Bezuinig de chronisch zieke naar de klote!

Wegens noodzakelijk artsenbezoek is mijn eigen risico standaard in januari al opgesoupeerd en dus heb ik zojuist de rekening a honderdvijfenzestig euro betaald. Plus honderdvijfendertig euro premie zorgverzekeringen voor deze maand. Straks ga ik de maandelijkse tientallen euro’s uitgeven aan de vitamines die voor mij medisch noodzakelijk zijn maar in NL gezien worden als voedingssuplementen cq zelfzorgmiddelen, dus niet worden vergoed. Daar krijg ik bovendien vanaf dit jaar niets meer van terug via de belastingen vanwege de maatregel voor aftrek bijzondere ziektekosten, die nota bene was bedoeld om misbruik tegen te gaan en de ‘rechten’ van écht chronisch zieke te laten gelden. Het scheelt me ‘maar’ een slordige zevenhonderdvijftig euro per jaar. Zou je denken dat ik recht heb op compensatie van het CAK maar helaas, dat is niet zo. Zij werken met kleine medicijnlijsten waar de zeven verschillende middelen die ik dagelijks nodig heb, niet op voorkomen en dus ben ik in hun ogen niet chronisch ziek of gehandicapt. (Gek, mijn werkende man krijgt een deel van die compensatie wél vanwege een middel wat wél op hun lijstje voorkomt). Gevolg: geen teruggave eigen risico én geen compensatie voor de belastingmaatregel. Overigens heb ik een netto WAO uitkering van achthonderdvijftig euro per maand. Gelukkig is er nog vakantiegeld en ben ik getrouwd, het is nog op te hoesten.

Maar er komen bezuinigingen aan en inmiddels komen de eerste plannen daarvoor los. Verhogen van het eigen risico in de zorg naar zevenhonderdvijfenvijftig euro bijvoorbeeld, een bedrag wat ruim tweehonderd euro boven mijn vakantiegeld ligt. Vijf euro cash bij elk bezoek aan de huisartsenpraktijk. Lijkt niet zoveel nee, maar ik moet voorlopig nog om de week een B12 injectie laten zetten en zit aan een levenlang injecties vast (en mag nog steeds niet zelf leren spuiten). Het zorgpakket verkleinen waar specifieke medicijnen al op de lijst staan om uit het pakket gegooid te worden, voor mij een extra rekening van honderdtwintig euro per maand. En om het geheel mooi af te ronden, verlagen van minimumloon, bijstandsnorm en uitkeringen met een procent of tien.

Als deze plannen ook maar voor de helft gehoor krijgen, kan ik het me niet meer veroorloven chronisch ziek te zijn ….

Comments (38)Previous

Smartphone wordt iphone

Next

Paniekerige herdenking

38 Comments

 1. medelotgenoot

  Hoi, hierbij wil ik je laten weten dat ik je verhaal herken, ik zit ook op dat zinkende schip. Dat we zogenaamd met zijn allen solidair moeten zijn….behalve Den Haag zeker..? Nu wenden ze de crisis aan als excuus, daarvoor de expansiekosten van de zorg, enz enz enz, maar de werkelijke oorza(a)k (en)wordt niet echt aangepakt.
  De bonuslijers binnen de ziekenhuizen,en ziektekostenverzekeraars , de farmaceutische bedrijven, de specialisten enz enz…Kijk waarom 5 euris bij de huisarts en niet bij de specialisten, omdat dat veel meer opbrengt natuurlijk!
  Misschien kun je iemand vinden die je kent die bevoegd is te spuiten, of ga je het toch zelf leren? Misschien internet of België die spuiten halen? Kijk wanneer iedereen wegblijft bij de huisarts, zijn ze zo klaar met het incasseren, want hij krijgt de rest dan ook niet als inkomsten….
  Voor mijzelf geldt eerlijk gezegd dat ik het in die zin minder nauw neem, want ik doe niet meer aan levensverlengende activiteiten, want door mijn beperkingen vind ik het leven niet bepaald makkelijk, en het hele gezeik van die zogenaamde zorg in nederland echt niet leuk en moeilijk leefbaar meer…dus ja als er genoeg net als mij om de hoek komen kijken, zullen ze daar denk ik alleen maar blij mee zijn. Euthanasie en abortus moeten zorgvuldig gebeuren en individueel, maar dit mag per grote groep weggemaaid worden….En Amerika maar blij zijn met hun nieuwe zorgstelsel…ik ben benieuwd of ze daar straks echt blij zullen zijn….ik mag het hopen voor ze …Misschien dat het dan gunstig uitpakt dat JanPetertje of elke andere zogenaamde leider, hun gaat bezoeken en wat na gaat apen….Maar als het zo blijft gaan in Nederland hoop ik dat ik niet zolang meer hoef, dat ik dat nog meemaak….

 2. Je zou er bijna ziek van worden! Ga je mee naar Cuba? Daar worden zieken nog gratis behandeld, is het onderwijs gratis en het weer mooi…

 3. Liesan

  Zou dit geen ziekelijk 1 april gedoe zijn? Ik weet dat ‘men’ bizare oplossingen kan bedenken maar dit is allemaal veel te vreemd….

 4. @Terrebel: Dat gaat bijna verleidelijk klinken ..

  @MeisjeMeisje: Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet, het is even afwachten tot alle verkiezingsprogramma’s er zijn. Denk iets van Groen Links. Maar goed, het is nog belangrijker wat het gross gaat stemmen ..

 5. desiree

  Krijg hier ook een forse buikpijn als ik het lees.
  Ik weet nu al niet hoe ik het eigen risico en tandarts moet betalen, laat staan met zulke plannen, en dan ben ik nog niet zo duur uit in mijn kosten als patient…

  Vroeg me af wat je bron was waar je aan deze info komt, knal op twitter zou ik zeggen, vet retweeten (%)

 6. desiree

  Ik zie nu pas de link…
  😡

 7. christinA eijkhout

  Er klopt niets meer van. Zeker als iemand chronisch ziek is blijft er niets om te leven over. Dus eigenlijk zou ik blij moeten zijn dat mijn eten is weggeindiceerd.
  http://mumke.wordpress.com/2010/04/01/fokus-her-indicatie/

 8. @Desiree: je kan het inmiddels niet meer missen dnek ik, elke krant en actualiteitenprogramma heeft erover bericht. Het zijn de werkgroepplannen dus is het niet gezegd dat het doorgaat. Maar ik vrees. Een deel zal wel doorgaan denk ik. En wij portesteren toch niet zo publiekelijk verder 🙁

  @christina: Heb het net gelezen, dat ga je toch niet menen?!

 9. christinA eijkhout

  @cinner
  Jawel, volgens het CIZ is er ruimte genoeg om eten te geven, alleen hoe dat eten op mijn bord belandt “daar ging hij niet over, dat staat niet in deze wet” , bovendien, “Fokus (clusterwoningen)zit helemaal nog niet in de AWBZ” Daar schijnen ze nog over aan het onderhandelen te zijn.
  Met wie? Een regering is er niet meer.
  Dus ja, ik meen het.
  Ik heb al veel vreemdere dingen gelezen.

 10. @christinA: Nou, vind dit al enorm bizar Je gaat toch verdorie niet voor niets in een Focus woning wonen! Hoe doe je het dan nu met magnetronnen en opscheppen enzo?

 11. christinA eijkhout

  Het is pas in 2012.
  De materie is best ingewikkeld.
  Eten geven en drinken geven hoort bij AWBZ=Rijk
  Brood smeren, water opzetten, magnetronnen niet.
  Dat valt onder Huishoudelijk.
  Het Rijk heeft Huishoudelijk aan gemeente gegeven: WMO
  Maar: voor WMO telt of je mantelzorg, huisgenoten,ZOU hebben.
  Zo niet, dan kun je bijvoorbeeld voor eten ook naar TafeltjeDekje.Daar krijg je wat ZIJ bepalen, niet wat JIJ zou kopen.
  Die vervolgens je eten tot de deur brengt.
  En dan zit het nog steeds niet in de magnetron.
  En als je zo afstreept, kom je uiteindelijk tot de conclusie dat ik vanaf 2012 geen eten meer krijg.

 12. Mijn hemel En is er niemand bij Focus die daar een handje mee gaat helpen om alles wél voor elkaar te krijgen?

 13. Freek

  hepen, bij een instantie? wat ben jij nuchter

 14. Yvonne

  Wat ik er over lees zijn het vooral bezuinigingen die te maken hebben met mensen die het al niet makkelijk hebben in de samenleving en op scholing. Wat ik mij afvraag, als nu iedereen 4 jaar geen snoepreisjes meer maakt, alle etentjes, dure teambuilding weekenden, etc nu 4 jaar lang stopzet.
  Verder er bezuinigt wordt op energie. Alle panden 4 jaar lang niet opnieuw geverfd worden, geen nieuwe schilderijeen aan de muur, niet weer een nieuw vloerbedekkinkje, en verhuizen naar goedkopere [anden.
  Dat er overal gelet wordt op het gebruik van materiaal, gewoon een doos met kladpapier neerzetten, geen eindeloze stroom papieren rondsturen, geen dure archiefkasten kopen en die na een jaar weer vervangen voor een nieuwer hipper model.
  (mensen met het minumum loon en de meeste chronisch zieken hebben ook geen geld voor dure panden, hun inrichting vervangen, reisjes .)

  Niet elke keer weer de naam van de organisatie veranderen en het logo, waardoor je weer alle briefpapier, visite kaartjes, de website, en de neon verlichtingen boven de deuren hoeft te vervangen.
  En zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan.
  Ik vind het jammer dat de economie er nu zo op gericht is, dat als er bezuinigt moet worden blijkbaar in bijna iedereen zijn hoofd zit dat het het makkelijkst en het meeste oplevert als je gewoon mensen maar eruit gooit en mensen met een minimum loon nog een keer kort, en de chronisch zieken maar binnen laat verpieteren omdat die straks echt geen geld meer hebben om nog naar buiten te gaan. (geen geld, te ziek om buiten te komen, geen geld voor kleding en aangepast vervoer)
  Jammer vind ik het dat i.p.v. mensen worden gemotiveerd en je er een gezamelijk project van maakt dat alle medewerkers gestimuleerd en gemotiveerd worden om samen 10 % van de kosten te verlagen, mensen nu gewoon afgeserveerd worden, of minder betaald krijgen, wat demotiveerd. En degene die wel mogen blijven hebben regelmatig ineens een zo’n grote werkdruk dat het voor hun ook niet leuk is, en klussen klaren met minder mensen is vaak lastiger.

  Erg jammer deze voorstellen, hopelijk gaat er weinig van door.

 15. Yvonne

  @terrebel: Cuba! Dat klinkt goed en ohh lekker weer!!!
  Als ik geld had om te sparen ….

 16. Cisca

  Ik heb een WIA uitkering van 855 euro permaand. Dus lekker 5 euro meer dan jij.MAAARRRRR ik moet hier de hele maand als alleenstaande van leven.Openbaar vervoer stelt niks voor hier in de polder.1Dure supermarkt hier. De rest zoals bank, bieb en goedkopere winkels 10 km. verderopDus mijn oude autootje is voor mijn lijf en rollator toch wel een soort van noodzaak om mij voor mijn dagelijkse dingen te doenDe mop is natuurlijk dat men eerst de ergste bezuinigingen gaat ventileren. Dat wordt dan later naar beneden bijgesteld. Dan denkt menigeen nog:dat valt mee. Het is gelukkig niet zo erg als er eerst voorgesteld wordt. Ook mijn belasting aftrek is naar bijna nul geslonken.Economische crisis??Die heb ik hier al jaren!!Maar of ik nog meer kortingen/bezuinigingen op kan vangen??Eigenlijk niet. Autootje weg en geraniums kweken??Elke week vitB injectie halen bij huisarts voor 5 euro waar ik zonder auto niet kan komen??Enz.enz. .ZUCHT!

 17. @Freek: naief hoopvol misschien ..

  @Yvonne: dat hoop ik met je mee maar stiekem ben ik er bang voor ..

  @Ciska: Heb je geen recht op toevoeging dan?

  Heb bij de assistente aangekondigd dat als de vijf euro maatregel doorgaat, ze me toch maar gaat leren hoe zelf te spuiten. Waarop ze zei ‘je kan toch moeilijk in je eigen bil spuiten?!’ Denk dat ik dan iemand anders moet zoeken om me te leren in mijn been te spuiten 😉 Begreep wel dat de meeste partijen tegen de vijf euro maatregel zijn, hopelijk is die dan alvast van tafel.

 18. citrientje

  wij zijn ons ook rotgeschrokken, we kregen goede berichtgen dat je nog terug kreeg via belassting, inderdaad krijgen velen nog terug behalve wij. Sterker nog wij moeten terug betalen. 🙁 Lekker dan als je ziek bent. Ook ruim 400 zorg moesten we betalen, premie en eigenrisico wat volgende maand nog es gebeurd want dan is de volgende eigenrisico ook vol.
  Zal wat worden als eigenrisico 750 word x2 ze mogen wel maandelijks terug betalen. In vervolgen geen tandartsen meer in jan en febr.

 19. Cisca

  @ Cinner,Welke toevoegingen??Het UWV geeft een WIA uitkering en dit wordt via de toeslagenwet aangevuld. Als de bijstandsnorm niet gehaald wordt kan bij de sociale dienst een aanvulling tot bijstandsnivo aangevraagd worden.Daar hangt de vreplichting van werkaanvaarding/reintegratie aan vast. Anders geen uitkering sociale dienst. Voor vrijstelling hiervan moet men aantonen niet tot arbeid in staat te zijn. En ieder mens kan nog wel iets zoals dat heet.De geemeente geeft hier trouwens geen aanvulling tot het minimum als het verschil minder dan 50 euro is.Ik kon via de belasting nog het 1 en ander terughalen aan geld. Ook dit is niet meer zo in mijn geval

 20. @citrientje: Ja, je kan nog terug krijgen van de belasting maar dan moet de drempel (inkomen) erg laag zijn en/of je zorgkosten enorm hoog. Op zich heb ik dit jaar nog de laagste drempel en maandelijks kosten die ik mocht opgeven maar daarmee kreeg ik ook toch niets terug. Geloof trouwens dat vrijwel alle politieke partijen een eigen risico van meer dan 700 te veel vinden maar bv D’66 wil naar de 400, wat net zo goed bizar veel is.

  @Ciska: Euh, je zit toch in de WIA maar dan zou je voor het stukje bijstand gereintegreerd moeten worden? En hoe belachelijk dat als het verschil minder dan vijftig euro is, je het niet krijgt.?! Ik begrijp niets meer van de tegenwoordige regelingen, niets is meer gericht op mensen helpen.

  Geez meid, ik lig met mijn neus op de grond voor je dat je het nog redt al zal dat onnoemelijk moeilijk zijn denk ik.

 21. Caroline

  Wat een verhaal. :-& Er moet bezuinigt worden in nederland en nog voor er een idee is, staan de notoire zeurders al vooraan, dat er op hen niet bezuinigd KAN worden.

  Je KRIJGT elke maand 850 Euro uitkering (ondanks dat je man werkt). Je KRIJGT er zelfs vakantie geld bij. Je KRIJGT medische zorg. Maar nu er bezuinigt moet worden, wil je niet mee doen ?

  Het voorstel ligt er om jouw en alle anderen in Nederland een beetje te laten betalen voor de geweldige medische zorg die je krijgt. Let wel, een minimale fractie van de totale kosten. Je krijgt een uitkering, je mag op vakantie van de staat en je krijgt zorg.

  Het is gewoon asociaal om nu er bezuinigt moet worden, de lasten maar terug te schuiven naar de hardwerkende burgers die al genoeg belasting betalen, zodat die nog meer krom moeten liggen voor jou uitkering !

  Het is niet : jij kunt je niet veroorloven om chronisch ziek te zijn. Het zijn de belasting betalers in Nederland die het niet meer kunnen veroorloven (of niet meer willen) om jouw riante uitkering te betalen!

  Met vriendelijke groeten, Caroline

 22. Yvonne

  Een van de weinige dingen die nog wel afgetrokken mocht worden zijn e vervoerskosten die je zelf maakt naar een arts, en dat bedrag is nu opgetrokken naar 35 cent per kilometer.
  Maar misschien een andere tip om geld te bezuinigen voor de overheid:
  Ambassade declareert voor 14000 euro aan champagne, (http://www.nu.nl/buitenland/2218480/ambassade-kocht-14000-euro-champagne.html) misschien beter op dat soort dingen iets bezuinigen?

 23. Toen ik nog werkte was de sociale zekerheid in Nederland een goed (maar niet rijkelijk of overdadig) gedekte tafel waaraan je de tegenslagen redelijk goed en langdurig kon verduren. Inmiddels is er zoveel aan de poten gezaagd dat er nauwelijks nog een vlondertje van over is waar door de mishandelde poten ook nog eens steeds meer van af valt. De toenmalige sociale zekerheid is verworden tot asociale onzekerheid (waarbij vooral die onzekerheid over wat ons als volgende te wachten staat asociaal is: iedere mogelijkheid om je financiële toekomst te plannen met enige mate van zekerheid wordt ons daarmee ontnomen)

 24. Cinner

  @frans: kan dat alleen volmondig met je eens zijn. Jammer genoeg

 25. @Caroline: Eerst een persoonlijke noot. Ik vermoed dat je mijn log niet vaak hebt gelezen, gezien je enthousiasme en hoofdlettergebruik over de medische zorg die ik zou krijgen. Bij deze even wat rechtzetten: Ten eerste is het te wijten aan gemakzuchtige, weinig geinteresseerde artsen dat ik pas na zeventien jaar ziekte de feitelijk simpele, voor de hand liggende diagnose kreeg. Wat zeventien jaar eerder in enkele weken en met enkele guldens opgelost had kunnen worden heeft in die zeventien jaar mijn lichaam en daarmee een deel van mijn leven aardig verwoest. Niet alleen op persoonlijk vlak, was ik normaal gezien en behandeld, was ik nu een afgestudeerd werkende geweest in plaats van 100% afgekeurd in de WAO met een studieschuld die nooit meer af te betalen is. Je neemt het me vast niet kwalijk dat ik dus niet zo enthousiast en positief over onze medische zorg ben. Ten tweede moet ik nog altijd vrijwel al mijn zorg zelf regelen. De specialist laat ‘begeleiding’ van therapie over aan de huisarts, zo ziet onze politiek dat namelijk graag. Maar de huisarts heeft eigenlijk de kennis en kunde niet in huis om dit te begeleiden. Hij ‘laat’ me dus ‘begaan’, ‘vertrouwd’ op mijn ‘inzichten’ en dat betekent dat ik welliswaar een therapie kan volgen maar geen medische zorg heb om werkelijk op terug te vallen, ik moet voortdurend zelf alles uitzoeken. Ook hier neem je het me vast niet kwalijk dat ik niet zo gelukkig ben met de medische zorg (Let wel, het gaat hier niet om omstreden diagnoses of experimentele therapieën maar welomschreven protocollen die al meer dan vijftig jaar bekend zijn). Ten derde is het weinig kwesie van ‘krijgen’ maar daar heb je overheen gelezen blijkbaar. Een groot deel van mijn nodige medicatie betaal ik inmiddels al zelf, de rest zit in het eigen risico en net als iedereen betaal ik verder flink aan mijn zorgverzekering.

  Daarnaast denk ik niet dat de hardwerkende, belastingbetalende (overigens betaal ik ook belasting, net als ik premies heb afgedragen om het recht op uitkering te verkrijgen) nederlander graag met me zou ruilen. Ziek zijn is niet zo gezellig. Beperkt leven is niet echt leuk. Niet kunnen werken is weinig prettig.

  Dat brengt me op een wat algemener punt. Die hardwerkende belastingbetaler betaalt in feite niet zozeer rechtstreeks aan mij of ‘de uitkeringstrekker’. Die betaalt zodat er een vangnet is als het in het eigen leven tegen zit, medische zorg betaalbaar is als er sprake is van ziekte en er iets geregeld is als de pensioengerechtigde leeftijd is bereikt. Jij zal het toch ook kunnen waarderen dat als onverhoopts iets gebeurd, er voor jou net zo’n vangnet is als er voor mij is. Buiten dat er voldoende hardwerkende mensen zijn die tevens chronisch ziek zijn en net zo goed de gezondheidszorg straks niet meer kunnen betalen. En hoe lang denk je dat die nog aan het werk blijven als de gezondheid er aan onder gaat omdat het niet meer te betalen is?

  Dan is het niet de chronisch zieke die bezuinigingen richting jan modaal schuift. Het is de financiele wereld die er een puinhoop van heeft gemaakt maar er geen bonusje minder om krijgt, waarbij de politiek de lasten richting de gewone burger schuift. Zowel richting de werkenden als de niet-werkenden. En de werkende gaat niet meer krom liggen voor uitkeringsgerechtigden, die gaat meer krom liggen omdat er een staatsschuld ligt, veroorzaakt door banken die gered moesten, bedrijven die gestimuleerd moesten en ow, hardwerkenden die recht moesten krijgen op deeltijd WWW, overgangsregelingen voor hypotheekschulden en extra hulp bij betalingsachterstanden. Daar heeft de chronisch zieke zeer weinig mee vandoen allemaal. Die gaat alleen mee krom liggen en in veel gevallen een stuk krommer.

  Tot slot wil ik je nog aangeven dat het geen kwestie is van ‘ook eens meebezuinigen’. De chronisch zieke en de WAOer is al jaren aan het inleveren en is dít jaar zelfs de enige groep die in koopkracht achteruit is gegaan. Bovendien zijn de voorstellen niet van het soort ‘beetje inleveren’ maar van het type ‘we verdriedubbelen de lasten’ en ‘ontnemen een groep de mogelijkheid om uberhaupt zorg te krijgen’. Ironisch, in Amerika komt een meer solidair gezondheidsysteem, we geven veel uit aan ontwikkelingswerk om daar wat gezondheidszorg heen te brnegen maar als in het rijke westen het tot het punt komt dat mensen hun eigen gezondheid niet kunnen betalen, dan zijn het ‘notoire zeurders’.

  Gewetensvraagje: kan je je ook maar enzigzins voorstellen hoe het is om bezuinigingsmaatregelen te zien en te weten dat als die doorgaan, je zorg die je echt nodig hebt niet zal kunnen betalen? Of dat je zoals christinA in deze thread weet dat je geen eten meer zal krijgen in de toekomst, omdat die voorziening is wegbezuinigd?

 26. Cisca

  @Caroline,Je bent wel erg hard in je oordeel. Vergeet niet dat iedereen iets kan overkomen /ziek wordt. Een ongeluk/ziekte kan je zomaar krijgen/overkomen. Aan ziek zijn zitten al enorm veel kosten verbonden die niet vergoed worden.Een laag inkomen(ik als alleenstaande 855 euro per maand) kan geen extra verhogingen/bijdragen opvangen.Inderdaad, ik KRIJG een wia uitkering. Ik heb ook 30 jaar gewerkt en hier premie voor afgedragen.Geloof me, ik zou met liefde nog 30 jaar werken en premies afdragen voor een solidaire maatschappij. Ik zou zeggen..neem jij maar mijn 2 partiele dwarsleaesies over dan ga ik lekker werken, leven en eens fijn op vacantie. Inderdaad., ook ik KRIJG medische verzorging,Krijg een uitkering. Ziek zijn met een klein inkomen is hard werken om te leven.Er zijn veel zorgen en pijn. Afhankelijk zijn van een uitkering en hulp van anderen is iets wat je niemand toewenst.Maar als alle plannen maar voor een fractie doorgaan, wordt het een keuze van maagbeschermers kopen of eten kopen.1 Van de 2 dingen niet kunnen doen is uitermate ongezond.Sparen voor een nieuwe rollator??Ik zou niet weten hoe.Want ook die wil men uit de paketten halen.Praat je ook zo tegen je Oma/Opa of ouders als die oud en ziek worden??Want ook die groep mensen worden hard getroffen met de bezuinigingen.Ik wens je een lang gezond en werkzaam leven toe want dat zal je hard nodig hebben.Als er maar genoeg mensen met jouw mentaliteit zijn, zal er niet voor je gezorgd kunnen worden als je het zelf nodig hebt.Misschien toch maar de pil van Drion invoeren?? Scheelt een hoop geld en ergenis voor de medeburgers

 27. @Caroline: op mijn uitkering is de afgelopen 10 jaar al duizenden euro’s per jaar bezuinigd, mag het een keer afgelopen zijn? Dat zijn mijn mogelijjkheden om te bezuinigen ondertussen namelijk wel een keertje. En krijgen? Ik heb jarenlang premie betaald voor een verzekering. Als er ergens brand is ga je dan ook roepen dat de verzekering maar minder moet uitbetalen omdat anders jouw premie ook omhoog gaat?

  Ik houd op voor ik in onwelvoeglijke taal verval.

 28. desiree

  Tjonge jonge, die Caroline, je mag hopen dat je nooit wat overkomt met een samenleving vol Carolines, gelukkig zijn er nog mensen…

 29. leila

  Lieve mensen, besteed niet zoveel aandacht aan Caroline. Het kind weet duidelijk niet waar ze het over heeft. Het is te hopen dat het haar goed blijft gaan anders is het leed niet te overzien:).
  En Caroline, lees je voortaan een beetje in voordat je commentaar geeft. Je maakt jezelf ietwat belachelijk.;))

 30. Hey Cin; het blijft wel erg lang stil. Nu had je ons al eens gewaarschuwd dat je wat tijd voor jezelf ging nemen en dus minder aan loggen toe zou komen maar ik ben ondertussen toch wel heel benieuwd hoe het nu met je gaat. Alles in orde (of in ieder geval in de juiste richting bewegend)?

 31. @Frans54: Ja,moet weer eens wat van me laten horen he. Alles is wel in orde hier. Merk alleen dat ik vooralsnog geen enkele inspiratie heb om te loggen. Maak me ook nog erg snel enorm druk als het om nieuws of gebeurtenissen gaat en ben dat nog steeds wat aan het vermijden. Maar op zich gaat het niet slecht met me.

 32. @Cinner: mooi even te horen dat het niet slecht gaat. Vandaag zal het nog wel beter (of juist vermoeiender natuurlijk) worden. Gefeliciteerd.

 33. desiree

  Veel liefs ook van hier 😡 @};-

 34. @Frans: Jee, dat je dat nog weet! Wat lief, ben zelf een totale zeef met dat soort dingen. Erg leuke dag gehad moet ik zeggen, dus het ging vandaag nog ietsje beter 🙂

  @Desiree: dankjewel lieffie!!

 35. kitsels

  “Dan is het niet de chronisch zieke die bezuinigingen richting jan modaal schuift. Het is de financiele wereld die er een puinhoop van heeft gemaakt maar er geen bonusje minder om krijgt, waarbij de politiek de lasten richting de gewone burger schuift. Zowel richting de werkenden als de niet-werkenden. En de werkende gaat niet meer krom liggen voor uitkeringsgerechtigden, die gaat meer krom liggen omdat er een staatsschuld ligt, veroorzaakt door banken die gered moesten, bedrijven die gestimuleerd moesten en ow, hardwerkenden die recht moesten krijgen op deeltijd WWW, overgangsregelingen voor hypotheekschulden en extra hulp bij betalingsachterstanden. Daar heeft de chronisch zieke zeer weinig mee vandoen allemaal. Die gaat alleen mee krom liggen en in veel gevallen een stuk krommer.”

  en hier ben ik het dus helemaal mee eens…

  je mag mij een dom blondje noemen hoor…maar als er minder te besteden valt in mijn huishouden…dan moet ik het met minder doen…

  daarom snap ik niet nu het zo`n potje is….dat WIJ er voor op moeten draaien om het allemaal recht te draaien…..de politiek moet maar eens maar wat minder uitgeven…wat niet is…is niet…dat is ook zo bij onze maandelijke toelage toch?????

  niet wij moeten ons verantwoorden…maar degene die zo graag andere landen willen helpen die hun kop niet boven water hebben kunnen houden…of banken …of…of…of…..

  maar toch zijn wij de dupe die alles weer mogen aanvullen…ook degene die niet zo veel te nassen hebben…

  serieus…ik werk hard voor mijn poen…ben godzijdank nog niet langdurig ziek geweest…maar ik weet gewoon…als ik niet meer mee kan draaien in de maatschappij wordt mij veel waardigheid afgenomen…

  ik vind het te gek voor woorden!!!

 36. kitsels

  ik heb echt wel het besef dat zolang mijn gezondheid niet in de weg gaat zitten van mijn 32-urig contract er niets aan de hand is..maar zodra dat om de 1 of andere reden wel gebeurd en ik niet mee kan komen in de intergratieprojecten van de o zo onafhankelijke(yeah…right!!!) arbo-artsen…ben ik nergens…en wordt na verloop van tijd mijn waardigheid ook onderuit getrapt…

  ik hoorde laatst ook de meest fijne uitspraak van een werkgever in roosendaal allertijden:

  ziek zijn overkomt je….thuisblijven is een keuze….ja ja ja…

 37. @kitsels: Nadeeltje is natuurlijk dat wij de staatskas opbrengen als verbruiken en nu het door een selecte groep verbruikt is (banken etc), het budget van ons allemaal plots drastisch is verbrast.

 38. john

  Ik denk dat Caroline er een beetje moeite mee heeft dat Cinner een man heeft die geld verdiend en dat ze daar bovenop nog eens een uitkering krijgt. Als haar man een bijstandsuitkering had gehad was dit niet het geval, dan zou haar uitkering daarvan worden afgetrokken. Nu zal haar man wel snel 1800 euro netto verdien, daarbovenop haar 850 euro wao =2650 euro! Als je dat tegen een uitkering zet van 1300 euro voor een gezin, is toch 2x zoveel. Maar ben je afhankelijk van de wao en de kostwinner is het een ander verhaal! Als je een inkomen hebt boven de 2000 euro moet je denk ik tevreden zijn, dat je ziek bent is ook niet de schuld van een ander. Ik ben ook afgekeurd omdat ik ms heb, ik ben hartstikke blij dat ik nog een uitkering krijg, en aanpassingen,zorg,enz. Dat kost kapitalen! Natuurlijk zou ik ook meer geld willen hebben, maar het is gewoon niet anders. Er zijn gezinnen waarvan de man en vrouw werkt die net 1800 euro hebben, hoe kan je die mensen nou uitleggen dat jij klaagt met een inkomen van 2500+! Dat de regeling nu zo krom is als een banaan klopt, er zijn mensen die een vergoeding krijgen die hem helemaal niet nodig hebben, en mensen die hem keihard nodig hebben krijgen hem niet. Met Ciska heb ik echt medelijden, dat is echt niet normaal! Maar ja, we hebben volop kansloos volk hierheen gehaald met allerlei ziekten door inteelt, die kosten de staat enorm veel! Dus dat gaat van de autochtone bevolking af. Geen discriminatie, gewoon een feit! Des temeer mensen uit de pot moeten eten, hoe kleiner het deel, zo logisch als maar kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft