NS en een vervroegde 1 april grap?

Om alles in goede banen te leiden, wordt extra personeel ingezet, onder wie werknemers die normaal op kantoor werken. (…) Bij diverse spoorwegovergangen zet ProRail verkeersregelaars en opsporingsambtenaren in om te voorkomen dat weggebruikers gevaarlijke capriolen uithalen. Ook diverse gemeenten treffen extra maatregelen.

Zo rukken in Boxtel hulpdiensten bij elke melding dubbel uit en nemen ze elk een andere route om te voorkomen dat ze voor dichte bomen stranden. ‘Spoorbomen kunnen deze week tot 50 minuten per uur dichtgaan’, zegt Wim van Erp, verkeerswethouder in Boxtel.

Je zou denken dat er een weeralarm is afgegeven of er een ramp is voorspelt. Niets is minder waar, het betreft slechts een ‘experimentje’ van de NS zoveel mogelijk treinen de spits in te duwen, ongeacht welke chaos het op zal leveren en hoeveel mankracht en extra maatregelen het ook kost. En waarom? Nou gewoon: “Volgens de woordvoerder tonen computersimulaties aan dat elke 10 minuten een trein laten rijden ‘net’ kan.”

Ben ik de enige die zich afvraagt of dit een vervroegde 1 april grap is?

Comments (7)Previous

Ik heb er mijn buik vol van …

Next

Nog maar even niet …

7 Comments

 1. ton

  “Spoorbomen kunnen deze week tot 50 minuten per uur dichtgaan”. Zijn ze dan tien minuten per uur defect?
  Is deze aankondiging trouwens te vergelijken met een weeralarm? Dan is er niets aan de hand.

 2. HKH

  Het verhaal deed mij denken aan Keek op de Week. Is dit serieus?

 3. misschien loopt het vandaag dan eindelijk toch als een trein

 4. @ton: nee, ze bedoelen dat er zoveel treinen langs een overgang zullen komen, dat er slechts tien minuten van een uur automobilisten over de spoorwegovergang kunnen rijden, de overige vijftig minuten zijn de spoorbomen gesloten.

  het is zowaar doorgegaan zag ik op het nieuws vanmiddag. En de NS is zo teveden dat het waarschijnlijk wordt dat ze het spoorboekloos rijden in het hele land willen invoeren. Ook leuk voor de mensen die vlakbij een spoorwegovergang wonen.

  @HKH: ja idd, zeer geschikt geweest voor Keek op de Week 😀 Helaas, dit is serieus blijkbaar.

  @GobboE: wat ik begrijp is het voor treinreizigers goed verlopen. Ben benieuwd of hulpdiensten, overig verkeer en omwonenden zo hebben genoten.

 5. Op zichzelf is het een goed concept dat je een station op kunt lopen en er binnen tien minuten een trein jouw kant opgaat. Dat scheelt een hoop geplan. Maar het moet wel kunnen, natuurlijk.

 6. Misschien dat de NS dan ook maar een autotrein moet inzetten? Kunnen ze daarmee die bij slagbomen gestrande automobilsten oppikken.

 7. Als ze die extra man/vrouwkracht nu eens hadden ingezet om tunneltjes te maken in plaats van spoorbomen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft