toilet zit te typen 😉

  @beeobee: kan je nagaan hoever het al strekt tegenwoordig 😮

  @desiree: de prijs van gevoelige onderwepen 😉

 18. Nee, je bent niet de enige die dit een smerig idee vindt… yuk!! :-S

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft