Ze bestaan nog, redders in nood!

De auto die langzaam langs me reed viel me wel op, maar toch niet echt. De man die uitstapte en wat raar naar me keek, maakte me ongemakkelijk maar hield ik niet echt goed in de gaten. Pas toen ik aan het eind van een fietspad merkte dat de man achter me aan was komen lopen omdat ik zijn adem in mijn nek voelde, ging er een alarmbel af. Terwijl ik me afvraag of ik spoken zie, besluit ik stil te gaan staan om hem te laten passeren, zodat ik meer overzicht op de situatie kan krijgen. Hij passeert ook wel maar vreemd, alsof hij treuzelt en in mijn buurt probeert te blijven. Ondertussen zie ik in mijn ooghoek een enorme gezinswagen stoppen met een wat ouder stel. De vrouw roept me vanaf de passagiersstoel naar het raam, alsof ze me kent. Eigenlijk twijfel ik om er op af te stappen, ik ken haar helemaal niet, wat een rare vrouw. De man loopt echter weer mijn richting op dus ga ik naar de auto om te kijken waarom ze roept.

Denkend dat ze de weg wil vragen hoor ik haar plots fluisteren ‘ken je die man?’. Dom verwonder ik me over haar rare vraag terwijl ik mijn hoofd ‘nee’ schud. Plots zegt ze dat ik meteen in moet stappen. Vraagt ze waar ik woon. Zegt ze dat ze me veilig thuis gaan brengen. Dat ik gevolgd wordt. Even schiet door mijn hoofd dat dit een raar stel is wat me wil ontvoeren en weet ik niet wat ik moet doen. Ze blijft haar woorden herhalen terwijl ik besluiteloos en paniekerig om me heen kijk. Dan zie ik dat de man een klein stukje verderop in de schaduw is blijven staan. Dat hij strak naar me staat te staren. Is dat bovendien niet dezelfde auto die ineens aan het einde van de straat staat te wachten? Het dringt tot me door dat ze gelijk heeft. Dat dit niet kosjer is. En dat dit het meest geweldige stel in de wereld is die me alleen liefdevol veilig thuis willen krijgen. Dat ik gewoon in moet stappen en wel meteen!

In de auto vertelt het stel dat de donkere auto me een straat lang gevolgd heeft. Dat ze dat niet vertrouwden en me ook waren gaan volgen om het in de gaten te houden. Toen ik in de buurt van een fietspad kwam waar de auto niet verder kon, is de auto langs me heen gereden en stapte er een man uit, die me te voet verder volgde. Ze zagen dat de auto wegreed om een straat verderop weer te voorschijn te komen en daar te gaan staan wachten. Op dat moment besloten ze voor de zekerheid in te grijpen. Door te doen alsof ze me kende hoopte ze de man weg te jagen en toen dat niet hielp besloten ze dat ik in moest stappen zodat ze me thuis konden brengen. Ze zijn zelfs met me omgereden om de indruk te geven dat ik met hun mee ging naar ver weg, zodat de mannen niet zouden zien waar mijn huis woont. En hebben voor de deur gewacht tot ik veilig binnen was.

Gelukkig bestaan ze nog, lieve mensen die zich bekommeren om anderen en de wereld een klein stukje veiliger maken. In elk geval mijn wereld!

Comments (14)Previous

Koninklijke veronwaardiging?

Next

De eenzame fietser

14 Comments

 1. Onze lieve heer heeft rare kostgangers. Maar gelukkig méér goeie kostgangers.

 2. Debby

  Wel ff melding doen bij de politie hoor! Zo ben jij weer een redder in nood voor een ander. Zo’n kerel zal het nu waarschijnlijk met een ander proberen.

 3. desiree

  Wat een bizarre situatie!
  Er moet een beschermengel op je schouder hebben gezeten, echt.
  Opletten dat die man niet weer op je pad komt.
  Loop een paar keer samen met Stefan op of zo?
  Gewaarschuwd mens telt voor twee…

 4. ton

  Wat een gebeurtenis. Ik ben het met Debby eens: politie op de hoogte stellen.

 5. christinA eijkhout

  Aardige mensen bestaan dus echt nog. Als het kan wel proberen melding van het voorval te maken, je weet nooit of het vaker wordt geprobeerd.

 6. ctje

  joh wat eng, zou ook melding maken bij de politie. Fijn van de mensen die je thuis brachten.

 7. CiNNeR

  Jullie hebben helemaal gelijk, moet er melding van maken bij de politie. Het is alleen zeer de vraag of de politie er naar wil luisteren. Er zijn zaken bekend van verkrachting, mishandeling en inbraken waar al niets mee gedaan wordt. Mijn laatste ervaring met de politie was ook slechter dan slecht. Vrees dat er absoluut niets mee gedaan zal worden.

  Mijn man werd er niet blij van en is net met me meegegaan om te kijken of we de auto nog ergens zagen staan, maar niets. Heb helaas geen kenteken gezien.

 8. Goed dat er nog helden zijn! Aangifte gedaan?

 9. Marloes

  Wat eng! En wat lief van die mensen die je geholpen hebben!

 10. CiNNeR

  @TerrebeL; tja, aangifte waarvan. In feite is er niets gebeurd. Kan hooguit een melding doen en dat zal ik wel doen.

  @Marloes: Ja lief he, hoop dat ik die mensen nog wel een keer tegen kom.

 11. Wat lief! Of eigenlijk, ik vind het hartverwarmend dat er mensen zijn die níet de andere kant op kijken, maar gewoon heel begaan zijn met de medemens. Wellicht mag je heel erg blij zijn dat dit koppel de beslissing nam het zekere voor het onzekere te nemen… Brrr. Wat de rest ook al zegt, maak in ieder geval melding van wat er gebeurd is. En kijk uit voorlopig, niet denken ‘ik ben stoer, komt wel goed’ – want ja, dat ben je, maar nee, dan nog kan het fout gaan. Overmacht.

  Voor nu mag dit koppel van mij op de voorpagina van iedere krant komen, als herinnering voor hoe het eigenlijk altijd zou mogen moeten kunnen zijn. 🙂

 12. Wat een lieverds. Fantastisch dat ze (nog) bestaan, en ergens jammer dat dit bijzonder is, want zou het niet mooi zijn als iedereen zo zorgzaam voor zijn medemens kon optreden?

 13. MeisjeMeisje

  Ik lees het nu pas, je hebt echt een engeltje gehad. Maar ondanks je slechte ervaring met de pliesie, zou ik toch echt melding hiervan maken. Er kunnen, zonder dat jij dit weet, andere pogingen gedaan zijn, en past dit binnen een patroon. Misschien red jij hierdoor er weer iemand anders mee.

 14. CiNNeR

  @Wenz: Ben meteen wat voorzichtiger geworden weer 🙂 En inderdaad, mooie herinnering van hoe het wel kan.

  @Jaco: inderdaad zou dat mooi zijn, vroeger gebeurde het vaker.

  @MeisjeMeisje: Je hebt helemaal gelijk, helaas denkt de politie hier er heel anders over. Mishandeld huisdier gevonden, zet maar op straat. Inbraak, over twee weken een afspraak voor aangifte en de mededeling dat het een kwestie is van pech. Fiets gejat en de dader bekend en al op camera, geen tijd. Dit staat gelijk aan ‘niets gebeurd’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft