Hoe stom kan stom zijn?

Goh” zei de huisartsassistente allervrolijkst “het is maar goed dat je niet werkt he? Anders zou het nog heel lastig zijn om elke week een injectie te komen halen“.

Ze had net zo goed kunnen zeggen dat mijn gezicht groen met paarse stippels ziet, ik was net zo verbijsterd geweest waarschijnlijk. Want de reden dat ik niet werk is omdat ik in de WAO zit. En ik zit godverdomme in de WAO omdat een rits aan artsen een simpel te stellen diagnose zeventien jaar lang heeft gemist. Sterker, enkele artsen bewust niet naar heeft willen kijken. 

Gelukkig was ik te verbijsterd om te reageren, anders had ik deze assistente heel, heel erg veel pijn gedaan denk ik zomaar.

Comments (9)Previous

Help Jan Modaal de Winter door

Next

Besmettelijk

9 Comments

 1. Ze bedoelde het vast heel erg goed. Maar wat een tactloze opmering zeg!

 2. Ho zucht, van die naar passief-agressief neigende, als compliment verhulde beledigingen die blaken van tactloosheid. Mensen zijn dom. En als iets buiten hun eigen overbekende kader valt, knallen ze er hun eigen bloemkoollogica tegenaan en dan sta je daar sprakeloos tegenover, om thuis pas te realiseren wat er nu juist gebeurd is. Mijn medeleven heb je helemaal. En zij mag blij zijn dat ze nog naar huis kan lopen vanavond. 😉

 3. Er zijn momenten dat je even diep zucht en tot tien telt. Er zijn ook momenten dat je iemand een goede stomp op de neus mag geven…;-)

 4. @José: Noem mij maar opstandig (zo voel ik me vandaag ook) maar ben het gewoon moe de goede bedoelingen te blijven zoeken. In dit geval is het ook wel ver zoeken.

  @Wenz: bloemkoollogica; die houden we er in 😉

  @Terrebel: nooit verstandig degene te stompen die jou daarna nog injecties moet geven 😀

 5. HenK

  “Gelukkig was ik te verbijsterd om te reageren…”.
  Mee eens, want reageren zou waarschijnlijk verspilde energie zijn geweest.

  “Tsja en op deze manier hou ik mensen zoals jij ook nog een beetje aan het werk…”.
  Of niet of verkeerd begrepen.
  En volgende week moet ze je weer een injectie geven.

  Erger wordt het wanneer ze zich als DOKTERsassistente gaan gedragen en menen dat ze een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren op het moment dat je de dokter nodig hebt…. “waarover wilt u de dokter spreken ?”
  Grrrr x(

 6. soms denken mensen niet na bij wat ze zeggen…dit, van deze huisarts, is wel bijzonder ongevoelig

 7. Verpletterend, verpletterend stom, blijkbaar… *gromt “En dat werkt met mensen, zucht!”*

 8. citrientje

  je sommige maken nare opmerkingen, heb er ook al heel wat voor mijn kiezen gehad. Ik denk dat artsen en assistenten zich pas in kunnen leven als ze zelf ook wat mankeren.

 9. desiree

  Het is mij ook opgevallen dat huisartsassistentes buitengewoon lomp kunnen zijn…3:-O
  Aan de telefoon, of als ze worden aangesproken op een fout mbt medicijnen.
  (Maatschap van huisartsen op dorp incluis apotheek.)
  Zij vinden zichzelf blijkbaar net zo onschendbaar/onfeilbaar als dat de huisartsen zich voordoen…
  Ik zou verbaal wel de volgende spuitsessie alvast voorbereiden.
  Een waarbij ze niet meer aan het woord komt en buitenewoon spijt zal hebben dat ze de laatste keer hem open heeft gehad.
  (nadat ze je de spuit heeft gegeven…)
  😡 @};-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft