Is het niet mexicaans, dan is het niets

Gisteren was ik voor de huisartsenpost nog een punt van zorg, mocht ik me absoluut niet bij hen vertonen, moest ik als de wiedeweerga me laten testen en zou ik volgestopt worden met medicijnen om allerlei risico’s op complicaties in te dammen. Want stel je toch eens voor dat ik de mexicaanse griep zou hebben.

Maar het is geen mexicaanse griep zei de uitslag.

En alsof die mededeling alleen goed is voor een complete genezing, interesseert dezelfde huisartsenpost het niets meer wat ik dan wel heb, laat staan dat ik er exact dezelfde complicaties van kan oplopen.

Euh?

Inmiddels begin ik me af te vragen of de griepvaccinatie wel zo goed uitpakt voor me. Vorig jaar kreeg ik eveneens flinke griepverschijnselen enkele dagen na de griepprik, met een bronchitus en een bacteriele infectie als bonus. Dit jaar verliep prima tot weer de griepprik. Het zou niet moeten kunnen maar wat een toeval nietwaar?

Comments (7)Previous

Besmettelijk

Next

Het wordt steeds beter

7 Comments

 1. Gelukkig maar dat er zeker enkele tientallen ander griepvarianten zijn waaraan je dood kunt gaan. Maar dan haal je de krant niet, hoor!

 2. HKH

  Bizar idd. Je zou verwachten dat je wel reageert maar niet zo heftig. Een collega van mij heeft het ook. Hij overwoog vorig jaar ook de griepprik niet te halen. Om dat hij nogal ‘gevoelig’ is heeft hij toch de prik gehaald, en verdomd: hij werd ziek, erg ziek zelfs.

 3. @Terrebel: gelukkig ben ik al wat aan het opknappen *afklopt op hout*

  @HKH: bij mij lijkt het te komen door het vitamine D tekort wat nogal ernstig is geweest en nog een tijd behandeld moet worden. Misschien een tip aan je collega, hij kan zich op vitamine D laten testen. (Vond vandaag dat het vaker voorkomt die combinatie).

 4. HKH

  @ CiNNer,

  In reactie op: (Geheel off-topic maar omdat ik bang ben dat je het bij mij anders niet meer meekrijgt: over je collega die ook zo beroerd reageert op de griepprik. Dat wordt – zoals bij mij ook hoogstwaarschijnlijk – vaak veroorzaakt door een vitamine D tekort. Misschien is hij er op getest of zo niet, zou hij dat kunnen laten doen. Let daarbij op dat er nieuwe referentiewaardes zijn die nog niet elk ziekenhuis geimplementeerd heeft (als je daar meer over wilt weten, of je collega, kan je me altijd mailen). Misschien is het niks maar je kan niet weten, twintig procent van de bevolking heeft naar schatting een onontdekt vitamine D tekort.)

  Thnx, ik zal het aan ‘m doorgeven evt. met jouw email adres d’r bij. Alleen denk ik dat (mocht het een tekort zijn,) dit wel bekend is (of zou moeten zijn.) Hij loopt nl. ziekenhuis in en uit, heeft net een heel probleem met de schildklier achter de rug en krijgt ook vit. B injecties.

 5. @HKH: Tja, ik ben ook zeventien jaar ziekenhuis in- en uitgelopen zonder dat dit tekort werd gezien, dat zegt niet zoveel. Maar hopelijk is bij hem alles al bekeken en gaat het de goede kant op.

 6. citrientje

  lekker dan.

 7. MeisjeMeisje

  Bij mij op het werk word je geheel vrijwillig gepushed (tot in den treure) om vooral toch maar die gratis griepprik bij de arbodienst te halen. Gisteren wederom een mailtje dat de spuitjes klaarliggen voor deze week, en dat ze zelfs bij je op de afdeling langskomen. Ik slik diverse supplementen, waaronder vlierbessenextract. Ik zal me nooit en te nimmer laten prikken met een substantie waar ik niet van weet wat er allemaal inzit. Ik hoor van teveel mensen dat ze juist de griep krijgen zodra er een prik ingezet is. Laat maar denk ik dan. Op tijd naar bed, en weerstand opbouwen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft