Windows helpt vergankelijkheid een handje

De laatste foto’s van mijn vader, zijn laatste mailtjes, enkele van zijn schrijfsels en de lieve mails en schrijfsels die ik had gekregen naar aanleiding van zijn dood. Allemaal dingen die ik nog vaak bekeek of las .. allemaal verdwenen. Alle backups daarvan op meerdere schijfruimtes .. eveneens verdwenen. Mijn mailprogramma inclusief mapindeling, compleet leeggeveegd. Met dank aan Windows Vista die blijkbaar eigenhandig besloot ongezien wat problemen ‘op te lossen’ en een en ander totaal willekeurig op te schonen. Een deeltje was extra opgeslagen en heb ik weer terug kunnen vinden, een deel is simpelweg verloren.

We hebben nog een recoveryprogramma laten draaien maar het mocht niet baten. Alhoewel ik werkelijk alles terug heb kunnen vinden, waren alle files die ertoe deden gesloopt en niets meer waard.

Bar ironisch dat ik de computer aan had gezet om precies deze bestanden die voor mij belangrijk waren, nog eens extra op CD te branden. Ronduit lullig dat alle zakelijke brieven en onbelangrijke bestanden rond mijn vaders dood zijn blijven staan.

Voor het eerst kreeg ik even een grondige hekel aan mijn PC …

Comments (10)Previous

Ocherme de politieagent toch …

Next

Ziek .. pause

10 Comments

 1. HenK

  “Even” ?
  Dan moet je wel veel van je PC houden… of je kwaadheid is in een andere richting gegaan.
  Toen mijn PC ruim anderhalf jaar geleden ‘de geest gaf’, heb ik meer dan een half jaar geen PC meer aangeraakt en wanneer mijn zoon me niet had verrast met een nieuwe, was dat zo gebleven.
  En wat ik kwijtraakte staat in geen verhouding tot wat jij bent kwijtgeraakt.

  Hoe dan ook: Sterkte! En, als pure digibeet, hoop ik dat er toch nog iets aan gedaan kan worden.

  Les ? Print alles wat je echt van belang vindt uit en/of sla het op op minstens twee externe informatiedragers (externe harddisks, CD’s, stickies…).

 2. desiree

  F#ck F#ck F#ck……………….F#ck
  Je blog is inderdaad errug rustig…
  Te kalm, te rustig…
  Ik zou toch op het balkon gaan staan en heel hard gillen Cin
  En heeeel lang
  Ik wou dat ik iets troostends kon zeggen, maar dit had toch niet zomaar kwijt mogen raken door F#cking Vista!
  Naast de eigen herinneringen was dit het dierbaarste, dichtsbijzijnde, recente en directe wat je nog had van je vader.
  Heb je niet toevallig de pc van je vader? Waarin wat verzonden zit nog staat?
  Want dat is het enige wat nog rest lijkt mij.
  Dikke hug meis, want dit moet echt pijn doen 🙁

 3. Oh shit…

  Ik heb ook eens JUIST tijdens een poging een backup te maken heel veel informatie verloren, maar dat was geen informatie met dit soort emotionele waarde. Wat ontzettend vervelend voor je!

 4. Ongelooflijk, wat een kutsituatie. Ik hoop dat er toch nog wat te achterhalen valt (misschien nog mailtjes op de mailserver?). Heel veel sterkte met deze zoveelste tegenvaller.

 5. Zo dat is kl*********ten met 9 O’s. Ooit lang geleden heb ik ook zo’n probleempje gehad. (xp) Was dus de druppel en ben nu al weer ruim 4 jaar apple gebruiker, waarvan ik een half jaar hebt geschaamd dat ik zolang heb gewacht met de overstap.
  Ik hoop voor je dat je toch iets terug kan krijgen.

 6. Ik heb inmiddels ervaren dat de PC met al z’n bestanden de tijdelijkheid ten volle symboliseert. Wel kut natuurlijk, zonder meer.

 7. Luuk

  Mijn zwager heeft op precies dezelfde manier het enige filmpje waarop zijn overleden vrouw staat, verloren. Bij hem was het de harde schijf die crashte. Hardware is net zo sterfelijk als een mens…

 8. Tartarus

  Hey CiNNeR,

  Mooie site heb je in elkaar gezet! 🙂

  Er bestaat professionele recovery software die dit soort bestanden wel terug kan halen; het is erg prijzig maar het kan wel! Zelfs data die 1 of twee maal is overschreven… of een harddisk die is geformatteerd.

  Om meer schade te voorkomen moet je zelf NOOIT in de weer gaan met de originele harddisk; maar met een Image van deze harddisk als je toch wilt experimenteren.

  Misschien weten de meeste lezers dit al:

  Ben niet snel onder de indruk van software maar…

  Het enige normaal betaalbare programma wat een erg goede beveiligde, niet Windows (Vista) omgeving maakt om Back-Up’s op te slaan is: Arconis True Image Home 2009

  Al loopt Windows compleet in de soep; via de beveiligde partitie van True Image zijn je bestanden gewoon weer “terug te zetten”.

  Heb je een Image gemaakt dan kan je via een paar simpele stappen een “werkende” Windows Image “terugzetten” zonder een :-& herinstallatie van Windows.

  1 Back-Up is geen Back-Up.

  CD’s en Stickies zijn helaas niet geschikt als Back-Up…

  Het liefst een externe harddisk (in een Antec MX-1 behuizing) aangesloten via eSATA; je kunt dan meestal zien of de harddisk problemen gaat vertonen via de S.M.A.R.T. uitlezing.

  Als je een harddisk formatteert, kies dan nooit snelformatteren; je voorkomt hiermee eventuele onverklaarbare schrijfproblemen in de toekomst.

 9. Wat dat programma betreft ben ik het met Tartarus eens, alleen heet het Acronis (zoekt iets makkelijker als je er meer over wilt weten 😡 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft