Wilders, heilige der schijnheiligheid

De president komt natuurlijk niet als hier iemand in het kabinet zit die de islam achterlijk noemt. Ik wil niet dat mijn president hier als een clown wordt neergezet”, aldus de ambassadeur van het grootste moslimland ter wereld [dhr. Habibie] in het FD. „Misschien hebben Wildersstemmers last van een angstpsychose”, zei hij ook. (Bron)

En toen voelde Geert Wilders zich ineens zwaar op zijn pik getrapt. Het kan niet, het mag niet, het is schandalig en of demissionair minister van Buitenlandse zaken Verhagen deze ambassadeur wél even snel op het matje wilde gaan roepen. Want vrijheid van meningsuiting – of beter gezegd vrijheid om alles en iedereen uit te kafferen in zowel binnen- als buitenland – geldt natuurlijk alleen voor Geertje. Niet voor anderen en toch zeker niet voor een vertegenwoordiger van een moslimland!

Is dat nog om over te gniffelen, de reactie van demissionair minister Maxime Verhagen doet het lachen wel vergaan. Want al meent hij dat ook dhr. Habibie vrij is om zijn mening te uiten, zal er toch een gesprekje plaats vinden. Omdat ‘de minister de termen die de ambassadeur heeft gebruikt, niet verstandig vindt’. Het geeft wel aan hoeveel de gedoogsteun van Wilders waard is en hoe VVD en CDA zich laten gijzelen door de PVV.

Ben benieuwd hoe dat gesprekje zal gaan. “Hee Habibie, ja ik ben het eigenlijk helemaal met je eens hoor. Maar ja, gedoogsteun en imago enzo he? Dat begrijp je toch wel? Is er nog thee?”

Comments (5)Previous

Afschaffen, de gesubsidieerde kinderopvang

Next

Sociale Dienst verklaart alle chronisch zieken genezen

5 Comments

  1. Het toont genadeloos aan dat Wilders’ vrijheid van meningsuiting alleen voor hèm geldt. De rest moet zwijgen.

  2. christinA eijkhout

    Ja, dit voorval laat zien hoe het er uit kan gaan zien in de komende jaren.

  3. Ja, Rutte en Verhagen hebben zichzelf mooi vastgezet.

  4. We zullen van incident naar incident huppelen in de hoop dat Wilders zich een keer vergaloppeert en zijn kompanen zo in verlegenheid brengt dat hij niet meer te handhaven zal zijn. Exit PVV.

  5. CiNNeR

    @Loes D: waarschijnlijk wel ja. Helaas is het dan afwachten hoeveel schade er is gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft