Goedkoop Roosendaal

Volgens de Roosendaalse gemeentewebsite legt Rijkswaterstaat ‘beslag op aanwezige zoutvoorraden’ en is dat de oorzaak dat er nu opnieuw al een tekort aan strooizout is ontstaan. Gemeentewoordvoerder Dirk Timmers. „Zonder Rijkswaterstaat hadden wij geen probleem.”

Klinkt absurd maar het blijkt dan ook niet waar te zijn. Roosendaal heeft gewoon niet voldoende ingeslagen. Bovendien heeft deze gemeente geen contract afgesloten en staat dus achteraan in de rij als het om bevoorrading gaat. Iets met dubbeltje en eerste rang eigenlijk. En liegen. Dat ook.

Komt bij dat Roosendaal de eerste regenachtige dagen zich al wezenloos heeft gestrooid. Dus is het strooizout alweer vrijwel op, is er weinig zich op snelle aanvulling en zitten we opnieuw tegen noodscenario’s aan te kijken. Oftewel, de bussen rijden niet en het is een hele kunst de wijk heelhuids uit te komen.

Natuurlijk is Roosendaal alleen goedkoop als het om voorzieningen gaat. De gemeentelijke lasten zijn niet bepaald laag te noemen.

Comments (6)Previous

Foto’s

Next

Serious Request

6 Comments

 1. De gemeente/Dirk Timmers had kennelijk niet verwacht dat Rijkswaterstaat wel een contract af zou sluiten en vind dat nu een beetje flauw van ze.

 2. O, maar liegen is heel normaal hoor! Ze kijken naar de landelijke overheid die altijd graag het goede voorbeeld geeft.

 3. christinA eijkhout

  Eigen schuld, dikke bult, alleen jammer voor wegen waar strooien echt nodig zou zijn.

 4. CiNNeR

  Hoorde vanavond op het NOS nieuws dat Rijkswaterstaat toch wel degelijk zoutvoorraden van gemeentes in neemt, dus ben een beetje onzeker hoe het nu werkelijk zit.

  @Frans: dat zou het ook kunnen zijn ja

  @Terrebel: Ook waar, helaas.

  @christinA: vooral jammer voor de bewoners, die er geen enkele invloed op hebben en wel de gevolgen ondervinden.

 5. HenK

  Eventuele schade ten gevolge van het niet of te weinig strooien lijkt me niet verhaalbaar, want anders zou dat de reden kunnen zijn om alvast naar ‘een ander loket’ te wijzen.

  Sterkte, voor als je er uit gaat!

 6. CiNNeR

  @HenK: ach, het weer blijft het weer dus vindt het niet onterecht dat schade niet verhaald kan worden. Het is gewoon jammer dat we onnodig problemen ervaren waar toch zo makkelijk een oplossing voor te vinden is.

  Dankjewel! het blijft even bij lopen, mijn snorfiets twee straten door de sneeuw sleuren tot ik verder kan op een glibberige weg, is met mijn onhandigheid vast niet verstandig 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft