Algemene Beschamingen

En toen bereikte politiek Den Haag een treurig dieptepunt in de parlementaire geschiedenis. De minister-president tuurde op zijn blaadjes, las op vlakke toon alleen maar voor, kon geen visie of richting verwoorden, beantwoorde tal van vragen niet, sloeg hele onderdelen over en vergat – ondanks de leus werk, werk, werk – en passant het hele onderdeel arbeidsmarkt. En jawel, na twee maal binnen één interruptiedebat een vraag ontweken te hebben over de plezierjacht van het koninklijk huis (het doodschieten van dieren dus, niet iets zeewaardigs) op kosten van de belastingbetaler, vroeg de minister-president bloedserieus ‘wat bedoelt u eigenlijk met ‘de plezierjacht?'(?!).  

Het resultaat van deze beschamende vertoning is even verbijsterend. Het komende jaar gaan twintig commissies gevuld met uitsluitend ambtenaren aan de slag in een zoektocht naar besparingen. En daar is dan alles mee gezegd. Deze commissies krijgen geen visie, priotering of zelfs maar richting mee. Het staat gelijk aan ‘joh, doe maar wat, als je maar geld weet te vinden’.

Feitelijk is dit de tweede sabatical in de Haagse politiek. Het kabinet gaat wachten op haar ambtenaren, de oppositie wordt daarmee buitenspel gezet en pas over een jaar gaat dit hele debat op herhaling, maar dan hopelijk met inhoud.

En zo lijkt de politieke crisis stukken groter dan de economische …

Comments (5)Previous

Miljoenennota een discussiestuk

Next

'Gewoon' mexicaans

5 Comments

 1. … en alles bleef zoals het was.

 2. Ze weten het zelf ook niet meer, lijkt het wel.
  Mij lijkt het wel lachen om Wilders een paar maandjes aan het roer te zien.
  Kunnen we in elk geval lekker lachen wanneer die op z’n snufferd gaat…:-“

 3. @Jaco: idd, was al zeer te voorspellen. Zolang de coalitie een meerderheid in de kamer heeft, zingen ze het wel uit.

  @Terrebel: nou mij zou het lachen toch vergaan denk ik. Die maanden kan Wilders aardig wat schade toebrengen én duurt het nog langer voor er weer verkiezingen zijn en er iets normalers kan komen.

 4. Tedje

  Spijker, kop, raak!

 5. Tegen de tijd dat die ambtenaren zijn uitgedacht zijn de gemeenteraadsverkiezingen voorbij, tegen de tijd dat vervolgens de regering uitgedacht is over de gedachten van de ambtenaren de Tweede Kamerverkiezingen 2011 ook, ze hebben een spoedcursus “hoe vermijd ik moeilijke zaken in verkiezingstijd” gevolgd vermoed ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft