Kerst in het ziekenhuis

Nou ja, in plaats van gourmetten en naar een feesje met kerst, kreeg ik afgelopen donderdag een klein hartaanval en belande op de hartbewaking. Vrijwel hetzelfde als me eind 2005 gebeurde eigenlijk. Hartfilmpjes, longfoto’s, saturatie (zuurstof) en de hele handel zagen er goed uit, mijn longen bleken zelfs prima te zijn voor een niet-roker (en ik rook). Alleen de bloedtesten lieten zien dat het hart zich even niet zo welgevallig gedragen had. Oorzaak vermoedelijk toch weer stress, al moet ik nog flink gescanned worden.

Eigenlijk had ik minstens tot maandag moeten blijven maar ik had ‘geluk’. Mijn eigen cardioloog deed gisteren ronde en wist nog van mijn historie af, het ging verder best weer goed en ik heb alle dagen aangegeven dat ik erg, erg graag naar huis wilde. Dat mocht dan ook gisteren. Onder strikte instructies. Rustig aan, al mijn medicijnen braaf nemen, rustig aan dus, echt al mijn medicijnen nemen, een spuitje voor onder de tong bij me houden en onmiddelijk terug als er iets mis gaat. Maandag afspraken maken voor een onderzoek wat ik niet kan uitspreken en als dat goed verloopt, begin februari terug naar de cardioloog om goed te bespreken hoe dit nu verder moet.

Overigens verliep mijn ontslag natuurlijk geheel in CiNNeR-stijl. Spiegelglad ijs had zich vermomd als plasje water en u kunt het wel raden nietwaar … nog op het ziekenhuisterrein maakte ik een enorme smak. Tasje medicijnen lag tien meter verderop in de bosjes maar gelukkig brak ik niets. Loop nu alleen nogal mank maar allee, zoveel mag ik toch niet doen.

Hoewel we ons kapot hebben staan lachen om de valpartij en ik het als goed teken beschouw dat ik zo snel naar huis mocht, vind ik het zelf wel wat griezelig hoor. Ben bovendien net als de vorige keer enorm moe en emotioneel, huil om alles wat los en vast zit. Verpleging was daar dan weer blij mee, hoe meer emoties ik los huil de beter blijkbaar. Enfin, mijn eerste les in loslaten, ontspannen, relaxen en rustig aan doen.

Comments (19)Previous

Het GGZ een stapje verder ..

Next

Gelukkig Nieuwjaar!

19 Comments

 1. Vind je het leuk ons af en toe even goed te laten schrikken? Ik hoop dat het onuitspreekbare onderzoek als uitslag geeft dat er verder niets aan de hand is, of een zodanige uitslag dat de oorzaak duidelijk is en daar wat aan gedaan kan worden.

  Nu eerst maar nog een stukje kerstfeest inhalen.

 2. Cin, jouw hart heeft ook enorm veel moeten verstouwen al die jaren, en er lijkt maar geen eind aan te komen. Zelfs trouwen doe je met je hart namelijk… Trek heel, heel hard aan de rem lieve Cin, je lijf heeft maar één manier om je duidelijk te maken dat je over je grenzen gaat en dat is ziek worden. En je hart is nogal vitaal voor de werking van het geheel, dus: op de plaats rust jij. En laat je flink onderzoeken, (al kun je de namen niet uitspreken) en laat je niet afwimpelen.

  Voor nu dikke beterschapsknuffel, heel veel rust, kalm en lief en warm en zacht. 😡

 3. Sterkte en beterschap!

 4. MeisjeMeisje

  Goever de goever Cin, ik krijg een hartverzakking van dit verhaal. (No pun intended 😉
  Doet u het heel rustig aan? Ja?

  Dikke beterschapssmok van mij.

 5. Cisca

  He jakkes mens wat een verhaal weer.In ieder geval zijn je longen goed en als je haar maar goed zit he:-w Beterschap en een aai over je bolletje

 6. HenK

  Ik zou bijna schrijven “met dank aan de GGZ”, maar dat verband is natuurlijk niet hard te maken…
  Wat een toestand weer!
  De verpleging kan blij zijn met huilen, maar ik vond het lachen na de valpartij ook geen slecht teken.
  Sterkte bij de gevolgen ervan… hoop dat dat mee blijft vallen.
  En natuurlijk de allerbeste wensen waar het je hart betreft.
  Doe fysiek rustig aan en probeer voor de rest te ontspannen (gemakkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het).
  Met vriendelijke groet,
  Henk 😡

 7. @iedereen: dankjewel voor de goede wensen!

  @Frans: deze keer vond ik er zelf ook weinig aan moet ik bekennen 🙂 Nog een klein beetje kerst gevierd maar ach, belangrijkste was dat ik thuis was.

  @Wenz: van afwimpelen is geen sprake hier, ze doen eerder meer dan minder en zijn erg voorzichtig. Wat wel fijn is. Verder idd de rem er op, ik doe mijn best.

  @Henk van S. : Dankje!

  @Meisje: yep, zo rustig mogelijk 🙂

  @Ciska: dankje

  @HenK: Het verband is niet hard te maken maar het heeft wel meegespeeld. Nou ja, hoe ik er tegen aan gekeken heb heeft mee gespeeld. Het zit in mij tenslotte. Doe mijn best met de rust en ontspanning.

 8. citrientje

  hé cin wat lees ik nu weer, wat vervelend voor je dat je weer in ziekenhuis beland met je hart. Heel veel sterkte hoor. Knap gauw weer op.

 9. tjee… wat vervelend zeg….
  nou iig veel sterkte en beterschap gewenst voor nu en in het nieuwe jaar!

 10. Cinner, doe een beetje kalm aan!
  En natuurlijk van harte beterschap…

 11. Hela, dat zijn geen grappen! Doe je wel voorzichtig?

 12. Dankjewel allemaal voor de goede wensen. Ik zal mijn best doen 😡

 13. Ted

  “Potverdorie, en nu is het genoeg! Laat het onrecht nu eens wat eerlijker verdeeld worden.” Dat zou ik graag eens keihard willen zeggen, maar ja, tegen wie?

 14. Hey Cinner. Al met al een heftig einde van een toch al heftig jaar. Maar het relaxen en ontspannen zijn is denk ik een prima voornemen voor 2010. Dus hopen dat dit jaar veel rustiger mag zijn.

 15. Tnx, dat hoop ik met je mee (en ik doe mijn best)

 16. Pascal Summer

  Hi CiNNeR: je hebt me wel laten schrikken hoor. Ik hoop dat het weer wat beter met je gaat. Een heel goed, gezond en mooi 2010 toegewenst.

 17. Wat een vervelende gebeurtenissen nu weer. In elk geval wens ik je veel beterschap en ik weet zeker dat het in 2010 weer allemaal goed komt.

 18. Ik hoop dat het nu weer goed met je gaat, en dat je voorlopig nog even lekker op die rem blijft staan. Neem de tijd en de rust. Je hebt ze verdiend!

 19. tss… dat had ik helemaal niet meegekregen.
  Doe maar rustig aan, lijkt me zo.
  En de tweede keer al : (
  Ik was ‘n aantal jaar geleden ook aan de beurt
  maar dat bleek toen alleen ‘n ontsteking.

  tot twits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft