Trouwen op zijn ADHD's

Aanvankelijk zou het een formaliteitje zijn of dat was het eerste idee begin november. Op dinsdagochtend – want gratis – zouden we met getuigen even naar het gemeentehuis rennen waar we alleen mochten tekenen om vervolgens gezellig te gaan ontbijten ergens. Eventjes papieren verzamelen en in ondertrouw, zo geregeld allemaal. Maar bij het in ondertrouw gaan bleek al snel dat meer mensen gaan voor de gratis en dus zaten de dinsdagochtenden vol tot en met maart. Dat duurde ons te lang en we informeerden naar een andere relatief goedkope optie.

We hadden puur geluk. Enkele ambtenaren hadden verkeerde bedragen doorgegeven voor een specifieke trouwzaal en dan mogen die bedragen niet in rekening worden gebracht. Dat gold alleen voor december maar hee, we hadden haast dus dat kwam mooi uit. Voor we met onze ogen konden knipperen kregen we een trouwzaal, een ambtenaar van de burgerlijke stand, een ceremonie en een tijdstip naar keuze aangeboden en was van alles mogelijk. Voor een spotprijsje, het enige wat in rekening gebracht mocht worden was de trouwambtenaar.

En wat doe je dan? Wij riepen stralend ‘ja graag’ en ‘leuk’. Planden de eerste mogelijke dag na de verplichte periode van ondertrouw. Bedachten dat als het dan toch mogelijk was ringen uit te wisselen, we wel graag ringen wilden om uit te wisselen. Dat we dan wel toegesproken wilden worden. Dat we toch iets leukers aan wilden trekken dan een spijkerbroek met slobbertrui. Dat een klein feestje na toch wel erg leuk is. Pas ergens halverwege bedachten we dat twee weken niet gek veel is om allerlei in te regelen.

Maar goed, decemberse koopzondagen, kortingen hier en daar, een lieve BABS, enthousiaste vrienden en het feit dat de eigenaresse van onze stamkroeg een goede vriendin is en haar hand niet omdraait voor een informeel feestje, brachten uitkomst en hielpen ons vrij soepel door de stress. Alles is wel geregeld, zo niet dan toch. En ach, als we maar getrouwd worden ..

Nog twee nachtjes slapen!

Comments (20)Previous

Wat een lieve BABS

Next

'Trouwdag'

20 Comments

 1. Nog twee nachtjes?! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, hahaha, geweldig! Inderdaad op z’n ADHD’s hahaha. Wat heerlijk dat iedereen rondom jullie er net zo makkelijk in mee kan gaan en voor je het weet hoppa, een hele trouwdag uit de grond stampt. 😀

  Dusssssss: gefeliciteerd met de uitgebreide trouw! Ga er maar flink van genieten. 😡 Alle lief en mooi en fijn gewenst voor jullie. 🙂

 2. ton

  Geniet ervan!

 3. Dat is wel heel vlot…Zouden jullie er niet liever nog een paar jaartjes over slapen…;-) Een hele fijne dag gewenst als markering van een te gekke periode!

 4. @Wenz: Ha, die mensen om ons heen hebben ons enthousiast gemaakt eigenlijk hahahaha Het blijft een kleine versie die bij ons past hoor, geen officiele trouwjurk (wel een jurk, dat is voor mij al heel erg bijzonder 😉 ) of bruidstaart (partysnacks!), de ceremonie blijft intiem met alleen de getuigen en we gaan tussendoor eten bij de MacDonalds :d Officieel is het ook nog steeds geregistreerd partnerschap maar iedereen, inclusief menig ambtenaar, noemt het trouwen en het staat ook volkomen gelijk. Maar allee, veel uitgebreider dan eerst bedacht en dat is wel heel erg leuk! (Schrik niet, ik riep onlangs uit dat ik me zo gelukkig voelde, daar werd ik zelf even stil van)

  @ton: gaan we zeker doen!

  @Terrebel: LOL Soms moet je niet teveel nadenken maar je hart volgen 😉 Tnx voor de goede wensen.

 5. Heul veul geluk gewenst, voor die dag en vooral ook daarna! Enjoy!

 6. Cisca

  Nou ik moet zeggen dat ik bijna van mijn stoel afviel;)Dit gaat wel heeeeeeeeeeeeeeeel snel.Dat partnerschap is hetzelfde als trouwen. Heb ik ook ooit gedaan met ambtenaar en alles erbij. Wel gratis dan hihi.En toen het fout ging had ik dezelfde trammelant als een grtrouwd stel om te scheiden. Maar dat laatste gaat jullie natuurlijk niet gebeuren. Fijnedag alvast en ik zal een borrel nemen op jullie geluk:x

 7. super wat een mazzel wij wensen jullie alvast een super topdag toe.

 8. @Irene: dankje!

  @Cisca: joh, niet dat we het daarom doen maar ik dacht dat geregistreerd partnerschap makkelijker was bij uit elkaar gaan, dat je het dan kan laten ontbinden. Inmiddels begrijp ik eigenlijk niet waarom het bestaat, er is amper verschil (alleen bij kinderen krijgen, bij geregistreerd partnerschap moet de vader apart het kind erkennen).

  En ach, wij zijn van de snel dus het past wel bij ons hahahaha Dankjewel voor d egoede wensen, laat de borrel heel goed smaken 😉

  @citrientje: dankjewel!

 9. Heb je je vriend ook leren kennen met ‘n speeddate ?
  .
  overigens ben ik getrouwd in 10 minuten
  en ja. gratis : )

 10. desiree

  Taaaa tatataaaaaaaaaaa :d
  Lieve Steef en Cin, alvast gefeliciteerd met vandaag!
  😡 >:d<

 11. Desiree was me voor, ik had express even gewacht met reageren op dit log om jullie op het juiste moment te feliciteren met deze heuglijke dag, hopelijk is het helemaal geworden wat jullie er van verwachten.

 12. Wauw, spannend.

  Heel veel geluk alvast met z’n tweetjes.
  En wat een snelheid in eens…idd (zoals Wenz al zegt) op zijn ADHD’s 🙂

 13. HKH

  LOL! sccs, het lijkt aardig op ons huwelijk, de aanloop dan – tien jaar geleden! HEEEEEEEEEEEEEL VEEEEEEL SCCS! Enne feauteaux?

 14. :):x:):x:):x:):x:):x

 15. desiree

  Hoe staat het met de ‘wittebroodsweken’? :d
  😡

 16. Luuk

  FO-TO! FO-TO!

 17. hoeraaaa van harte gefeliciteerd. zijn jullie nu getrouwd of geregistreerd?????

 18. @Desiree: Goed, vandaar dat het hier zo stil is nog 😉

  @Luuk: moet even wachten tot anderen de tijd hebben om ze van camera’s af te halen en hier te krijgen 😀

  @Citrientje: officieel geregistreerd 🙂

 19. citrientje

  is bijna zelfde hé????

 20. @cirtientje: ja, het heeft precies dezelfde wettelijke status. Alleen als er kinderen komen, gaat het ietsje anders met erkennen. Weet eigenlijk niet waarom beiden nog bestaan, misschien een gevoelsmatig iets voor mensne die niet getrouwd wllen zijn maar wel de wettelijke status willen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft