Vergeet de Q-koorts niet

Over de Q-koorts: Grootschalige vaccinatie van mensen zal op korte termijn niet plaatsvinden, zo liet Klink al weten. Hij wees daarbij op de bijwerkingen die het nog niet geregistreerde vaccin kan hebben.

Het heeft iets eigenaardigs. De paniek rond de mexicaanse griep als de vaccinaties is inmiddels compleet en er worden zelfs artsen gedreigd met het medisch tuchtcollege. Ondertussen zijn over langere tijd meer mensen besmet geraakt met de Q-koorts die naast een mild verloop een ernstig chronische variant kent. Maar daarvoor wachten we nog maar eens wat langer met inenten van (alle) dieren, onderzoeken van gevolgen en ontwikkelen van methodes om de Q-koorts terug te dringen.

Comments (5)Previous

Zorgtoeslag afschaffen

Next

Het fatsoensoffensief, een jaar later

5 Comments

  1. ton

    Als we zw nu combineren hebben we de KlinQ-hoest.

  2. tsja… helaas weer een typisch geval van dat wat het meest in de media verschijnt, het meeste aandacht krijgt, ongeacht hoe gevaarlijk of erg het nu werkelijk is…

  3. Inenten van dieren (weliswaar niet alle maar alleen die in gebieden waar Q koorts heerst) gebeurt wel degelijk, het gaat in het artikel om het inenten van mensen. Waarbij het overigens ook in mijn ogen vreemd blijft dat hier wel uitgebreid naar mogelijke bijwerkingen onderzoek wordt gedaan terwijl dat bij andere inentingen weggewinpeld wordt.

  4. @Frans: het artikel gaat idd over vaccinaties bij mensen maar in een achteraf berichtje las ik plots dat niet alle dieren op veehouderijen in risicogebieden worden gevaccineert, alleen de grote veehouderijen gebeurd dat. men is wel voornemens dat uit te breiden maar het effect daarvan zal pas in de loop/tegen het eind van 2010 merkbaar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft