En de rekening gaat naar …

Goed. De economische crisis werd onder andere bestreden door banken, financiele instellingen, projectontwikkelaars, grote bedrijven en huizenbezitters her en der vol te pompen met geld of tegemoet te komen met hernieuwde en versnelde subsidieregelingen. Onlangs werd zelfs bekend dat de hypotheekrenteaftrek voor een tweede huis heringevoerd gaat worden. Allemaal om de economie draaiende te houden, de huizenmarkt te stutten en recessie af te wenden.

En wie krijgt als eerste de rekening van dit al? Juist ja, de AOWers en werkelozen en wellicht de chronisch zieken.

Comments (5)Previous

'En waar was de patiënt?'

Next

Indrukwekkend snel

5 Comments

 1. Yep, de zwakste schouderszullen weer de sterkste moeten zijn 🙁

 2. Het triestige van de zaak is dat dit geen nieuws is maar dagelijkse kost.

  Was getekend

 3. citrientje

  triest.

 4. MeisjeMeisje

  Even ter verduidelijking. De hypotheekrente aftrek voor een tweede woning was er al. Namelijk als je een nieuwe woning gekocht hebt, en tegelijkertijd je oude woning nog niet hebt verkocht, mag je gedurende twee jaar de rente voor beide huizen aftrekken. Voor alleenstaanden met een lager salaris die toch graag een huis willen kopen, is dit een grote uitkomst. Ik heb het geluk dat mijn woning binnen zes maanden is verkocht, maar ik ken ook mensen die (zonder topinkomen, met gezin) nu aardig in de problemen komen, en dan is die hypotheekrente aftrek toch mooi. De aftrek voor een tweede (bijvoorbeeld vakantiewoning) zal er echt niet komen.

 5. @MeisjeMeisje: heb later begrepen dat het gaat om een tweede huis wat verhuurd wordt aan derden, dat daar hypoheekrente-aftrek voor terugkomt.

  Overigens val ik er niet direct over dat huiseigenaren hulp krijgen vanwege slechte tijden. Ik val er dan wel over als vervolgens de rekening gepresenteerd wordt aan de zwakste schouders in de samenleving.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft