Bank zonder geld

Dat op de spermabank geen geld te halen is, was al bekend. Maar vanaf volgende week is er ook bij de vierde bank van Nederland – de SNS Bank – geen muntje meer te bekennen. ‘Eigentijds bankieren’ heet dat. En dat is inderdaad niet om u van dienst te zijn maar simpel omdat de bank meent dat cash geld transacties nu eenmaal niet lonend zijn.

De SNS Bank wauwelt dan verder nog iets over ouders die voor hun kinderen maar electronisch moeten overmaken en boodschappen kunnen doen met het spaarvarken. Ow en ouderen en gehandcaipten die extra geholpen kunnen worden bij het electronisch bankieren, met in hoogte verstelbare computers. Echter heeft SNS het met geen woord over het midden- en kleinbedrijf en hoe die de opbrengt op een rekeningnummer moet weten te krijgen. Ook niet over mensen die zeer grote bedragen nodig hebben en dat midden op straat uit de muur moeten gaan halen, als dat al kan.En wat voor de mensen waarvan het pasje om weet ik wat voor reden ingeslikt wordt? Die gaan maar een dag of tien van gebakken lucht leven?

Het lijkt er op dat de SNS Bank wel erg overmatig vertrouwd op de moderne techniek en schijt heeft aan haar klanten. Ben benieuwd of dat nog consequenties gaat hebben voor het klantenbestand of de gemiddelde klant ook dit over zich heen zal laten komen.

Comments (11)Previous

Schrijver Kluun zag ook claim op mat

Next

Ministerie van VWS het nieuwe Lourdes?

11 Comments

 1. Ik zit bij de SNS bank, maar ga er weg. De dienstverlening is er rond uit walgelijk te noemen. En zo modern zijn ze niet, want een extra pas aanvragen via de telefoon gaat wel, je krijgt de formulieren ook, maar verder dan dat gebeurt er niets. Geen pas, noppes. kom maar even langs in ZIerikzee zeggen ze dan.

 2. desiree

  Klinkt als een falliete toestand?
  Kan dit zomaar allemaal?
  Vreemde situatie
  @Redstar, ik hoop dat je een goed alternatief kunt vinden aan werk, echt voor het oprapen ligt het hier in Zeeland ook niet allemaal…

 3. Yvonne

  Ik ging van de week even bij het abn kantoor bij mij langs, wilde geld storten, maar he, balie weg. Gweeon storten kan niet meer. Je kan wel je geld in een machine storten en op je eigen rekening storten als je daar een pasje van hebt.
  En van die rekening heb ik geen pas. Die moest ik dan maar aanvragen met de bijbehorende kosten kreeg ik te horen.

  De klantvriendelijkheid was ook ver te zoeken, een bijna lege hal, en verderop zaten dan medewerkers te werken, die erg verstoord keken en elkaar aan keken wie er nu die ene lastige klant te woord ging staan, zuchtend kwam er iemand naar mij toe. En ook met zo’n blik van, ja maar geld maak je toch over via internet????

  Dus helaas is het niet alleen de sns, maar ook de abn, welke banken volgen?

 4. @Redstar: welja, dáárvoor moet je dan maar wel langs komen?! Klinkt als een beroerd zootje idd.

  @desiree: blijkbaar, het is een commerciele instelling. Hoewel ik denk dat ze er op terug komen als ze een hoop klanten verliezen.

  @Yvonne: Dat is wel bizar, is dat op alle kantoren zo? Bij de ING kan je wel nog geld storten of halen, al moet je de tijd nemen. Daar gaat de rest moeilijk lastig omdat vrijwel alles over de telefoon moet. Zij zien het als extra service, je kan van alles aan externe service over de vloer krijgen thuis. Ik zie het niet als extra service maar als extra lastig, even naar het kantoor gaan is makkelijker dan bellen, afspraken maken en zien of er na een of twee weken iemand langs komt.

 5. desiree

  Maar als alle banken dit beleid doorvoeren, dan kun je blijven ‘hoppen’….
  Er begint er een maar al gauw volgen er meer.

 6. SNS? Ja, die zijn een beetje vreemd bezig

 7. Zo komen ze wel van de wekelijkse overvallen af.

 8. @Suffie: sinds wanneer is criminaliteit een goede reden om service aan de klant te schrappen? Dan kunnen we een hoop winkels ook wel gaan afschaffen, scheelt weer in de veiligheid.

 9. citrientje

  tja ik moet eerlijk bekennen dat ik allang geen geld meer in de knip heb. Zielug voor de collectus want als alles electronisch gaat lopen zij voor niks. Tis niet zo dat ik pro electronisch ben, maar meer van anti naar de bank gaan. En met de huidige bank waarde loop je je rot voor contant geld.

 10. Ik haat die vriendelijke marketingtermen om een ordinaire bezuiniging door te voeren. Muntgeld is nog op 1000-en manieren te gebruiken, en het gebruik ervan wordt onder andere door de banken betaald. Het gebruik van muntgeld wordt dus duurder als de SNS-bank uit dit systeem stapt, want de andere banken moeten extra hiervoor betalen. Ik hoop dat meer klanten bij deze bank weggaan.

 11. mjtp

  Nieuwe dienstverlening aansluitend bij de huidige trend, zo werd mij uitgelegd toen ik vroeg wat het nut was van de sluiting van alle kaskantoren om zo over te gaan tot het gewraakte “Eigentijds bankieren”.

  Conclusie is, het heeft me zeggen en schrijven 3 weken gekost om mijn verhuizing door te geven. Toen dat uiteindelijk gelukt was heb ik ze nog aangegeven dat mijn pas zou verlopen per 1 oktober. “Geen probleem” volgens mevrouw de baliemedewerkster, de pas zou gewoon toegestuurd worden. Heb ze afgelopen maandag voor de zekerheid nog even gemeld via email dat het echt nog maar 3 dagen zou duren.

  Geen reactie.

  Je voelt hem al aankomen, gister is mijn pas dus verlopen.

  Ik op hoge poten met 39 graden koorts naar hun filiaal (iets wat tegenwoordig lijkt op een schreeuwerige gsm winkel) aan de Grote Marktstraat. De man achter de balie kon me melden dat er geen pas actief was. Mijn oude pas was dus verlopen en mijn nieuwe pas was nooit aangemaakt.

  Mijn aanvraag tot internetbankieren die ik de week daarvoor had gedaan… niets van bekend (U kunt altijd de overeenkomst nogmaals uitprinten en toesturen)

  Conclusie, ik mag gaan wachten op mijn pas en kan dus waarschijnlijk gewoon een week lang niet bij mijn geld.(of langer)
  En aangezien we dus geen kaskantoren meer hebben is geld afhalen aan de balie dus ook geen optie meer met behulp van mn id kaart.

  Is er een mogelijkheid om ze aansprakelijk te stellen voor bv. rekeningen en afbetalingen die ik nu te laat kan doen?

  SNS was altijd wel een fijne bank maar hun huidige koers is een aanvaringskoers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft