Het fatsoensoffensief, een jaar later

Precies een jaar geleden haalde Guusje ter Horst het nieuws met een zogenoemd fatsoensoffensief. Er zou onder andere een ‘waardencatalogus’ opgesteld worden met daarin opgenomen een beschrijving van ‘goed burgerschap’. Snel zouden ‘wij’ burgers leren dat er niet alleen rechten maar ook plichten aan het burgerschap hangen, van naar de stembus gaan tot gezellig meedoen met de straatbarbeque.

Bladerend door mijn log kwam ik het bericht weer tegen. En vroeg het me af. Ben ik een voorbeeld van een waarlijk slecht burger dat ik nooit meer iets van de waardencatalogus heb vernomen of is – als zo vaak – van dit politieke plan gewoon niets terecht gekomen?

Comments (11)Previous

Vergeet de Q-koorts niet

Next

De Onrendabelen

11 Comments

 1. Dat is pas onfatsoenlijk.

  Was getekend

 2. ton

  Het fatsoensoffensief is de afgelopen week vervangen door het bonnenquotum.

 3. Waarschijnlijk zijn de dames en heren politici collectief gestruikeld over de punten “doe wat je zegt” en “zeg wat je doet” en is toen besloten dat dit toch niet zo’n goed plan was.

 4. Haha, een rondje google levert een afgeplakte seksshop etalage, een bericht uit 2003 over fatsoenregels en wat andere troep op. Officieel uitgestorven dus, dat Nederlands fatsoen. 😉

 5. Luuk

  Ik vind dat niet liegen over je kandidatuur zijn voor een hoge Europese functie ook moet worden opgenomen in de waardencatalogus over goed burgerschap.

 6. ja… nix meer van gehoord idd… ik denk vooral omdat de economische crisis er even tussendoor kwam

 7. De een of andere onverlaat heeft ook dit luchtballonnetje lekgeprikt. Denk ik.

 8. HKH

  Nu je het zegt…kweenie volgens mij is het niet verder gekomen dan een idee, een A-viertje opgeslagen op een USB-stick om vervolgens achtergelaten te worden op de achterbank van een taxi

 9. Als ik Guusje hoor zwetsen krijg ik altijd aandrang om iets onfatsoenlijks te zeggen 😉

 10. @Van de Pot: Dat is

  @ton: al is te betwijfelen of burgers daar fatsoenlijker van worden 😉

  @Frans: jammer dat ze niet zijn uitgegaan van ‘goed voorbeeld doet goed volgen’ in deze

  @Wenz: dan is het wel erg rigoreus het raam uitgegaan hahahaha

  @Luuk: al kan balkenende vanaf vanavond zegen da hij niet heeft gelogen, hij is het niet geworden omdat hij geen kandidaad was 😉

  @PaulHUzzz: buiten dat de crisis vorig jaar rond deze tijd al begon (n NL), lijkt me dat een bijzonder slechte reden om elk ideaal onmiddelijk weg te gooien. Als iets een teken was/is dat het fatsoenlijker kan, dan is het waarschijnlijk de crisis.

  @Terrebel: of zelf leeg laten lopen .. er zijn veel onderwerpen die na een minieme hype volledig uit het nieuws en de politiek verdwenen.

  @HKH: en deze stick werd niet gevonden waarschijnlijk ..

  @Henk van S: LOL Daar lijkt Guusje zelf ook last van te hebben iedere keer als z emet een burger wordt geconfronteerd. Een maand of twee terug reageerde ze nog fel in verschillende dagbladen over de ondankbaarheid van de burger 😉

 11. Wat nou öndankbaarheid van de burger”. Ik ben burger én ontzettend dankbaar,

  Voor de uitknop op de tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft