Veranderangst

De KPN heeft minstens een half jaar gedacht dat ik stiekem van het zuiden des lands naar Amsterdam terug ging, om in mijn voormalige flat in te breken en van daaruit op mijn niet meer bestaande telefoonnummer voor honderden (toen nog) guldens te verbellen. Afgelopen jaar hebben we drie maal een contract voor glasvezel getekend, voor er daadwerkelijk een contract werd uitgevoerd. Vanzelfsprekend werden de mailadressen verkeerd ingesteld. En daarna nog eens. Het contract staat op naam van mijn man maar willen ze bevestigen dat hij ook daadwerkelijk aan de telefoon hangt, vragen ze om zijn mobiele telefoonnummer maar hebben de mijne geregistreerd staan als zijn nummer.

Twee weken geleden lekte de CV-ketel. Er kwam dezelfde middag een monteur maar helaas, er moest een onderdeel vervangen wat niet op voorraad was. Voor het einde van de week zou ik teruggebeld zijn en het onderdeel vervangen. De week er na zou ik de volgende dag terug gebeld worden. De dag daar op volgend zou ik met anderhalve dag teruggebeld worden. Toen ik voor de vierde keer belde, waren alle papieren kwijt en wist niemand wat er vervangen moest worden. Er kwam opnieuw een monteur waarna bleek dat er veel meer vervangen moest dan het ene onderdeel. Gelukkig had hij alles op voorraad.

Het zijn maar twee voorbeelden van de honderden miskleunen die je (kunnen) overkomen, op het moment dat je iets probeert op te zeggen, aan te passen of aan te vragen. Medewerkers worden spontaan oost-Indisch doof, verwarren hun postvak met de prullenbak of lijken alles standaard met de papierversnipperaar te verwerken. En vooral geldt hier: een verleden met miskleunen is zeker wél een garantie voor miskleunen in de toekomst.

Dus heb ik vanmiddag me een hoofdpijn aan zorgverzekeringen zitten vergelijken om daarna met zweet in mijn handen de overstap voor zowel mijn man als mij te wagen. Tenslotte scheelt het samen veertig euro per maand voor een vergelijkbare verzekering, het is de moeite. Bibberend heb ik daarbij het hokje ‘maak gebruik van de opzeg service’ aangekruist. U begrijpt, voor de zekerheid verstuur ik morgen ook maar twee aangetekende brieven. En misschien bel ik er eind van de week voor de zekerheid maar even achteraan.

Nog meer mensen bekend met ‘veranderangst’?

Comments (10)Previous

Papieren agenda’s en goede voornemens

Next

Fiscaal partnerschap

10 Comments

 1. desiree

  Tjee jij durft!
  Ik durf mijn zorgverzekering niet eens op te zeggen :-O
  Inderdaad vanwege alle ongein :-s
  Zo ook de energie en telefoon, je hoort zulke horror verhalen dat het me het niet waard is…
  Maar veertig euro per maand verschil is wel veel!
  Mijn veranderangst blijft me nog wel even vasthouden waar ik zit, is dat eigenlijk niet vreselijk zonde…?

 2. ctje

  yep ik heb die angst ook, ik durf niet te veranderen van zorgverzekering en ook niet van provider. Heb 2x provider verandert en daar hebben ze ongeloviglijk dwars gelegen. Terwijl achteraf bleek dat die 2 ook nog dezelfde baas hadden.

  Nu hebben we een but provider, valt vaak uit, ook tv. Maar we nemen het maar voor lief 🙁

 3. Ik ben niet bang om te veranderen, maar gezien alle problemen die al te vaak optreden geef ik er toch de voorkeur aan het meestal maar niet te doen.

 4. CiNNeR

  @desiree: ergens is dat zeker zonde ja. Het kan erg veel geld (of kwaliteit) schelen. Maar goed, kan me er alles bij voorstellen.

  @ctje: dat is eigenlijk ook erg, dat het zo beroerd gaat. Bij welke provider zit je?

  @frans: jij hebt meer last van veranderrealisme 😉

 5. HenK

  Over veranderen ga ik pas nadenken wanneer zich problemen voordoen met ‘leveranciers’.
  “Veranderrealisme”… mooi woord, dat wel aardig de belangrijkste reden omschrijft.
  Waarbij ik me wel afvraag of de leveranciers er niet bewust een zooitje van maken om types zoals desiree, ctje, frans en ik vast te houden…

  Waar is de tijd gebleven dat je, wanneer je belde, niet terechtkwam bij een callcenter in Suriname of India, maar gewoon een bedrijf aan de lijn kreeg, werd doorverbonden met de juiste afdeling en ook nog goed en snel geholpen werd.
  “Opa vertelt…”. 🙂

 6. Ja. Ik wil ons aantal bankrekeningen beperken, want scheelt geld. Maar dan moet ik ook de rekening veranderen waar m’n salaris op gestort wordt. En dat moet dan gebeuren bij a) de P&O-afdeling van mijn werkgever, en b) de salarisadministrateur waaraan mijn werkgever de betalingen heeft uitbesteed. Da’s 2x keer een kans op een fout, en 1 of 2 maanden zonder salaris redden we niet, mocht er iets fout gaan.

  Verder denk ik er wel eens over om van vrouw te veranderen, maar doe dat toch maar niet. 😀

 7. CiNNeR

  @HenK: Vraag ik me ook wel eens af ja. Of het niet bewuste acties zijn, dan geeft een deel van de mensen het wel op 🙁

  @Jack: eerst een nieuwe rekening openen zodat je op de nieuwe én de oude kan, en dan het rekeningnummer veranderen? Mocht er dan helemaal niet gestort worden, je baas bellen en uitleggen dat je niet komt werken tot er betaald wordt, dan schiet het meestal ineens heel snel op. (Yep, bij mij dat ook eens flink fout gegaan ;)) Of van baan veranderen, maar ja, ook zo rigoureus hee.

  Hopelijk leest je vrouw niet mee, straks besluit ze je voor te zijn 😀

 8. Ben ook twee weken geleden overgestapt. Heb de nieuwe zorgpasjes al binnen (geld is ook al afgeschreven) en mijn oude verzekeraar ONVZ heeft de zaak keurig afgesloten. Zo kan het ook.
  Daarentegen voor 10 euro in de maand overstappen naar een andere energie-leveraar? Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt!

 9. CiNNeR

  @ctje: die staat tegenwoordig toch iets beter bekend, niet dus 🙁

  @CasaSpider: LOL Jij hebt selectief veranderangst 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft