Glad vervolg

Mijn man kreeg gisterenmiddag de vraag waarom hij niet op zijn werk zat en of hij alsnog wilde komen, het viel immers wel mee met sneeuw en ijs. Aanvankelijk waren we nogal flabbergasted, er moet nogal wat gebeuren wil mijn man niet op zijn werk verschijnen en naar buiten kijkend leek het geenzins mee te vallen. Menig buurman was ook teruggekeerd en het leek wel zondag met af en toe een auto in slakkengang over de hoofdweg glibberend. Bij de tweede poging bleek het echter inderdaad een erg lokaal probleem te zijn:

In Roosendaal was het zouttekort zo groot dat woensdag de hele dag en gisteren in de ochtendspits de hoofdwegen nog niet sneeuwvrij waren. Pas gisteren in de loop van de dag werd er nieuw zout aangevoerd en kon er weer volop gestrooid worden. Met weinig effect overigens want in de avondspits was het op veel plaatsen in Roosendaal nog spekglad. Bron

Moet zeggen dat ik ook geen strooiwagen, borstelwagen of iets wat er op lijkt gezien heb en inmiddels is het binnen de wijk alleen maar gladder en ijziger geworden. Pizzeria’s en aanverwanten hebben hun bezorgservice compleet stil gelegd en vanmiddag werd ik bijna van de stoep af ‘gereden’ door een automobilist die maar moest zien waar zijn auto heen gleed.

Zojuist kwam ik erachter waarom het hier zo ijzig blijft:

In Roosendaal, waar zaterdag eveneens de (carnavals)optocht door de stad trekt, worden vrijdag borstelmachines en bezems ingezet om het parcours sneeuwvrij te vegen. Verder wordt er gestrooid als dat nodig is. De gemeente hoopt tegen die tijd strooizout te hebben, maar als dat er niet is, wordt gestrooid met wat voor handen is, zoals zand. De borstelmachines worden eventueel zaterdag ook nog ingezet. Bron

Werkelijk niets zo belangrijk als carnaval blijkbaar ….

Comments (6)Previous

Glad

Next

De uitslagen

6 Comments

 1. ton

  Maar er is toch toegezegd dat er wordt gestrooid als het nodig is? Of geldt dat alleen bij carnaval?

 2. En nu is dus de hamvraag “wat verstaat men onder “nodig” “

 3. MeisjeMeisje

  – Op verzoek geedit –

 4. HKH

  Wat een gezeik over dat niet aanwezig zijn. Ook al is het een lokaal probleem. vanaf de werkplek kan toch moeilijk ingeschat worden hoe het er elders aan toegaat, wie weet is er wel wat gebeurt. Ik heb ook één keer de keuze gemaakt terug te gaan. De sneeuwval was bezig tegen de 30CM te gaan en ik stond al een half uur stil in een rij (file) op weg naar de ‘zaak. Wat MeisjeMeisje zegt valt mij ook erg op, er is weinig tot geen commitment met collega’s die het ‘terecht’ zwaar hebben en er zijn collega’s die misbruik maken van de situatie. Een beetje inschikken mensen.

 5. Maar gelukkig is het voorbij. Op naar het voorjaar en de zon.
  Krijgen we straks al die hittegolven weer. :d

 6. @ton: Carnaval is dusdanig belangrijk hier, dat het alleen gold voor de carnavalsoptocht denk ik. Dat is het enige waar wel voor gezorgd werd.

  @Frans: weinig blijkbaar 😉

  @HKH: Tja dat ben ik wel met je eens. Maar kan me wel prima voorstellen dat collega’s of bazen raar opkijken als er in de provincie verder niets aan de hand is, je verwacht toch niet dat nog geen handjevol gemeentes zo slecht beleid voert dat een beetje sneeuw alles plat legt?

  @Cornete: jahaaa, vandaag eindelijk alles weggedooit. Dat is alvast iets. Hoop stiekem dat het niet een bar hete zomer wordt trouwens, hitte gedij ik niet best op 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft