Even wennen

Een doel in mijn leven, iets om te overladen met mijn liefde en gezond ook nog, lekker bewegen en de buitenlucht in. Het was een prima besluit om een hondje in huis te nemen en Spot is absoluut een kanjer. Hij lijkt ook ADHD te hebben of het moet de pubertijd zijn. Heb letterlijk en figuurlijk mijn handen vol aan ons hondenkind. Hij kan het niet helpen, de wereld is zo’n geweldige plek om te ontdekken. Trots komt hij schoenen, tijdschriften, brieven, paraplu’s, schuursponsjes, petflessen, handdoeken, emmers, zakdoeken en meer laten zien, probeert of hij niet toch stiekem naast mijn man in bed kan kruipen, wil met liefde en plezier de kattenbak ‘verschonen’ en als het aan hem ligt slaapt hij structureel te weinig (leve de bench!). Dat is alleen maar binnen, buiten wordt het allemaal nog veel geweldiger. Nog veel meer om in te happen, rond te dansen, tegen te blaffen of tegen op te springen. Soms is het ook een beetje griezelig. Je weet maar nooit of een vuilniszak of een baal aarde je zomaar zal aanvallen, als je een jonge hond bent.

Nu klinkt het alsof hij ook oost-Indisch doof is maar voor een jongeman die pas negen daagjes hier is, doet hij het enorm goed hoor. Hij is verschrikkelijk veel aan het leren wat wel en niet mag en wat het baasje wil als ze commando’s staat te roepen en dat gaat vrij hard vooruit al. Doet heus zijn best de baasjes niet van hot naar her te trekken en wil zo graag helpen bij het optillen om de trap af te gaan dat hij wild in mijn armen probeert te springen (dat helpt niet bepaalt mee maar hoe lief is dat!). Voor de kat heeft hij het grootste ontzag en hij gaat netjes op een afstandje  zitten als hij een blaas en een tik krijgt, ook al wil hij zó graag lekker met haar knuffelen. De rest hoort er nu eenmaal bij, je kan nooit weten of je na zestien keer ‘nee’ ineens wel met allerlei spullen aan de haal mag gaan nietwaar.

Enfin, de hond is duidelijk aardig gewend hier. Nu moet ik nog even wennen aan alle veranderingen in mijn leven die Spot met zich meebrengt. Dat komt ook wel goed, alleen kom ik wat minder aan loggen toe ..

Comments (9)Previous

Spot!

Next

CAK het nieuwe Lourdes

9 Comments

 1. Spot lijkt mij een goede reden om even wat minder te bloggen…veel plezier saampjes!

 2. citroentje

  inderdaad je handen vol maar klinkt wel enorm leuk.

 3. Heerlijk toch, zo’n levend wezen waar je je handen aan vol hebt. Geniet er maar gewoon lekker van. Hij is maar eenmaal jong en rustiger wordt hij vanzelf wel naarmate de tijd verstrijkt. Dat bloggen komt dan vanzelf ook weer.

 4. Haha, dat is een goede beschrijving van een jonge hond.

 5. Ahhh, dat klinkt helemaal geweldig! Ik dacht altijd meer een kattenmens te zijn, maar als ik je zo hoor wil ik meteen een enthousiaste pup. 😛 Haha. Nee, serieus, ik begrijp dat het veel werk is en je constant één oog op Spot gericht moet hebben, maar ik denk dat alle vertederende, grappige, trotse en leerrijke momenten het toch waard zijn. (Ik zie hem al helemaal met ledematen flapperend en wiebelend in je armen proberen te duiken bij de trap hahahaha). Probeer zeker je eigen rust nog te vinden (drie hoeraatjes voor de bench) en geniet er vooral maar van, dat bloggen loopt niet weg. 🙂

  Super overigens, dat poes en doggie redelijk samen lijken te gaan! Dat wordt een volwaardig lid van de Ste/Cin-familie. 🙂

 6. desiree

  Leuk leuk leuk
  Maar toch iets te veel van het goede voor mij hoor 😀
  Houd het nog wel even uit met mijn belgische herder van 11 jaar 😉
  Genietse!

 7. Ge-wel-dig. Ik wil fotoooo’s en veel verhalen over je ervaringen met de Spot.. Leuke naam! 😀

 8. Het is in ieder geval een aangename reden om even wat minder te loggen. Hol jezelf niet voorbij, dat kun je beter aan Spot over laten.

 9. CiNNeR

  @Terrebel: een hele goede reden 🙂

  @citroentje: is het ook, we hebben al veel plezier met Spot.

  @Rian: dat hopen we maar, dat hij rustiger wordt als hij wat ouder is 😉 Maar idd, voor we het weten is hij volwassen.

  @Laurent: dank 🙂

  @Wenz: het is het zeker waard, kan het iedereen die genoeg tijd heeft zeker aanraden.

  @desiree: ha, die is ongetwijfeld al wat rustiger 🙂

  @Irene: genoeg om over te loggen, nu nog de tijd en puf vinden om het te loggen hahahaha

  @Frans: LOL Hij holt zichzelf makkelijk voorbij idd. Zal ik maar proberen de rustige factor te blijven. Tis weer eens wat anders 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft