'Trouwdag'

Tien december 2009. Ok, we kwamen er een kwartier voor tijd achter dat we het verkeerde adres hadden dus feitelijk niet wisten waar we gingen ‘trouwen’ (had u anders van ons verwacht dan?) maar het was van A tot Z echt een perfect geweldige dag!  De ceremonie was intiem, emotioneel, mooi, leuk met soms een beetje verdriet maar bovenal goed in balans. Oftewel: Iedere keer als ik dacht dat ik een hysterische huilbui niet meer zou kunnen onderdrukken, schakelde onze ‘BABS’ over op een vrolijkere noot en zo bleven de tranen redelijk beheerst. Dat was bij enkele van onze getuigen wel anders trouwens, maar het waren positieve tranen. Over het geheel was het voor mijn man – hoei, dat is nog even wennen hoor – en mij erg intens.

Verder kan ik vertellen over de mooie, emotionele toespraak van vriendin Y. bij de warme chocolademelk met slagroom. De evenzo mooie en emotionele toespraak van vriendin S. bij de MacDonalds. De glitters en champagne met chique (en overheerlijke) aardbeidjes op de rand van het glas, bij binnenkomst van het feestje achterop. De poster met foto’s van ook mijn ouders die vriendin P. gemaakt had, zodat ze er toch een beetje bij waren voor me.  De twee indrukwekkende kunstwerken die we kregen. Een weekend in de bruidsuite van het eftelinghotel begin januari, van vele vrienden tezamen. Lachen en roze wolken door de hele dag heen. Maar hoe uitgebreid en gedetailleerd ik er ook over zou vertellen, het zou toch niet omschrijven hoe we deze dag ervaren hebben.

Ondanks of misschien juist door de vele problemen en zware verliezen die we bijna van begin van onze relatie hebben gekend, zijn we altijd zeer hecht en verbonden geweest. Al is het een zware last om op zijn schouders te leggen, denk ik dat ik het zonder Stefan niet gered had. Maar toen mijn vader vier januari dit jaar zelfmoord pleegde, werd het teveel. Brak er in elk van ons iets en leek de dag dat we ons weer een beetje gelukkig en zonnig zouden voelen, verder weg dan ooit. Het geregistreerd partnerschap zou daarom ook een formaliteit zijn. Wel bijzonder voor ons tweeën maar vooral bedoeld om de zakelijke kanten in onze relatie te regelen. We wilden het niet echt vieren, we wisten gewoon niet meer hoe.

Anderen wisten dat wel. Wilden het graag, gunden het ons zo. Fluisterden het ons in, maakten ons steeds enthousiaster, werkten samen, organiseerden zich in absurd korte tijd wezenloos en gaven ons niet alleen een mooie toespraak of een mooi huwelijkskado. Ze gaven ons de spirit het bijzondere en het zonnige weer even te zien. Goten dat allemaal samen in een prachtige dag. Het verdriet en gemis er wel in verwerkt maar vooral een dag vol liefde, vrolijkheid en roze wolken. Het was lang geleden dat we ons zo gelukkig hebben gevoeld. En dat is toch het allerbelangrijkste van zo’n dag.

Wees gerust dat er nog genoeg te verwerken is en er best nog zware logs zullen volgen. Maar nu zitten we nog even in de wolken en dat neemt niemand ons meer af…

Bij de weg: de foto’s heb ik zelf nog niet, u zult even geduldig moeten zijn.

Met special tnx aan Peet van de Heksenketel, die binnen vier dagen iedereen heeft weten te verzamelen én het huwelijkskado heeft weten te regelen.

Comments (19)Previous

Trouwen op zijn ADHD's

Next

De kerst layout

19 Comments

 1. HenK

  “Zware logs”.
  Dat zie ik dan wel (of niet) weer.
  Dit was fijn om te lezen, Cindy.
  Een mooie herinnering en, letterlijk, niets is meer waard.

  Nogmaals gefeliciteerd en ik wens je/jullie nog vele mooie herinneringen toe.
  Met vriendelijke groet,
  Henk.

 2. Ik moet ‘s morgens vroeg maar geen thee meer drinken, volgens mij word ik dáár emotioneel van 😉 Nogmaals gefeliciteerd met een dag die jullie zo te lezen alles gebracht heeft wat jullie er van hoopten en meer.

 3. ton

  Dank voor het delen en een heel gelukkige toekomst gewenst en onthoudt dat je geluk pas echt proeft als je ook verdriet hebt gekend.

 4. citrientje

  nogmaals gefeliciteerd, fijn dat jullie een onvergetelijke mooie dag hebben gehad.
  Lief van alle mensen die zoveel moeite voor jullie gedaan hebben om de dag speciaal te maken.

 5. Cinnertje!! :d=((:):):)

 6. Cisca

  Ik zit hier met kippevel en tranen achter mijn ogen. Het is jullie zo gegund allemaal.Een partnerschap is ook jullie verbond voor de buitenwereld kenbaar makenEn dat is altijd een byzonder moment.Ik neem nu nog een neut omdat je zo blij bent;))

 7. Cisca

  UHM . Vraag me toch nog iets af. Hoe gaat een huwelijksnacht op z’n ADHD’s????? Ook zo vlot?:d

 8. Van harte gefeliciteerd! Het leest als een geweldige dag!

 9. Dankjewel allemaal, ook voor het meeleven in slechte en nu eens in goede tijden :x:x:x:x:x

  @Ciska: LOL De huwelijksnacht was volgens mij zoals bij iedereen, gesloopt na zo’n dag lekker kletsen en slapen 😀 Maar we hangen niet van vluggertjes aan elkaar gelukkig 😉

 10. Gefelicitaart! 😉

 11. En zo zit ik met kippenvel te lezen over jullie mooie dag. En inderdaad, het is jullie zo gegund. Wat lief en mooi en ontroerend, een beetje zon in je hart, zo nodig om verder te kunnen ploeteren. Gefeliciteerd lieve Cin en Stefan! En dat er ook eens tijden van rust en fijn en geluk mogen komen voor jullie. ~Knuff~

 12. Meid wat mooi om te lezen, nou zit ik hier ook te snotteren :d Ik wens jullie zo vreselijk veel goeds toe maar ondanks alles wat er is gebeurd hébben jullie heel veel goeds; elkaar, en dat is nu nog officieel ook. Heel mooi 😡

 13. Luuk

  Mooie jaren saam!

 14. Gefeliciteerd en geniet van elkaar.
  Dat bedoelen ze nu met goede en slechte tijden. 😉

 15. Ted

  Feest met een klein rouwrandje is een bijzondere combinatie, zo heb ik zelf ervaren. Als de dalen diep zijn, dan zijn de toppen nog hoger; en dat wens ik jullie: veel hoge toppen met een fantastisch uitzicht!! (en stukjes spek, om met ds. Gremdaat te spreken)

 16. Dankjewel, dankjewel. Ga bijna blozen van alle goede wensen hier. :):x:):x

  @Ted: zeker een bijzondere combinatie enneuh, lekker, de spekjes 🙂

 17. Ah! Het is volbracht, zie ik. Goed zo en een mooi verder samen zijn gewenst.
  Maar eh… de bruidsuite in de Efteling? Hopelijk komt daar een gedetailleerd logje over. Zeer benieuwd naar de sprookjes die jullie in die suite zullen beleven.

 18. HKH

  😉 BBRRIILLJJAANNTT! mooie kerstlay BTW: gefeliciteerd, ook al is het errug laat! (sorry!)

 19. Ik kom er natuurlijk pas een maand later weer achter, maar zit met een glimlach het log en het nieuws te lezen. Wat fijn voor jullie om zo’n prettige ervaring op te doen, die je brandstof en energie en warmte geeft om de koude dagen door te komen, en nog wel een tijdje langer ook! Heel veel geluk gewenst met jullie huwelijk/partnerschap/watdanook, jullie verbintenis voor jullie zelf, maar ook voor hen die van jullie houden, en van hen die ergens vanuit een niet-bestaand hiernamaals liefdevol met jullie meekijken. Ik gun het jullie zo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft