Ziekte een keuze

U heeft zich vast al druk gemaakt om de goed gevulde ideeënbus van Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Een stappenplan om Big Brother stevig te verankeren in uw leven en daarbij over uw rug de schatkist aan te vullen. Komt het immers niet van de banken, dan van de (chronisch) zieke.

Nog griezeliger vind ik echter de sfeer die dit advies ademt. Het RVZ noemt het “De accentverschuiving van zorg voor ziekte (zz) naar gedrag en gezondheid (gg)” Feitelijk wordt u wijs gemaakt dat gezondheid en ziekte een keuze zijn. Úw keuze wel te verstaan. En zorgt u er voor dat u ziek wordt, dan hoeft er voor u niet gezorgd te worden

Oud worden is overigens ook niet aan te bevelen ..

Comments (5)Previous

De eenzame fietser

Next

Zorg struikelpunt in formatie

5 Comments

 1. ctje

  zucht…..

 2. christinA eijkhout

  Die verschuiving heeft bij veel artsen en ziekenhuizen al zo’nl 25 jaar geleden plaatsgevonden.Dat ze nu pas op het idee komen daar geld uit te slaan….

 3. CiNNeR

  @christinA: heb je overheidsinstanties ooit kunnen betrappen op snelheid dan? 😉

 4. Als ze een prijs op, al dan niet vermeend, ongezond gedrag willen zetten zouden ze moeten beginnen met een flinke heffing op de geboorte. Ziekte, ouderdom en overlijden zijn daar tenslotte een direct gevolg van.(idiote ideeën kan ik ook prima verzinnen, we zouden er meer aan hebben als ze goede verzonnen)

 5. CiNNeR

  Kijk maar uit, zo krijgen we nog een zwangerschapsbelasting :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft