Peter-Vincent Schuld verliest hoger beroep tegen Maroc.nl

Het is wel bekend dat ik me niet erg meer bezig houd met auteursrecht zaken. Maar deze zaak is de moeite van het vermelden zeker waard:

Beroepsfotograaf Peter-Vincent Schuld c.s. verliest ook in hoger beroep zijn rechtszaak tegen Stichting Maroc.NL. Schuld vond dat Stichting Maroc.NL zelf aansprakelijk is voor het handelen van de bezoekers op haar forum.

Schuld eiste daarom schadevergoeding voor het gebruik van een van zijn foto’s door bezoekers van Maroc.NL. Het gerechtshof kwalificeert nu het gebruik van de foto als toegestaan citaatrecht in de zin van artikel 15a Auteurswet. Schuld, die zich ook beroepsmatig bezig hield met ‘copyright enforcement’ via Stichting Swordstone Foundation is veroordeeld in de proceskosten, begroot op ruim 5.000 euro. Lees verder …

Comments (6)Previous

Spreek je uit tegen Hirsch Ballin

Next

Er komt wel weer wat

5 Comments

  1. christinA eijkhout

    Das heel mooi en hoopgevend.

  2. Gerechtigheid. Als dit soort mensen hun zin krijgen moet iedereen die een verhaaltje begint met “Er was eens…” flink aan auteursrechten betalen. Er zijn grenzen. Een tekst of foto citeren is niet hetzelfde als het jatten of onder eigen naam publiceren. Goed dat de rechter er zo over dacht.

  3. Wat sneu. Moet hij al dat geld dat hij heeft binnengehengeld via z’n stichting nu weer inleveren aan proceskosten.

  4. @Verbal Jam: ik heb begrepen dat hij niet meer in de Stichting zit. Hopelijk omdat het toch niet zo winstgevend was als gedacht?

  5. bicat

    Ah kijk, dat is toch alleraardigst. Schuld droop bij mij af vorig jaar na 2 brieven. Dat hij van armoe maar spoedig een krantenwijk mag vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft