Misselijke regeltjes

“Als [basisschool] kinderen vanwege bijzondere omstandigheid – zoals huwelijk of overlijden – een dag van school gehaald worden, moet er bewijs zijn. Dat betekent dat als bijvoorbeeld oma overlijd, er verplicht een akte van overlijden overlegt moet worden”

Aldus een spijbelambtenaar in 1Vandaag over ‘de harde aanpak van spijbelaars‘.

En terloopse opmerking uit een item wat eigenlijk verhaalde over ouders die hun kind eerder van school halen in verband met vakantie. Maar evenwel een opmerking die precies aangeeft hoe er tegenwoordig met ons omgegaan wordt in dit land. De burger wil ten alle tijden de boel oplichten, zal per definitie over alles liegen dat ‘ie barst en is schuldig tot onschuld is bewezen. Aldus onze overheid. En ‘wij’ pikken het als lamme schaapjes.

Persoonlijk word ik daar kots- en kotsmisselijk van ..

Comments (6)Previous

Een OV-betaalpas

Next

Zilver

6 Comments

 1. christinA eijkhout

  En ‘wij’ pikken het als lamme schaapjes.

  Wij misschien, maar gelukkig bestaan wij hier niet.
  Ik heb zoiets nooit gepikt, en ik hoop de kinderen zo te hebben opgevoed dat zij dit ook niet pikken.

 2. Laten we dat eens omdraaien: Laat de overheid aan ons bewijzen dat het ingrijpen in Irak legitiem was, de Betuwelijn noodzakelijk en dat de banken écht al die miljarden van ons belastinggeld nodig hadden. Om mee te beginnen.

 3. @christinA: er zullen er wel zijn die dit soort dingen niet pikken. Maar met boetes en korten op kinderbijslag komt de overheid een heel eind vrees ik. Buiten het feit dat je onderhand over alles een conflict aan moet gaan. En de ‘wij’ die er in mee gaan want het ‘zal toch wel goed zijn’, zijn aardig in de meerderheid inmiddels.

  @Terrebel: Dat zou pas een aardverschuiving in de politiek betekenen ..

 4. Ctje

  Mmmmmm ik miste wat kindertje zo week voor vakantie.
  Zeker niet gepikt……

 5. @Ctje: mazzel, maar het gaat om het principe ..

 6. Waarom moeten die kinderen eigenlijk nog naar school?
  Aan het eind van de rit krijgen ze tegenwoordig toch wel een diploma ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft