Zorg struikelpunt in formatie

De onderhandelingen over een nieuw kabinet zijn in woelig vaarwater terechtgekomen. CDA, VVD en PVV liggen met elkaar in de clinch over de invulling van de voorgenomen 18 miljard euro aan bezuinigingen. (…) PVV-leider Geert Wilders wil vooralsnog niet bewegen op het gebied van de WW en het ontslagrecht. Hij vindt dat hij met het accepteren van een verhoging van de AOW-leeftijd al voldoende heeft toegegeven op het vlak van de sociale zekerheid. (…) Over de zorg zijn er eveneens grote meningsverschillen. (…) De PVV is sowieso tegen harde ingrepen in de zorg.

Eerlijkheidshalve moet ik erbij vermelden dat ook het CDA zich niet kan vinden in de harde bezuinigingsdrift die de VVD voorstaat. Echter niet omdat zij vrezen dat ziekte en ouderdom onbetaalbare luxe dreigen te worden voor de burger. Welnee, zij maken zich slechts zorgen om hun ‘sociale imago’.

Dat maakt dat de PVV – ondanks een keihard immigratiebeleid – als enige partij nog oog lijkt te hebben voor meer dan begrotingstekorten en bezuinigingen. Als enige partij lijkt te kijken naar de maatschappij als geheel en de burger in het bijzonder. En plotsklaps hoop biedt aan elke linkse stemmer die met vrees een rechts minderheidskabinet afwacht.

Wie had toch gedacht dat ik als linkse stemmer mijn hoop ooit nog zou vestigen op de PVV?

Ik in elk geval niet …

Comments (6)Previous

Ziekte een keuze

Next

Nekschot niet vervolgd

6 Comments

 1. ton

  Ik vestig mijn hoop op het niet doorgaan van deze monsterachtige regeringsconstructie.

 2. Intussen wordt de VVD ook steeds linkser. Opeens is men tegen reïntegratie-bureaus, bijvoorbeeld.

 3. desiree

  Ik zie alleen nog maar waanzin…

 4. CiNNeR

  @ton: tja, zelfs daar twijfel ik over sinds PvdA heeft laten zien lak te hebben aan de burger zodra het pluche lekker zit. De laatste ingrepen in de zorg en voor chronisch zieken zijn afkomstig geweest van de PvdA en hebben weinig prettig uitgepakt.

  @Terrebel: sinds wanneer is dat een linkse beweging?

  @desiree: dat voor ja 🙁

 5. Ctje

  Denk dat ze voornamelijk aan zichzelf denken.

 6. CiNNeR

  @Ctje: dat denk ik eigenlijk ook maar ja, moet toch ergens een lichtpuntje proberen te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft