Besmettelijk

Dat je je vanwege verdenking van mexicaanse griep absoluut, echt niet mag vertonen in de wacht- of spreekkamer van de huisarts maar rechtstreeks naar een grieppoli van het ziekenhuis moet, om besmetting van anderen te voorkomen. En dan vervolgens het advies krijgt met de bus naar het ziekenhuis te gaan??

Ok, ik kreeg eerst aangeraden op de fiets te stappen. Nou weet ik niet of u wel eens griep heeft gehad, maar geloof mij maar dat je dan al blij bent als je het heelhuids voor elkaar krijgt een kop bouillon te fabriceren. Een ander eigenaardigheidje was dat het testen per se vandaag moest omdat ik in een risicgroep val en eventueel aan de medicijnen gezet moet worden, maar de uitslag er met wat geluk morgen is en de medicijnen dan geen enkel nut hebben vanwege een kwestie van ‘te laat’.

Meest zonderling vond ik toch wel dat de grieppoli niet meer is dan iemand die een testje afneemt en verder van toeten nog blazen weet. Oftewel ik kreeg allerlei heisa vanwege mogelijke complicaties om mijn oren maar ondertussen kijkt werkelijk niemand waar dan ook naar.

Weet u ook meteen waarom het weer uitgestorven rustig is hier …

Comments (9)Previous

Hoe stom kan stom zijn?

Next

Is het niet mexicaans, dan is het niets

9 Comments

 1. ton

  Stil? Met al dat hoesten en niezen?

 2. citrientje

  sterkte en beterschap, is het de mexicaanse griep?

 3. @ton: schrijfgewijs dan 🙂

  @Terrebel, tnx!

  @Citrien: het blijkt niet de mexicaanse te zijn. Wonderlijk genoeg wordt er dan ook verder nergens meer naar gekeken.

 4. christinA eijkhout

  Beterschap, ook voor “gewone” griep blijft dat toch de wens.

 5. HKH

  Sorry maar ik moet erg lachen om het advies om met de bus te gaan! Ik wens je erg veel sterkte. Ik heb één keer een / de griep van nabij (mijn vrouw) mogen meemaken en dat wens ik niemand toe. Het woord griep gebruik ik sindsdien niet meer, mocht je verhinderd zijn vanwege lichamelijk ongemak.

 6. @christinA: Werd vandaag enkele keren gefeliciteerd dat het geen mexicaanse griep bleek te zijn. Nogal rare gewaarwording. Dankjewel voor je goede wensen.

  @HKH: Ja werd ook even helemaal stil van dat advies. Uiteindelijk hebben mijn schoonouders me gelukkig heen en terug gebracht (na de belofte vooral in mijn sjaal te hoesten en ik moest achterin ;)) Dankjewel voor de sterkte wensen

 7. Dus je werd, terwijl het geen mexicaanse griep bleek en je in een risicogroep valt, maar naar een mexicaanse griep poli vol verdachte gevallen gestuurd. Heel effectief om het alsnog op te lopen lijkt mij. Kan aan mij liggen maar volgens mij heeft iemand dit niet helemaal doorgedacht.

 8. LOL Daar had ik zelf nog niet eens aan gedacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft