DSB kapot getwitterd?

Terwijl economen, politici, media en zelfs persvoorlichters van de rechtbank over elkaar heen duikelen om ‘het lek’ te achterhalen wat (versneld) tot faillissement van de DSB bank leidde, verschijnt in het AD een opmerkelijk berichtje.  Een twitteraar die vermoedelijk als eerste meldde dat de DSB failliet zou gaan, deed een gissing.  Een voorspelling, natte vinger werk, een geintje eigenlijk. En het zou zomaar kunnen, dat deze twitteraar DE twitteraar is die ‘het nieuws’ over de DSB verspreidde.

Goed ok, het is waarschijnlijker dat het AD hier gewoon een leuk verhaaltje in zag. Maar toch, het zou wat zijn. Dat uit een parlementair onderzoek komt dat de bank failliet is gegaan omdat mensen ook werkelijk alles geloven wat op twitter verschijnt …

5 thoughts on “DSB kapot getwitterd?”

  1. Ik verbaas me al jaren over wat mensen allemaal geloven. Ik verbaas me iedere dag weer, als ik de phishingemails en kettingbrieven uit mijn mailbox sta te vissen dat mensen overal intrappen en alles willen delen. Feitelijk verbaas ik me dat ik me nog altijd verbaas ;))

  2. Het betreffende berichtje is nou niet echt iets waar een massa actie op zou ondernemen. Het was niet geschreven door een media persoon. Ik ben fanatiek twitteraar maar denk toch echt wel na als ik iets lees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *