Windows 7

Na drie kwartalen van dalende omzetten, zelden vertoond in de Microsoft-geschiedenis, meldt ’s werelds grootste softwarebedrijf weer een stijgend resultaat en een hoge winst. Dat is te danken aan Windows 7, het nieuwe besturingssysteem dat Microsoft in oktober 2009 introduceerde. (…) De respons van met name bedrijven is beter dan bij de introductie van Windows Vista, eind 2006, begin 2007. Bron

Het lijkt bijna een beroerde marketingstrategie. Breng een miskleun van een besturingsysteem uit – Windows Vista – en de opvolger die stukken beter in elkaar zit, wordt absurd goed verkocht. Zo hebben wij afgelopen weekend tenminste voor het eerst in ons leven een nieuw besturingssysteem gekocht zónder dat er een nieuwe computer in huis kwam. Vista haalde gewoonweg elk plezier uit de computer.

Enfin, dat houdt me ook een beetje van de virtuele straat op het moment…

Comments (11)Previous

Nog even rustig aan

Next

Glad

11 Comments

 1. Ik was gelukkig aan een nieuwe computer toe toen de verhalen over Vista al ruimschoots de ronde deden en heb toen dus toch maar voor het oudere, mij bekende en goed werkende, XP gekozen. Dat doet het nog steeds prima, dus ik wacht wel met het aanschaffen van 7 tot ik weer eens aan een nieuwe pc toe ben.

 2. Met die strategie in gedachten vraag ik mij dan ook af waar Apple straks na de volkomen mislukte iPad écht mee komt. Zelf denk ik bijvoorbeeld aan een bijzonder goedkoop, fraai vormgegeven en gebruikvriendelijk klein apparaat waarmee je uitsluitend kunt bellen en SMS’en.

 3. @Frans: Zou ik ook doen ja. Heb jarenlang gedaan met windows 98 (tot Vista)

  @Terrebel: LOL Dat zou wat zijn, dat je er alleen mee kan bellen en smsen, wat revolutionair!

 4. Ik snap het hele gedoe rondom Vista niet. Het werkt zonder problemen bij mij thuis.

 5. citrientje

  tussen elke nieuwe blog worden de letters bij mij afgesneden. De letters van kopzin.

  Denk ik schrijf het maar ff. Heb er verders geen last van.

 6. Windows kan voor mij de boom in.
  De Laptop van mijn vrouw is recent van vista geüpgraded naar Ubuntu 9.10.
  Of je van een piper cup in een Saab JA37 Jakt Viggen ( F-16 mag ook wel 🙂 )
  Ik houd nog een PC op windows vanwege een onnoemelijk aantal photoshop files.
  De andere ben ik net aan het “ombouwen” naar Ubuntu
  Moet er eventueel nog eens een nieuwe PC komen wordt het of een Linux-variant of een Mac hoewel dat ook een onbeschoft duur besturingssysteem( zijn het echter wel veel stabieler da Windows.

 7. Ik snap die namen niet; hoezo Windows 7, en waarom heette de vorige Vista? Totale chaos bij Microsoft.

 8. HKH

  Tja, het was snel duidelijk dat je geen Vista moest nemen. Ik ben benieuwd, want binnenkort wordt ik ‘gedwongen’ tot Winhoos 7.

 9. @8 Hoezo gedwongen???

 10. Luuk

  Windows 7 is net zulke bagger als Vista. Hoor van verschillende kanten dat ie de erste weken snel opstart en daarna net zulke trage dikke stront uitscheidt als Vista. Sterkte meid! :d

 11. desiree

  Ik zou hier ook opnieuw moeten installeren, XP dan.
  Zou al luxe zijn.
  Beetje te veel aan het hoofd 😕
  Enjoy the ride zou ik zeggen @ welke winhoos dan ook 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft