Glad

Nieuws en Weer- en Verkeerberichten vertelden niets over het Zuiden van het land en de weermannen alom riepen optimistisch uit dat het allemaal mooi meevalt vandaag en de komende dagen. Zoveel sneeuw ligt er ook eigenlijk niet buiten, een beschaafde laag van een centimeter of vijf. Normaal de moeite van het binnen blijven niet waard.

Helaas, het weer zal dan ook het probleem niet zijn. Totaal gebrek aan strooizout duidelijk wel. Sinds begin februari wordt in Roosendaal alleen nog deels gestrooid, slechts op hoofdontsluitingswegen en dat alleen nog met zand. Helaas komen de strooiwagens daardoor zelf inmiddels ook niet meer door het verkeer waardoor het lijkt alsof er enkele dagen helemaal niet meer gestrooid wordt. Sinds gisterenavond rijdt er geen bus meer in de regio en mijn man is maar weer naar huis gekomen na een half uur glibberen richting snelweg op een stuk waar je normaal nog geen twee minten op hoeft te rijden. In de wijk kunnen we schaatsen zonder ijzers onder te binnen, boodschappen doen is een waar feestje.

Gelukkig meent de gemeente Roosendaal dat de overlast reuze meevalt.

Comments (6)Previous

Windows 7

Next

Glad vervolg

6 Comments

 1. Het puntje van mijn neus is voor mij nog altijd de beste graadmeter: gewoon even het raam opendoen ‘s morgens en ik weet wat voor weer het is! Daar hoeft geen TV of computer voor aan en geen krant voor worden opengevouwen. Ik vind het een ontzettend handige truc. En erg goedkoop bovendien.

 2. Luuk

  Hier in Tilburg noemen ze niet strooien en strooien met zand “het nieuwe strooibeleid”. Geniaal. Dan lijkt het tenminste nog wat.

 3. @Terrebel: maar om nou de gladheid van de wegen te gaan uitproberen met het puntje van je neus, lijkt me minder 😉

  @Luuk: klinkt wel ja, dat is tenminste iets.

 4. Hier doen ze ook hun uiterste best om zo lang mogelijk met het resterende strooigoed te doen (terwijl Sinterklaas toch nog ruim 9 maanden op zich laat wachten), met tot gevolg dat ik vorige week donderdag mijn linkerenkel behoorlijk verdraaid heb op de platgelopen en toen onder water staande sneeuwresten die niet alleen delen van trottoirs maar ook de straten in woonwijken tot een grote glijbaan omtoverden. En nu ligt er weer nieuwe sneeuw, ik mag dus weer gaan glibberen en daar helpt die pijnlijke enkel niet echt bij.

 5. desiree

  @Frans54, hoop je snelle beterschap toe van pijnlijke enkel!

  Hier is ook alles ongestrooid in de woonwijken, alleen aan ontsluitingswegen wordt gedacht.
  Wij maken driftig onze stoep schoon, van onszelf en buurvrouw die er niet meer in staat toe is.
  Veel mensen schijnen dit niet nodig te vinden.
  Resultaat, glijbanen allom, vooral bij die bungalows met elle lange stoepen eromheen…
  Wordt dit ook bij jullie verwacht dat je eigen stoep moet ruimen?

 6. @Frans: beterschap en doe voorzichtig!

  @Desiree: wij wonen in een flat dus doet eigenlijk niemand het en het hele parkeerterrein schoon krijgen is nogal ondoenlijk. Maar moet zeggen dat de stoep schoonhouden ook niet alles is. Veel schrapen zoveel mogelijk weg waardoor een dun laagje ijs overblijft, dat vriest telkens op en met pech valt er sneeuw overheen waardoor je de plekken niet meer ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft